Ο πιο σίγουρος τρόπος να λήξει
ο πόλεμος είναι να ηττηθείς
 
 

Ο ρετροϊός* της δεξιάς…

27 Φεβρουαρίου 2020

Φωτογραφία ληφθείσα πριν από τις εκλογές. Πού να ’ξερες τί σε περίμενε, κακόμοιρο παιδάκι…

Ενισχυμένους ελέγχους στα σύνορα της χώρας ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός συνδέοντας το προσφυγικό και μεταναστευτικό με την εξάπλωση του κορονοϊού, την ώρα που σε Λέσβο και Χίο οι τοπικές κοινωνίες «βράζουν» για τις νέες δομές. Κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στην έναρξη συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι η χώρα μας επικαλείται κανονισμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής περί ελέγχου για την πρόληψη απειλής κατά της δημόσιας υγείας, μεθοδεύοντας μ’ αυτό τον τρόπο αυστηρότερα μέτρα αποτροπής προσφύγων και μεταναστών.

Χωρίς περιστροφές είπε πως «το μεταναστευτικό τώρα αποκτά μι νέα διάσταση, καθώς στις ροές προς την Ελλάδα περιλαμβάνονται άνθρωποι από το Ιράν όπου είχαμε πολλά κρούσματα κορονοϊού και πολλοί διερχόμενοι από το Αφγανιστάν».

Παράλληλα, επικαλέστηκε τη θεωρία των δύο άκρων για όσα συμβαίνουν στα νησιά. «Είμαστε εδώ για να αντιμετωπίσουμε πάνω απ’ όλα τις δυσκολίες των νησιωτών. Καλούνται όμως κι αυτοί να περιφρουρήσουν οι ίδιοι την ειρήνη στον τόπο τους. Να απομονώσουν όλα τα ακραία στοιχεία, ακροδεξιούς, ακροαριστερούς, ύποπτες ΜΚΟ, τοπικούς συμφεροντολόγους»…

*Retrovirus, λατ. retro (πίσω, όπισθεν) + virus (ιός), παλιός ιός.

Πηγή Tvxs.gr - Έκτακτα κατασταλτικά μέτρα… (απόσπασμα)
ΣΧΟΛΙA 2
  1. Κι αυτός ο κορονοϊός, αντί να έλθει με κανέναν πρόσφυγα, η έστω μετανάστη, μας προέκυψε στο Ψυχικό και στο κολέγιο των αρίστων!

    1. Αυτό λες μόνο; Μόλις ανακοινώθηκε και νέο κρούσμα. Κι αυτό νέα κυρία, τρεις νέες γυναίκες που είχαν ταξιδέψει στην Ιταλία, στο Μιλάνο φαντάζομαι, που είναι πόλη της μόδας. Ευχόμαστε να γίνουν καλά.

Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.