Ο πιο σίγουρος τρόπος να λήξει
ο πόλεμος είναι να ηττηθείς
 
 

Ανησυχούν κι εδώ για τον Σάντερς!

29 Φεβρουαρίου 2020

Ο φόβος του αμερικανικού κατεστημένου μπροστά στο ενδεχόμενο να προκριθεί από τους δημοκρατικούς πολίτες των ΗΠΑ ο γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς ως υποψήφιος πρόεδρος είναι πλέον εκτός ορίων.

Ο αυτοπροσδιοριζόμενος ως δημοκράτης - σοσιαλιστής Μπέρνι Σάντερς τρέχει την πιο ριζοσπαστική για τα αμερικανικά δεδομένα προεκλογική εκστρατεία, με προτάγματα τη βαριά φορολόγηση του πλούτου, το δημόσιο σύστημα υγείας και την πλήρη διαγραφή του φοιτητικού χρέους των νέων Αμερικανών.

Το κατεστημένο μάλιστα του Δημοκρατικού Κόμματος έχει φτάσει στο άκρον άωτον της ανησυχίας. Ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, σε δημοσιοποιημένες ιδιωτικές συζητήσεις του, είπε ανενδοίαστα πως αν ο Μπέρνι Σάντερς προπορευόταν στην κούρσα για το χρίσμα των Δημοκρατικών, θα μιλούσε δημόσια να τον σταματήσει!

Μετά τις τελευταίες νίκες του Μπέρνι Σάντερς σε Νιου Χαμσάιρ, Νεβάδα και Φλόριδα, η ανησυχία αυτή αρχίζει να μεταδίδεται και στα «δημοκρατικά» κατεστημένα εκτός ΗΠΑ διά των τοπικών «πρακτορείων» τους. Όχι τόσο γιατί ανησυχούν για την τροπή που μπορεί να πάρουν τα πολιτικά πράγματα στις ΗΠΑ, αλλά για τον αντίκτυπο που μπορεί να έχουν κατά τόπους. Εύκολο φόβητρο φυσικά ο απίθανος εν ενεργεία πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Και στην Ελλάδα, λοιπόν. Το γνωστό μας Protagon.gr, σε άρθρο του με τον εύγλωττο τίτλο «Πώς ο Σάντερς θα ξαναβγάλει τον Τραμπ», προβάλλει τη «δραματική παραίνεση ενός παλαίμαχου Δημοκρατικού». Προς ποίους; Μα φυσικά «προς τους νεολαίους που στηρίζουν τον αριστερίζοντα υποψήμιο»!

«Παιδιά, κόψτε κάτι. Δώστε τόπο στην οργή, ώστε να αποδώσει ο πραγματισμός, η ρεαλιστική πολιτική. Χαλιναγωγήστε τις φαντασιώσεις σας για αριστεροσύνες που δήθεν θα αλλάξουν το σύστημα».

Παιδιά, όπου γης, δώστε τόπο στην οργή! Δώστε τόπο στον «δημοκρατικό» καπιταλισμό…

ΤΡ.
ΣΧΟΛΙΟ 1
  1. Το 2016 το κατεστημένο του Δημοκρατικού Κόμματος δεν είχε σαμποτάρει τον Σάντερς υπέρ της Χίλαρυ Κλίντον, η οποία εν τέλει έχασε από τον απίθανο Ντόναλντ; Τα ίδια κάνουν και τώρα και πάνε να τα φορτώσουν σε άλλους.

Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.