Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021
Πολιτική και Αριστερά εν Τριπόλει
Η ώρα είναι
 
Καλημέρα σας, έχουμε καλέσει από…
30 Ιουλίου 2021

Είκοσι πέντε (25) εκατομμύρια έχουν δανειστεί από τις τράπεζες οι βουλευτές τής Νέας Δημοκρατίας, όπως προκύπτει από τα πόθεν έσχες τους. Ενάμισι περίπου (1,4) απ’ αυτά τα χρωστάει στις τράπεζες το ζεύγος Μητσοτάκη - Γκραμπόβσκι!

Να τους παίρνουν άραγε κάθε πρωί τηλέφωνο οι εισπρακτικές εταιρείες; Όπως κάνουν σ’ εμάς, όχι για πεντακόσια που λέει η «Αυγή», για πενήντα και εκατό ευρώ καθυστερημένη δόση…

Δεν είναι ο αριθμός τών ακινήτων (36…) τού ζεύγους Μητσοτάκη που προκαλεί ίλιγγο. Κανείς δεν οφείλει να απολογηθεί επειδή είναι ευκατάστατος, παρ’ όλο που η πολιτική δεν είναι επάγγελμα για να πλουτίζεις. Και απ’ όσο ξέρουμε, οι Μητσοτάκηδες δεν έχουν ασχοληθεί με τίποτε άλλο εκτός από την πολιτική.

Χτυπάει όμως πολύ άσχημα αυτό το χρέος 1,4 εκατ. προς τις τράπεζες, που παραμένει σχεδόν αμετάβλητο με τα χρόνια. Γεγονός που δείχνει ότι οι τράπεζες δανείζουν τόν Μητσοτάκη χωρίς να ενδιαφέρονται να τά ζητήσουν πίσω και δεν τον παίρνουν τηλέφωνο πέντε φορές τη μέρα, όπως κάνουν με άλλους για ένα πεντακοσάρικο.

Και δεν είναι μόνο ο Μητσοτάκης που έχει τέτοια χρέη. Είναι και άλλοι τής Νέας Δημοκρατίας, υπουργοί και βουλευτές, που φαίνεται να χρωστάνε τεράστια ποσά, τα οποία εξυπηρετούνται υποτυπωδώς. Σαν πολύ ανεκτικές είναι οι τράπεζες μαζί τους. Φαίνεται άλλωστε και από τα 342 εκατομμύρια που χρωστάει τό κόμμα τής Νέας Δημοκρατίας, αλλά κανείς δεν τής τα ζητάει.

Και γιατί είναι ανεκτικές οι τράπεζες μαζί τους; Επειδή εξυπηρετούνται από αλλού. Από τον πτωχευτικό κώδικα, που παραδίδει τούς μικρομεσαίους στους πιστωτές τους. Από την άρση τής προστασίας τής πρώτης κατοικίας. Από τα 13 δισ. τού ταμείου ανάκαμψης που θα πάρουν οι τράπεζες, για να τά δώσουν στους πελάτες τους.

Με τέτοιες μπίζνες, τί περιμένουμε να κάνουν ακριβώς; Να κυνηγήσουν τόν Μητσοτάκη για ενάμισι ψωρο­εκατομμύριο; Σιγά. Και αύριο μέρα είναι…

Πηγή Εφημερίδα Η ΑΥΓΗ - Και αύριο μέρα είναι…
Αναρτήθηκε στις 30 Ιουλίου 2021 , 09:33:05 - Σχόλιο 1 - Εκτύπωση
ΣΧΟΛΙΟ 1
  1. Την εταιρεία στο Παρίσι τη δηλώσανε; Εισαγγελέας υπάρχει σ’ αυτή τη χώρα;

Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.