Ο πιο σίγουρος τρόπος να λήξει
ο πόλεμος είναι να ηττηθείς
 
 

Προσφυγικό δελτίο…

1η Μαρτίου 2020

Χιλιάδες απελπισμένοι άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι στον Έβρο, θύματα της τουρκικής προπαγάνδας, αλλά και των ενεργειών αποτροπής της ελληνικής κυβέρνησης.

Εικόνες ντροπής στο λιμάνι της Θερμής με κατοίκους της Μυτιλήνης να έχουν αφήσει στη θάλασσα δεκάδες πρόσφυγες. Ενώ στις φλόγες παραδόθηκε ο χώρος Stage 2 που λειτουργούσε υπό την ευθύνη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ μέχρι και τις 31 Ιανουαρίου.

Νωρίτερα, ομάδα περίπου 100 - 150 ατόμων είχε καταλάβει το σημείο ώστε να μην επιτρέψει να φιλοξενηθούν εκεί πρόσφυγες. Λίγη ώρα αργότερα άγνωστοι (όχι οι κάτοικοι του χωριού) έβαλαν φωτιά και το έκαψαν.

Ο χώρος είχε δημιουργηθεί για να βρίσκουν προσωρινό κατάλυμα όσοι αποβιβάζονταν στο παρελθόν στη Συκαμνιά και η λειτουργία του σταμάτησε με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της Δυτικής Λέσβου.

Υπάρχουν, ακόμη, μπλόκα από κατοίκους στο δρόμο προς τον καταυλισμό του Καρά Τεπέ, ενώ η πρόσβαση προς τη Μόρια παραμένει κλειστή.

Κάτοικοι της Θερμής εμπόδισαν αιτούντες άσυλο να αποβιβαστούν στο λιμάνι και ξυλοκόπησαν άγρια γερμανό δημοσιογράφο που κατέγραφε τα γεγονότα.

Εκατοντάδες άτομα συμμετέχουν στη μεγάλη αντιφασιστική πορεία στη Μυτιλήνη, ως αντίδραση στα γεγονότα που συνέβησαν το πρωί στο λιμάνι της Θερμής. Ενώ υπάρχουν αναφορές πως δύο βάρκες με αιτούντες άσυλο έχουν φθάσει στο εργοστάσιο της ΔΕΗ.

Και η διεθνής ειρωνεία. Να μη γίνει χρήση «υπερβολικής βίας» ζητούν από την Ελλάδα τα Ηνωμένα Έθνη. Μέτρια ή σχετική επιτρέπεται…

ΤΡ. - Πηγή efsyn.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.

Ιούλιος του ’65 και Ιούλιος του 2020…

Σαν σήμερα τον Ιούλιο τού 1965 και τον Ιούλιο τού 1974 το ελληνικό ημερολόγιο καταγράφει αντιστοίχως δύο αλληλένδετα γεγονότα. Με απόσταση σχεδόν δεκαετίας το ένα από το άλλο, αλλά άμεσα συνδεό­μενα │ Βλ. ανάρτηση…