Ο πιο σίγουρος τρόπος να λήξει
ο πόλεμος είναι να ηττηθείς
 
 

Η θεία ανευθυνότης…

5 Μαρτίου 2020

Τα βιντεάκια που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο μπορεί να ελήφθησαν με μια πρακτική «προβοκάτσιας». Κάποιοι πήρανε τηλέφωνο στον ΕΟΔΥ, (τον Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας δηλαδή, τί πιο αρμόδιον βέβαια) και ρώτησαν αν ο κορονοϊός μεταδίδεται με τη Θεία Κοινωνία.

Στο πρώτο βιντεάκι (βλ. εδώ…) ακούμε τον «προβοκάτορα» νεαρό να ρωτά αν κολλάει κανείς τον ιό μεταλαβαίνοντας. Ο υπάλληλος του οργανισμού απαντάει αρνητικά. Είναι ασφαλές; επιμένει ο νεαρός. Ναι, είναι! επιμένει και ο υπάλληλος. Στο δεύτερο βιντεάκι (του TheBest.gr, βλ. εδώ…), ο υπάλληλος του ΕΟΔΥ, αφού αποφεύγει να απαντήσει ρητά («δεν έχουμε καμία ενημέρωση επ’ αυτού», λες και χρειαζόταν), καταλήγει:

«Από όσο γνωρίζω, από την προσωπική μου εμπειρία, το κουτάλι δεν έρχεται σε επαφή με το στόμα στη Θεία Κοινωνία. Οι ιερείς, επειδή το ζήσαμε και με τη γρίπη αυτό [πέθαναν ήδη 83!], έχουν οδηγίες και γνωρίζουν πώς θα το κάνουν αυτό. Αν έχετε ανησυχίες μπορείτε να μιλήσετε και με την ενορία σας γι αυτό»…

Αν επανερχόμαστε στο θέμα, δεν είναι για να διαψεύσουμε τον ΕΟΔΥ. Ότι κολλάει κανείς τον κορονοϊό με
τη Θεία Μετάληψη δεν χρειάζεται και πολλή σκέψη. Μπαίνοντας στον Ιερό Ναό θα τον κολλήσει, εφ’ όσον ο «αποκορωμένος» κυκλοφορεί εκειμέσα. Ακόμα κι αν η Εκκλησία διδάξει στους ιερείς νέες «τεχνικές» ή προμηθευτεί ειδικούς εκτοξευτήρες του Σώματος και Αίματος του Κυρίου κατευθυνόμενους με ακρίβεια από την Ωραία Πύλη στο στασίδι και στο στόμα εκάστου εκκλησιαζομένου. Επανερχόμαστε για δύο άλλους λόγους, έναν πρακτικό και έναν τρόπο τινά ιδεολογικό.

Ο πρώτος. Κάπως έτσι σκεπτόμενοι οι αρμόδιοι του ΕΟΔΥ Δυτικής Ελλάδας υποβάθμισαν την εκδρομή, ηλικιωμένων ανθρώπων, στους Αγίους Τόπους, με αποτέλεσμα τα επιβεβαιωμένα κρούσματα να υπερπενταπλασιαστούν στην περιοχή και ευχόμαστε να σταματήσουν εκεί. Και τα υποβάθμισαν όχι γιατί δεν το υποψιάστηκαν, αλλά γιατί αφορούσε την Εκκλησία! Άλλωστε, η εκδρομή δεν έγινε στους Αγίους Τόπους, αλλά στο Ισραήλ! Είχατε ακούσει ποτέ εσείς να οργανώνεται από την Εκκλησία τέτοια εκδρομή; Στο Ισραήλ…

Και ο δεύτερος λόγος. Όσοι από ’μας έχουμε κάποια ηλικία, ηλικία τότε πιο ορμητική, θυμόμαστε πως η Εκκλησία είχε πρωτοστατήσει κατά της εξάπλωσης του Έιτζ. Όχι τόσο για να μας προφυλάξει από τον ασεβή
ιό, αλλά για να μας κόψει τις ορμές…

Θοῦ, Κύριε, ἐδῶ, φυλακήν τῷ στόµατί µου!

ΤΡ.
ΣΧΟΛΙA 3
  1. «Αφετε τους πιστούς ελθείν προς με». Περιμένω την έκρηξη πώς και πώς. Η δικαιολογία είναι αυτονόητη για τους πιστούς, «θέλημα θεού» (ουδέν κακόν αμιγές καλού). Πάντως είναι τραγικό να ακούω επιστήμονες να φοβούνται τόσο πολύ την Εκκλησία ώστε να μασάνε τα λόγια τους όταν πρέπει να απαντήσουν στο ζήτημα της μετάληψης (τώρα ο Τσιόδρας ανακοίνωσε άλλα 14 «κρούσματα»). Ο ιός μεταδίδεται με εκκρίσεις όπως το σάλιο (βήχας, φτάρνισμα, φτυσιές). Το κουτάλι που περνάει από το ένα στόμα στο άλλο είναι ευλογημένο και δεν μεταδίδει τον ιό και εγώ είμαι εξωγήινος.

  2. Αν είμαι θετικός στον κορωναϊό, τον μεταδίδω με το βήχα ή το φτάρνισμα, δηλαδή με τα σταγονίδια σάλιου που εκτοξεύω. Λόγω ευπρέπειας, όταν μου ’ρχεται να βήξω ή να φταρνιστώ θα βάλω το χέρι μου στο στόμα, όπως μ’ έμαθε η μάνα μου και μετά θα χαιρετίσω δια χειραψίας το φίλο μου, θα φιλήσω και το χέρι του παπά κ.λπ. Στην εκκλησία θα ανάψω το κεράκι και θα ασπαστώ την εικόνα και όταν έρθει η ώρα θα κοινωνήσω. Η χάρις του θεού μεθ’ υμών. Σκέφτομαι όμως, στους Άγιους Τόπους είναι δυνατόν να κυκλοφορεί ο εξαποδώ; Για να δούμε τι θα γίνει με το δεύτερο λεωφορείο που επιστρέφει Γιάννενα γεμάτο προσκυνητές πάλι από τους Άγιους Τόπους.
    Εν τω μεταξύ, ο ΠΟΥ μιλάει για χώρες που δεν παίρνουν τα αναγκαία μέτρα για την ανάσχεση της επιδημίας. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να μας συμπεριλάβει στον κατάλογο επικίνδυνων χωρών και τότε αντίο τουρισμός. Ίσως όμως να είναι μια καλή ευκαιρία μείωσης του υπερπληθυσμού (γίνομαι όλο και περισσότερο κακός! δεν αντέχω την ηλιθιότητα)

Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.

Ιούλιος του ’65 και Ιούλιος του 2020…

Σαν σήμερα τον Ιούλιο τού 1965 και τον Ιούλιο τού 1974 το ελληνικό ημερολόγιο καταγράφει αντιστοίχως δύο αλληλένδετα γεγονότα. Με απόσταση σχεδόν δεκαετίας το ένα από το άλλο, αλλά άμεσα συνδεό­μενα │ Βλ. ανάρτηση…