Ο πιο σίγουρος τρόπος να λήξει
ο πόλεμος είναι να ηττηθείς
 
 

Ξένη δημοσίευση…

8 Μαρτίου 2020

Είναι σκοταδισμός να πιστεύει κάποιος ότι από την Θεία Κοινωνία δεν μεταδίδονται ασθένειες;

Έχουμε φθάσει σ’ αυτό το σημείο και πραγματικά απορούμε, όταν στη χώρα μας βρίσκουν βήμα φωνές που αμφισβητούν ωμά την ιερότητα των Μυστηρίων και κυρίως της Θείας Ευχαριστίας. Είναι αυτό, που πλέον έχουμε κατανοήσει όλοι, ότι όλα περνούν μόνο μέσα από την «λογική» και την τεχνολογία.

Τα μαθηματικά και το πείραμα υπάρχουν μόνο. Υπάρχει ό,τι αποδεικνύεται. Αφού λοιπόν ο Θεός δεν είναι ορατός, άρα δεν υπάρχει. Αφού εγώ στην Θεία Κοινωνία βλέπω μόνο κρασί και ψωμί, δεν μπορώ να δεχθώ κανένα θαύμα μεταβολής αυτών σε Σώμα και Αίμα Χριστού.

Έτσι ωμά εκφράζονται στα ευρείας εμβέλειας ΜΜΕ και όποιος λέγει κάτι διαφορετικό είναι σκοταδιστής και
ζει στον μεσαίωνα. Ακόμα και αν δεν τα λένε αυτά οι «της Εκκλησίας», αλλά μία διακεκριμένη επιστήμονας, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου…

Αρχιμανδίτης ΙΑΚΩΒΟΣ ΚΑΝΑΚΗΣ - Kalimera-Arkadia.gr (απόσπασμα)
ΣΧΟΛΙΟ 1
  1. «Μπήκε στον κόπο δηλαδή των δικαστών, μα αυτοί δεν μπήκαν στο δικό του…» (Σαββόπουλος, «Μακρύ ζεϊμπέκικο για τον Νίκο»). Ας μπω στον κόπο του κυρίου Κανάκη. Είναι λοιπόν σώμα και αίμα του Κυρίου ημών η θεία μετάληψη. Κατά συνέπεια μπορεί να προσβληθεί από τον ιό, πολύ πιο εύκολα μάλιστα, αφού είναι ανάκατα σώμα και αίμα. Άρα κάλλιστα και εύκολα μεταδίδεται. Εκτός αν ο Κύριος υμών είχε μια φύση, τη θεϊκή εξ αρχής. οπότε αλλάζει το πράγμα. Αλλά στο ορθόδοξο τουλάχιστον δόγμα είχε και τις δύο φύσεις. Οπότε θα πέρασε τις ιωσούλες του πιτσιρίκος, τις γρίπες του μικρός και μεγάλος. Θα αρρώσταινε τέλος πάντων. Δηλαδή και επιστημονικούλικα και χοντρικά καλό να αποφεύγουνε οι πιστοί την κοινωνία. Όχι μόνο ως μετάληψη αλλά και λόγω συνωστισμού στους χώρους λατρείας, μέρες που έρχονται κιόλας. Εκτός αν οι χώροι λατρείας ως οίκοι θεού είναι από χέρι (το χέρι Του) απολυμασμένοι. Ακολουθούμε τις οδηγίες της ιατρικής και των «της Υγείας»

Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.

Τον βρήκε ελλιποβαρύ…

Ας μην ξεχνάμε ότι σε πολλές χώρες τού κόσμου υπάρχουν χιλιάδες τζαμιά. Άραγε όσοι ζητούν να γίνει η Αγία Σοφία τζαμί σκέφτονται τί θα συμβεί σ’ αυτά τα τζαμιά; (Ρετζέπ Ταγίπ │ Βλ. ανάρτηση…