Ο πιο σίγουρος τρόπος να λήξει
ο πόλεμος είναι να ηττηθείς
 
 

Θα σκοτωθούνε μεταξύ τους!

8 Μαρτίου 2020

Ενδεικτικό της κατάστασης με τη δράση παραστρατιωτικών ομάδων,
η οποία βρίσκεται εκτός ελέγχου, είναι το επεισόδιο με θύμα έναν αστυνομικό που σημειώθηκε τις προηγούμενες μέρες στον Έβρο και επιβεβαιώνεται από πολλές πλευρές.

Ομάδα αποτελούμενη από κυνηγούς, εθνοφύλακες και άλλους αυτοαποκαλούμενους «πατριώτες» τις νυχτερινές ώρες της Πέμπτης «περιπολούσε» στη συνοριακή περιοχή του νοτίου Έβρου, στις Φέρες, κοντά στο Δέλτα του ποταμού, μερικά χιλιόμετρα μέσα στην ενδοχώρα. Η παραστρατιωτική ομάδα παρακολούθησε τις κινήσεις αστυνομικού και στη συνέχεια τον πυροβόλησε, θεωρώντας ότι πρόκειται για μετανάστη που έχει μπει στο ελληνικό έδαφος. Ο αστυνομικός, για καλή του τύχη, φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο που σταμάτησε τη σφαίρα και γλίτωσε με ελαφρύ τραυματισμό.

Το περιστατικό επιβεβαιώνεται τόσο από αστυνομικές πηγές όσο και από το Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, όπου μεταφέρθηκε για τις πρώτες βοήθειες. Πηγές κοντά στην Αστυνομία αναφέρουν ότι από υψηλά ιστάμενο πρόσωπο δόθηκε εντολή να αποσιωπηθεί το γεγονός.

Σημειώνεται επίσης πως υπάρχουν καταγγελίες και βίντεο για τουλάχιστον δύο νεκρούς πρόσφυγες από πυρά στον Έβρο. Η κυβέρνηση τα έχει διαψεύσει όλα ως «fake news», ωστόσο το περιστατικό με τον αστυνομικό που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από την παραστρατιωτική ομάδα έρχεται να ενισχύσει αυτές τις αναφορές.

Διάψευση της ΕΛΑΣ το απόγευμα

Με ανακοίνωσή της αργά το απόγευμα η Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση της Ελληνικής Αστυνομίας διαψεύδει το περιστατικό, παρ’ ότι η είδηση επιβεβαιώνεται από πολλές πηγές. Άλλωστε, άλλο ένα στοιχείο επιβεβαίωσης είναι ότι την επόμενη μέρα δόθηκε εντολή στις δυνάμεις της περιοχής από το αρχηγείο του ΓΕΣ, ώστε οι παραστρατιωτικοί να μην δρουν ανεξέλεγκτοι, αλλά να βρίσκονται μέσα σε στρατιωτικά περίπολα.

Πηγή Tvxs.gr - Παραστρατιωτικοί πυροβόλησαν αστυνομικό…
ΣΧΟΛΙA 6
 1. «Εντολή στις δυνάμεις της περιοχής από το αρχηγείο του ΓΕΣ, οι παραστρατιωτικοί να μην δρουν ανεξέλεγκτοι, αλλά να βρίσκονται μέσα σε στρατιωτικά περίπολα». Έτσι απλά, ο στρατός δέχεται στις τάξεις του παραστρατιωτικούς!
  Ή το διαψεύδουν και αυτό;

  1. Μόνο; ΜΑΔ, ΤΕΑ, ΙΔΕΑ, ΕΑΣΑΔ (Εθνικός Αγροτικός Σύνδεσμος Αντικομμουνιστικής Δράσεως) και τα λοιπά γράμματα της «εθνικής» αλβαβήτου.

 2. Άθλια. Αλλά το πρόβλημα είναι ότι έχουμε πάρει τον κατήφορο χωρίς φρένα. Πάμε ντουγρού για τον πάτο (μ’ αρέσει η λέξη «ντουγρού»). Και δεν βλέπω να κάνουν τίποτα αυτοί που θεωρώ υπεύθυνους για το εναρκτήριο λάκτισμα. Ό,τι και να ήταν το τσογλανάκι, δεν αξίζουμε αυτή την κατάσταση. Χωρίς να το αντιληφθούν επέτρεψαν στον Βορίδη να πραγματοποιήσει τον ευσεβή πόθο του, να μην ξαναδεί η αριστερά κυβέρνηση. Κάντε κάτι!
  Ο Όρμπαν είναι δημοκράτης μπροστά μας. Ο Σαλβίνι αναρχοαυτόνομος. Έβλεπα προηγουμένως στη Rai3 εικόνες από τον Έβρο, μερικές απ’ αυτές τις είδα και στο Tvxs.gr και στην Efsyn.gr, αλλά όχι τόσο καθαρές. Δεν είναι η κυβέρνηση φασιστική, είμαστε όλοι φασίστες. Ντρέπομαι. Αλλά τουλάχιστον διώξαμε το τσογλανάκι. Είμαστε ευχαριστημένοι. Mea culpa πει κανείς;

 3. Το Tvxs.gr επιμένει με στοιχεία στο περιστατικό (βλ. εδώ…). Μεταξύ άλλων γράφει σήμερα:
  «Το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης 4/3 σε περιοχή του νότιου Έβρου, κοντά στα σύνορα. Ένας αστυνομικός την ώρα που η ΕΛΑΣ επιχειρεί επαναπροώθηση προσφύγων και μεταναστών προς την πλευρά της Τουρκίας δέχεται πυροβολισμό που τον πετυχαίνει στο αλεξίσφαιρο γιλέκο του. Προέρχεται από όπλο με φυσίγγια μικρού διαμετρήματος και του προκαλεί ελαφρύ τραυματισμό. Ο δράστης (Δ.Κ.) βρισκόταν μέσα σε ομάδα κυνηγών, εθνοφυλάκων και άλλων παραστρατιωτικών που δρουν πίσω από τις γραμμές της αστυνομίας και, σύμφωνα με την επικρατέστερη εκδοχή, δεν αναγνώρισε ότι πρόκειται για αστυνομικό και θεώρησε ότι πυροβολεί μετανάστη. Οι εθνοφύλακες της ομάδας ανήκουν σε συγκεκριμένο τάγμα εθνοφυλάκων της περιοχής».

Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.

Τον βρήκε ελλιποβαρύ…

Ας μην ξεχνάμε ότι σε πολλές χώρες τού κόσμου υπάρχουν χιλιάδες τζαμιά. Άραγε όσοι ζητούν να γίνει η Αγία Σοφία τζαμί σκέφτονται τί θα συμβεί σ’ αυτά τα τζαμιά; (Ρετζέπ Ταγίπ │ Βλ. ανάρτηση…