Ο πιο σίγουρος τρόπος να λήξει
ο πόλεμος είναι να ηττηθείς
 
 

Έπιασε Πειραιώς, το βαπόρι απ’ την Περσία…

24 Αυγούστου 2019

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, πανικόβλητος από το τελεσίγραφο του …Θείου Σαμ, ανακοινώνει ότι το ιρανικό δεξαμενόπλοιο Grace έχει δηλώσει ως λιμένα προορισμού την Καλαμάτα και θα το μπλοκάρουμε. Στη φωτογραφία, το Gloria, το αυθεντικό, του Τσιτσάνη…

Ο πρωθυπουργός του κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, εξορκίζοντας τις αμερικανικές διπλωματικές πιέσεις, τον αδειάζει λέγοντας πως δεν κατευθύνεται στην Ελλάδα και δεν υπάρχει αίτημα να καταπλεύσει σε ελληνικό λιμάνι.

Πιο ψύχραιμος και διπλωματικότερος (δεν του φαινόταν…), ο υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Δένδιας δηλώνει ότι παρακολουθούμε το ζήτημα, δεν υπάρχει μέχρι στιγμής αίτημα ελλιμενισμού του πλοίου στο λιμάνι της Καλαμάτας ή σε άλλο λιμάνι της χώρας μας. Βρισκόμαστε σε επικοινωνία διά τις διπλωματικής οδού με την αμερικάνικη πλευρά, της οποίας οι θέσεις άλλωστε για το συγκεκριμένο ζήτημα είναι γνωστές και δεν απευθύνονται στη συγκεκριμένη περίπτωση μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλα τα κράτη και λιμένες της Μεσογείου.

Το γνωστό μας Antinews.gr, βλ. σχετικά και εδώ…, σπεύδει να παρατηρήσει πως ο κ. Δένδιας «βάζει γυαλιά τόσο στον υφιστάμενο όσο και στον προϊστάμενό του». Και προσθέτει με …σαμαρική χαιρεκακία, «λέτε γι’ αυτό να μην τον πήρε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Γαλλία και προτίμησε να τον συνοδεύσει η διπλωματική του σύμβουλος;».

ΤΡ.
ΣΧΟΛΙΑ
Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.

Ένα χρόνο ύστερα…

Θα περιμένατε ασφαλώς να μιλήσουμε για τον έναν χρόνο τής δεξιάς στην κυβέρνηση. Ίσως το κάνουμε παρεμπιπτόντως… Αν μάς επιτρέπετε, θα μιλήσουμε μια φορά για την «ιστιοσανίδα» μας τον Τριπολίτη, που │ Βλ. ανάρτηση…