Ο πιο σίγουρος τρόπος να λήξει
ο πόλεμος είναι να ηττηθείς
 
 

Οὐαί ὑμῖν, φαρισαῖοι καί ὑποκριταί!

9 Μαρτίου 2020

Η «απόφαση» που εξέδωσε σήμερα η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας
της Ελλάδος υπερβαίνει κάθε άλλη δήλωση των «ιερουργούντων»
περί αυτήν (πολιτικών, δημοσιογράφων, επιστημόνων), όσον αφορά
τα απαραίτητα μέτρα που όφειλε και οφείλει να λάβει η πολιτεία
για να προφυλάξει τον πληθυσμό της από την εξάπλωση ενός ιού,
ώστε να μην εξελιχθεί σε πανδημία.

Η μεταφυσική δήλωση της θετικής επιστήμονος (λοιμωξιολόγου!),
η ψηφοθηρική δήλωση (με στόχο τους πιστούς χριστιανούς ψηφοφόρους) μιας βουλευτρίας του κυβερνώντος κόμματος, ακόμη και η φανατική δήλωση ενός ιερωμένου, μέλους της Ιεράς Συνόδου, του μητροπολίτη Πειραιώς,
οι αμφιλεγόμενες απόψεις δημοσιογράφων και ραδιοτηλεοπτικών σταθμών (ΣΚΑΪ και λοιπών), που δήθεν φιλοξενούν όλες τις απόψεις, ωχριούν όντως μπροστά στην «απόφαση» της Ιεράς Συνόδου.

Η αφωνία των κρατούντων, των εντεταλμένων για την υγεία του πληθυσμού και ιδιαίτερα του «αρχιστρατήγου» (κατά το Protothema.gr) στον υποτιθέμενο πόλεμο της «θωρακισμένης» χώρας κατά του ιού δεν μας εκπλήσσουν, δεδομένων των σχέσεών τους με την Εκκλησία (ο «αρχιστράτηγος» όμως είναι πρωτίστως επιστήμονας).

«Απόφαση» όμως (και η σημασία της λέξης εκτείνεται από την έκφραση γνώμης έως την εφαρμογή της) από ποιούς, με ποιό θεσμικό δικαίωμα (αρχής) και για ποιούς; Είναι θεσμική αρχή η Εκκλησία της Ελλάδος; Θεσμός μπορεί να είναι, όπως θεσμός ήταν μέχρι χθες τα καρναβάλια. Επιτρεπτή η παραλληλία, αφού μιλάμε για υποκριτές (μεταμφιεσμένους). Υποκρισία και φαρισαϊσμός.

Γιατί είναι φαρισαϊσμός η συμπεριφορά εκείνη που τυπικά υπηρετεί έναν σκοπό, αλλά στην πραγματικότητα τον φθείρει (ο ορισμός του φαρισαϊσμού). Ελπίζουμε κάποτε η υποκριτική αυτή συμπεριφορά να φθείρει και τον θεσμό, χωρίς να το αντιληφθεί.

Και είναι υποκρισία να συστήνεις από τη μια στους ηλικιωμένους (ευπαθείς ομάδες) να μείνουν στο σπίτι (έχεις άλλωστε εξασφαλίσει την πίστη τους τόσα χρόνια που διαστρέφεις το μυαλό τους) και από την άλλη να λες πως η «θεία κοινωνία είναι φάρμακο αθανασίας»! Να το λες σε ανθρώπους εγγύς του θανάτου! Γιατί τότε να καθήσουν και να τον περιμένουν στο σπίτι τους, ενώ μεταβαίνοντες στην εκκλησία και μεταλαβαίνοντας (παρ’ ελπίδα τους και τον ιό) να ελπίζουν ότι μπορεί να τον αποφύγουν (τον θάνατο); Φαίνεται αστείο ή παρατραβηγμένο; Ε δεν είναι. Όποιος συμβιώνει με ηλικιωμένους γονείς και συγγενείς έχει τη γνώμη του.

Αλλά δεν πρόκειται μόνο γι’ αυτούς, αλλά για όλους τους ειλικρινείς πιστούς πάσης ηλικίας. Γιατί ποιός δεν
θα ήθελε να λάβει αν όχι αθανασίας, μια δόση απαντοχής, από λοιμού, λιμού και καταποντισμού και λοιπών δεινών, κατά μεταφοράν και κυριολεξίαν, εις την χώραν ταύτην; Α ναι, και επιδρομής αλλοφύλων…

Καί οὐαί ὑμῖν, παρανοϊκοί καί σχιζοφρενεῖς!

Είχαμε μόλις χαράξει τις παραπάνω γραμμές και διαβάζουμε (στο Protothema.gr!)  ότι οι ειδικοί της Εθνικής Επιτροπής Δημόσιας Υγείας, του ΕΟΔΥ, απεφάνθησαν ότι «ο ιός μεταδίδεται και με το σάλιο και με το κουταλάκι», αλλά «δεν μπορούν να παρέμβουν σε όσα αναφέρει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, διότι το θέμα της Θείας Κοινωνίας άπτεται ζητημάτων θρησκευτικής ελευθερίας και πίστης»!

ΤΡ.
ΣΧΟΛΙA 3
  1. Τώρα εμένα όλο αυτό μου φαίνεται πως είναι σαν η Εκκλησιά να πυροβολεί τα πόδια της. Αν επαναληφθεί και στην χώρα μας η εξάπλωση του ιού (μακάρι να μην εξελιχθούν έτσι τα πράγματα) όπως την βλέπουμε στην Ιταλία, τότε μια πιθανή εξέλιξη είναι οι πολίτες και κυρίως οι θρησκευόμενοι να συνειδητοποιήσουν τελικά πόσο εγκληματική είναι αυτή η συμπεριφορά και η πεποίθηση της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Και για να το πάω και πιο πέρα. Ο εκφασισμός και ο σκοταδισμός της Ελληνικής κοινωνίας φαίνεται και από το ποιες φωνές κυριαρχούν στην Ορθόδοξη Ελληνική Εκκλησιά. Έλα μου όμως που θα τα βρούνε (βρούμε) όλα μπροστά τους!

  2. Ο ιός δεν πρέπει και δεν μπορεί να σταματήσει τις μπίζνες. Μου ’ρθε μια καλή ιδέα και επειδή δεν πιστεύω στα κοπιράιτ σας τη δίνω: εμπόριο χειρουργικών μασκών από δεύτερο χέρι. Μπορούμε να βάλουμε μετανάστες να μαζεύουν τις χρησιμοποιημένες μάσκες, σε άριστη κατάσταση οπωσδήποτε, θα τις απολυμαίνουμε ραντίζοντάς τες με αγιασμό που θα μας προμηθεύει ο πρώην Άγιος Καλαβρύτων (θα πάρει κι αυτός το κατιτίς του) και θα τις ρίξουμε στην αγορά. Τρελά λεφτά! Και συγχρόνως αναχαίτιση της επιδημίας.

  3. Έκλεισε η Μέκκα, έκλεισε ο Ναός της Γέννησης στη Βηθλεέμ αλλά οι δικοί μας παππάδες με τα δισκοπότηρα στα χέρια περιμένουν τούς πιστούς. Περιμένουν στη σειρά θρησκόληπτοι επιστήμονες, υποκριτές πολιτικοί και αφελείς πιστοί.
    Ο μεγάλος σκηνοθέτης Κεν Λόουτς σε πρόσφατη συνέντευξή του εδώ στην Ελλάδα είπε ότι στην εποχή του Μεσαίωνα μας έλεγε η Εκκλησία τί πρέπει να κάνουμε. Τώρα μας λένε τα ΜΜΕ. Δεν γνώριζε ο «αδαής» ότι στην Ελλάδα του 2020 η Εκκλησία εξακολουθεί να μας λέει τί πρέπει να κάνουμε. Φυσικά και τα ΜΜΕ. Δύο στα στα δύο, νταμπλ.

Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.

Ενιαία Δημοκρατική Αριστερά…

Θα μπορούσε να είναι και σύνθημα, απαίτηση τού καιρού μας, αλλά είναι μια ολόκληρη ιστορία… Δύο περίπου χρόνια μετά τη λήξη τού Εμφυλίου Πολέμου και ενώ το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας είχε │ Βλ. ανάρτηση…