Ο πιο σίγουρος τρόπος να λήξει
ο πόλεμος είναι να ηττηθείς
 
 

Θα σβήσει και το Άγιος Φως!

11 Μαρτίου 2020

Μετά τη συζήτηση για τη σχέση της Θείας Κοινωνίας με την εξάπλωση του κορονοϊού, νέα συζήτηση φαίνεται πως θα ανοίξει με τον αν έρθει ή δεν θα έρθει φέτος το Πάσχα στην Ελλάδα το Άγιος Φως!

Σύμφωνα λοιπόν με το ρωσικό πρακτορείο RIA Novosti, η ισραηλινή αστυνομία σκέφτεται να ακυρώσει την τελετή αφής του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα, στην οποία παρευρίσκονται κάθε χρόνο δεκάδες χιλιάδες προσκυνητές.

Από τους σταθερούς (και πιστούς! φυσικά) προορισμούς του Αγίου Φωτός είναι η Ελλάδα, στη οποία γίνεται δεκτό με τιμές αρχηγού (επιγείου!) κράτους. Ήδη σε ελληνικά εθνοθρησκευτικά ιστολόγια εμφανίζονται αναρτήσεις με τίτλους όπως «Έκτακτο! Κίνδυνος να μην έρθει φέτος το Πάσχα στην Ελλάδα το Άγιο Φως…».

Αλλεπάλληλα λοιπόν χτυπήματα του κορονοϊού στις καθιερωμένες παραδόσεις της χώρα μας, που αποδεικνύεται κοινωνικός επαναστάτης! πιο επικίνδυνος από κάτι άλλους. Καρναβάλια δεν έγιναν. Μόλις ανακοινώθηκε πως κλείνουν τα Κατηχητικά και οι παρελάσεις της 25ης Μαρτίου δεν θα γίνουν. Το Άγιο Φως δεν έρχεται!

Αν καταφέρει να χτυπήσει και το Πάσχα, Πρωτομαγιά δεν το συζητάμε, σειρά έχει ο Δεκαπενταύγουστος.
Και στο βάθος, Ελλάδα 2021, η συφορά της Γιάννας…

ΤΡ.
ΣΧΟΛΙA 4
  1. Εδώ και τώρα και όσο είναι νωρίς να ακυρωθούν οι φιέστες της Γιάννας και τα λεφτά να διατεθούν για τη δημόσια υγεία και σε ό,τι άλλο χρειάζεται για να σταματήσει η εξάπλωση του ιού, αλλιώς μας βλέπω το 2021 να μην κάνουμε επέτειο για τα διακόσια χρόνια του 1821, αλλά ετήσια μνημόσυνα του 2020.

    1. Καλά τα λες, ρε φίλε, γεια στο στόμα σου. Να καταργηθεί και η φιέστα για την «Ολυμπιακή Φλόγα», μεθαύριο Παρασκευή και 13!

  2. Σχετικά με την τελετή αφής της ολυμπιακής φλόγας, τη λαμπαδηδρομία που την ακολοyθεί και τη σχέση τους με το ναζιστικό καθεστώς (Γ. Γκέμπελς, Κ. Ντιμ) προτείνω το αφιέρωμα του «Ιού» της Ελευθεροτυπίας (21/3 2004) με τίτλο «Ολυμπιακή λαμπαδηδρομία 1936-2004, μία θαυμάσια ιδέα του δρος Γκέμπελς». Καλή ανάγνωση!

Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.

Παγκόσμιος ιστός και ο ιστός της αράχνης…

Http://info.cern.ch/hypertext/WWW/TheProject.html… Ήταν το Url και δίπλα η λιτή Home σελίδα τού πρώτου διαδικτυακού τόπου στην ιστορία τού Internet. Ανέβηκε στο διαδίκτυο σαν σήμερα πριν 29 χρόνια, στις 6 Αυγούστου τού 1991, │ Βλ. ανάρτηση…