Ο πιο σίγουρος τρόπος να λήξει
ο πόλεμος είναι να ηττηθείς
 
 

Εργασιακό «κορομνημόνιο»…

13 Μαρτίου 2020

«Άγριες καταστάσεις» φαίνεται πως επιχειρούν να επιβάλλουν οι εργοδότες σε διάφορους κλάδους με αφορμή πάνω στις διαφαινόμενες σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις σε διεθνές αλλά και σε εγχώριο επίπεδο λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης του κοροναϊού.

Πηγές που παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις κάνουν λόγο για χιονοστιβάδα τροποποιήσεων συμβάσεων (προς το χειρότερο εννοείται για τους εργαζόμενους) τα τελευταία 24ωρα. Αυτές αφορούν είτε στην επιβολή μερικής απασχόλησης ή εκ περιτροπής εργασίας με παράλληλη μείωση μισθού (ακόμη και της τάξεως του 50%) είτε ακόμη και στην εξώθηση πολλών εργαζομένων σε αναγκαστική άδεια άνευ αποδοχών. Υπάρχουν μάλιστα πολλές καταγγελίες που κάνουν λόγο για άκρως εκβιαστικές μεθόδους, με ευθείες απειλές ακόμη και για απολύσεις, εφόσον οι εργαζόμενοι δεν αποδεχθούν τις «λύσεις» που τους προτείνονται.

Όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που η κυβέρνηση ανακοίνωνε την χορήγηση άδεια ειδικού σκοπού για τους γονείς ανήλικων παιδιών λόγω του διακοπής λειτουργίας των σχολείων. Φαίνεται όμως πως πολλοί εργοδότες δεν είναι διατεθειμένοι να συμμορφωθούν, αφού έχουν άλλα σχέδια. Όσον αφορά στους κλάδους, στους οποίους δείχνει να επελαύνει η εργοδοτική αυθαιρεσία αφορά αυτό των ξενοδοχοϋπαλλήλων, των εργαζομένων στα τουριστικά γραφεία, στον χώρο του επισιτισμού, ενώ ανησυχία επικρατεί και μεταξύ των εμποροϋπαλλήλων.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Επισιτισμού επισημαίνει. Τους λένε, ή υπογράφεις ή φεύγεις. Ούτε στα μνημόνια δεν είχαμε δει τέτοια επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα…

Πηγή Tvxs.gr - Επιδημία αναγκαστικών αδειών… (απόσπασμα)
ΣΧΟΛΙΑ
Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.

Παγκόσμιος ιστός και ο ιστός της αράχνης…

Http://info.cern.ch/hypertext/WWW/TheProject.html… Ήταν το Url και δίπλα η λιτή Home σελίδα τού πρώτου διαδικτυακού τόπου στην ιστορία τού Internet. Ανέβηκε στο διαδίκτυο σαν σήμερα πριν 29 χρόνια, στις 6 Αυγούστου τού 1991, │ Βλ. ανάρτηση…