Ο πιο σίγουρος τρόπος να λήξει
ο πόλεμος είναι να ηττηθείς
 
 

Λίγο πριν σκάσει η βόμβα…

14 Μαρτίου 2020

Θετική στον κορονoϊό βρέθηκε γυναίκα υπαστυνόμος που υπηρετεί στο κέντρο κράτησης προσφύγων στην Αμυγδαλέζα Tο στρατόπεδο έχει επίσημα χωρητικότητα 2.000 ανθρώπων, ο ιός έπληξε αστυνομικό που εργάζεται στα γραφεία και η Αμυγδαλέζα βρίσκεται στην Αττική.

Τον ΕΟΔΥ, πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ, τον διοικεί ένας χαριτωμένος κοσμικός, το ΕΚΑΒ το διοικεί αγρονόμος και τη μεγαλύτερη υγειονομική Περιφέρεια της χώρας (Α΄ ΥΠΕ) ένας αντιστράτηγος της αστυνομίας. Ακόμη και στην ηγεσία της Αριστοτέλους πτυχίο Ιατρικής έχει μόνο ο κύριος Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος αμέσως μετά την ειδικότητα έπιασε δουλειά ως βουλευτής και όχι ως γιατρός ορθοπεδικός.

Υπό κανονικές συνθήκες, όλα αυτά μπορεί και να μη μετρούσαν, όμως τώρα όλοι τρέχουν να κρυφτούν πίσω από τον κύριο Τσιόδρα. Οπότε η μόνη ελπίδα μας είναι να ελαχιστοποιήσουμε τη σφοδρότητα του πλήγματος στο ΕΣΥ, να αποφύγουμε την οξεία κορύφωση του φαινομένου, παρεμποδίζοντας την ταχύτατη μετάδοση.

Υπάρχει όμως το θέμα ταμπού, για το οποίο δεν τολμά να μιλήσει κανένας λαλίστατος υπουργός. Οι ωρολογιακές βόμβες του Βορείου Αιγαίου. Όπως έχει επισημανθεί, αν ο ιός χτυπήσει ένα από τα υπερφορτωμένα κέντρα υποδοχής προσφύγων, είναι τέτοιες οι συνθήκες διαβίωσης εκεί, που ευνοούν τη διάδοσή του, ώστε θα ζήσουμε σκηνές από ταινία επιστημονικής φαντασίας.

Άπειρα τετραγωνικά κτιρίων κρατικής ιδιοκτησίας είναι διαθέσιμα. Όποιος θέλει να λύσει το πρόβλημα το λύνει, μέσα σε σαρανταοκτώ ώρες (δεν απέμειναν και πολλές). Το ελληνικό κράτος τα κατάφερε ένα αιώνα πριν,
αλλά το διηύθυνε ο Ελευθέριος Βενιζέλος, όχι το μικρανήψι του…

Πηγή Tvxs.gr - Μερικά σαρανταοκτάωρα… (μεταγραμμένα αποσπάσματα)
ΣΧΟΛΙΑ
Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.

Ενιαία Δημοκρατική Αριστερά…

Θα μπορούσε να είναι και σύνθημα, απαίτηση τού καιρού μας, αλλά είναι μια ολόκληρη ιστορία… Δύο περίπου χρόνια μετά τη λήξη τού Εμφυλίου Πολέμου και ενώ το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας είχε │ Βλ. ανάρτηση…