Ο πιο σίγουρος τρόπος να λήξει
ο πόλεμος είναι να ηττηθείς
 
 

Vox Rubiconis, vox dei!

15 Μαρτίου 2020

Ο Ρουβίκωνας δεν είναι χριστιανική συλλογικότητα. Το αντίθετο. Γράφει συνθήματα στους τοίχους, πετάει τρυκάκια στους δρόμους και στις πλατείες, κόκκινη μπογιά σε δημόσια καταστήματα, σπάει τζαμαρίες. Και όταν κάποιο μέλος του συλληφθεί, δικάζεται και φυλακίζεται,
αν το παράπτωμά του εμπίπτει στον ποινικό κώδικα.

Ο Ρουβίκωνας έκλεισε το στέκι του στα Εξάρχεια λόγω της επιδημίας 
και εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση.

Το σύνολο της κοινωνίας βρίσκεται μπροστά σε μια πρωτόγνωρη για τη γενιά μας πρόκληση. Η εξάπλωση
της επιδημίας εκτός από τον κίνδυνο για απώλειες ζωών προοιωνίζει ένα δυσοίωνο μέλλον και όχι μόνο από υγειονομική άποψη… Πολλά μπορούν να ειπωθούν, και να μην έχει κανείς αμφιβολία ότι μετά το πέρας της κρίσης θα ειπωθούν, για την κατάσταση του συστήματος υγείας, τη δημόσια πρόνοια, για το πως η κοινωνική βάση βρίσκεται ανέτοιμη, άνεργη, χωρίς πόρους και ασφάλεια σε μια προοπτική καραντίνας που θα κρατήσει καιρό.

Ίσως μόνο να αναρωτηθούμε πως θα ήταν σήμερα τα πράγματα αν αντί για 1.500 αστυνομικούς που προσελήφθησαν πρόσφατα είχαν προσληφθεί 1.500 γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό.

Δεν είναι όμως η ώρα για τέτοιες κριτικές. Αυτό που μετράει είναι ο περιορισμός της επιδημίας, η προστασία της υγείας και της ζωής. ’Ολοι και όλες θα πρέπει αυτή την ώρα να επικεντρώσουμε σ’ αυτό, ενώ παράλληλα θα πρέπει να σχεδιάζουμε ένα δίχτυ αλληλεγγύης για τους συνανθρώπους μας που θα βρεθούν σύντομα σε εξαιρετικά δύσκολη θέση.

Με αυτήν τη λογική και σαν πρώτο μέτρο δικής μας αντίδρασης ανακοινώνουμε ότι ο κατειλημμένος κοινωνικός χώρος του Κ*ΒΟΞ παύει να είναι προσβάσιμος για το κοινό και οι προγραμματισμένες πολιτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις για το άμεσο μέλλον αναβάλλονται.

Το πρώτο καθήκον αυτή την ώρα είναι η κοινωνική προστασία και θα ανταποκριθούμε σ’ αυτό όπως και στα άλλα καθήκοντα που το ακολουθούν.

Η διαφορά κατάληψης και μετάληψης…

ΤΡ.
ΣΧΟΛΙA 2
  1. Δώστε και τη μετάφραση να καταλαβαίνει ο κόσμος. Vox Rubiconis, vox dei, φωνή Ρουβίκωνα, φωνή θεού, από
    το λατινικό Vox populi, vox dei, φωνή λαού, φωνή θεού, αλλά υπάρχει και το ελληνικό Φωνή λαού, οργή θεού! Πιστεύουμε δεν πιστεύουμε, στο θεό.

    1. Ευχαριστούμε για την παρατήρηση, αλλά ίσως ο κόσμος να καταλαβαίνει πολύ περισσότερα απ’ ό,τι νομίζουμε κι εσείς κι εμείς.

Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.

Παγκόσμιος ιστός και ο ιστός της αράχνης…

Http://info.cern.ch/hypertext/WWW/TheProject.html… Ήταν το Url και δίπλα η λιτή Home σελίδα τού πρώτου διαδικτυακού τόπου στην ιστορία τού Internet. Ανέβηκε στο διαδίκτυο σαν σήμερα πριν 29 χρόνια, στις 6 Αυγούστου τού 1991, │ Βλ. ανάρτηση…