Ο πιο σίγουρος τρόπος να λήξει
ο πόλεμος είναι να ηττηθείς
 
 

Ανοσία της αγέλης!

16 Μαρτίου 2020

Ενώ εμείς εδώ αγωνιούμε,  αν η κυβέρνησή μας είναι σε θέση να αντιμετωπίσει την επιδημία, η βρετανική κυβέρνηση με την «ευκαιρία» πειραματίζεται πάνω στον πληθυσμό της, με κίνδυνο να της «ξεφύγει» και να μετατραπούμε όλοι μας σε «πειραματανθρώπους». Είναι κανείς να αναρωτιέται αν τέτοιες «ευκαιρίες» είναι τόσο αθώες…

Την ώρα που πολλές χώρες της Ευρώπης κλείνουν τα σχολεία και πολλές επιχειρήσεις εφαρμόζουν την τηλεργασία, ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι πρέπει να είναι σε απομόνωση όποιος έχει επίμονο βήχα που εμφανίστηκε τώρα ή πυρετό για τουλάχιστον μία εβδομάδα. Και μόνο οι άνω των 70 ετών να μείνουν στο σπίτι.

Ανακοίνωσε παράλληλα το πέρασμα σε μια νέα φάση του σχεδίου δράσης, σε εκείνο της «καθυστέρησης», το οποίο έχει καταρτίσει η βρετανική κυβέρνηση και το οποίο στοχεύει στο να καθυστερήσει την κορύφωση της κρίσης έως το καλοκαίρι, προκειμένου να άρει την πίεση από τις υπηρεσίες υγείας της χώρας.

«Πρέπει να είμαι ειλικρινής μαζί σας, ειλικρινής με τους βρετανούς πολίτες, περισσότερες οικογένειες, πολλές περισσότερες οικογένειες θα χάσουν αγαπημένους τους πριν την ώρα τους», δήλωσε ο Τζόνσον προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις. Η στρατηγική της βρετανικής κυβέρνησης απέναντι στην πανδημία δείχνει να κινείται στον εξής άξονα. Αφού πλέον η μετάδοση του ιού γίνεται μέσα στην κοινότητα, δεν έχουν νόημα μέτρα καραντίνας.

Ο στόχος είναι αφενός να είναι η πιο αργή η εξάπλωση (πιο ομαλή η καμπύλη), με παράλληλη διαμόρφωση «ανοσίας αγέλης» (herd immunity) σταδιακά μέσα από αυτούς που θα νοσήσουν με ήπια συμπτώματα.
«Ανοσία της αγέλης» είναι όταν αρκετά άτομα γίνονται ανθεκτικά σε μια ασθένεια μέσω εμβολιασμού ή προηγούμενης έκθεσης και δεν μπορούν πλέον οι ιοί να διαδοθούν σημαντικά στον υπόλοιπο πληθυσμό.

Ο υπουργός Υγείας Matt Hancock είπε. «Η ‛‛ανοσία της αγέλης’’ δεν αποτελεί μέρος της στρατηγικής της κυβέρνησης. Σκοπός μας είναι να προστατεύσουμε τη ζωή από αυτόν τον ιό, η στρατηγική μας είναι να προστατεύσουμε τους πιο ευάλωτους και να προστατέψουμε το NHS (το βρετανικό δημόσιο σύστημα υγείας) μέσω της συγκράτησης, της καθυστέρησης, της έρευνας και του μετριασμού».

Ο πρώην υπουργός Υγείας της Κύπρου Σταύρος Μαλάς και γενετιστής επιστήμων σχολιάζοντας την απουσία μέτρων κατά του κορονοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο τονίζει. «Η κυβέρνηση Τζόνσον διεξάγει το μεγαλύτερο ‛‛πείραμα’’ στην ιστορία της ανθρωπότητας»…

Πηγή Sigmalive.com - Τo πείραμα «ανοσία της αγέλης»… (απόσπασμα)

Επιβεβαίωση;

Τη φωτογραφία ανέβασε το ίδιο το συγκρότημα, είναι από την εμφάνιση των Stereophonics την Παρασκευή 13 του μηνός στο Manchester Arena, χωρητικότητας 21.000 θεατών! Προφανώς με την άδεια ή την ανοχή των βρετανικών αρχών.

Δείγμα ή επιβεβαίωση του απίστευτου ρίσκου που παίρνει η κυβέρνηση της Βρετανίας με τη «χαλαρή» διαχείριση της εξάπλωσης του ιού ή την εφαρμογή «ανοσίας της αγέλης»

ΤΡ.
ΣΧΟΛΙA 4
  1. Δεν είναι καθόλου αστείο ή fake. Το επιβεβαίωσε κατά κάποιον τρόπο και ο Τσιόδρας που μίλησε στην απογευματινή ενημέρωση για «χαλαρή αντιμετώπιση»

  2. Από το διαδίκτυο. «Μετά τους πρώτους θανάτους, ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον άρχισε να αντιλαμβάνεται ότι κάτι δεν πράττει σωστά, για να διαπιστώσει τα τελευταία 24ωρα ότι η τακτική του θα έχει τεράστιο κόστος σε ανθρώπινες ζωές, ανακοινώνοντας την πρώτη δέσμη περιοριστικών μέτρων. Τί θα συνέβαινε αν επέμενε στη στρατηγική του ο Μπόρις Τζόνσον; Η Βρετανία θα μετρούσε χιλιάδες νεκρούς, ακόμη και 250.000, σύμφωνα με έκθεση της επιστημονικής ομάδας του Imperial College».

  3. Αυτό που κάνουν οι Άγγλοι και το τραβήξουν είναι τρομακτικό. Αλλά αυτό που θα είναι ακόμα πιο τρομακτικό είναι να αποδειχθεί πως είχαν κάνει την πιο σωστή ή τη λιγότερο λάθος επιλογή.

    1. Δεν στέκει. Και γιατί, ναι μεν οι μολυσμένοι αναπτύσσουν αντισώματα, αλλά η ανοσία είναι παροδική (έτσι λένε τουλάχιστον οι ειδικοί), αλλά και γιατί τα θύματα θα είναι πάρα πολλά και δεν θα αποφευχθεί η κατάρρευση του συστήματος υγείας. Άσε που, με τεράστια προσπάθεια, διάφορες χώρες κάποια στιγμή θα πετύχουν τοπικά ύφεση της επιδημίας και θα ξεσπάνε αναζωπυρώσεις μέσω της Μεγάλης Βρετανίας, όπως συνέβη αυτές τις μέρες στην Κίνα.

Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.

Ενιαία Δημοκρατική Αριστερά…

Θα μπορούσε να είναι και σύνθημα, απαίτηση τού καιρού μας, αλλά είναι μια ολόκληρη ιστορία… Δύο περίπου χρόνια μετά τη λήξη τού Εμφυλίου Πολέμου και ενώ το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας είχε │ Βλ. ανάρτηση…