Ο πιο σίγουρος τρόπος να λήξει
ο πόλεμος είναι να ηττηθείς
 
 

Η μετά κορονοϊόν εποχή…

19 Μαρτίου 2020

Το σύνθημα έδωσε η Μαρέβα. Όχι μόνο να χειροκροτήσουμε τους γιατρούς και τους νοσηλευτές. Τη σκυτάλη πήρε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, που με τα συγκινητικά έως πολεμικά διαγγέλματά του παραλίγο να αποκηρύξει ρητά τον νεοφιλελευθερισμό.

Ακολούθησε ο Νικήτας Κακλαμάνης. Να του αναγνωρίσουμε μια δόση ειλικρίνειας από το παρελθόν, αλλά και δεξιά εξυπνάδα. «Όλοι αυτοί, τα νεοφιλελεύθερα ‛‛παπαγαλάκια’’, που έγραφαν τόσα χρόνια για το δημόσιο σύστημα υγείας, ελπίζω όταν θα ξεπεραστεί αυτή η κρίση να μην ξαναπιάσουν τη πένα τους για να γράψουν τα ίδια. Αν δεν υπήρχε το Εθνικό Σύστημα Υγείας…».

Και χθες, ένας άγαρμπος νεοφιλελεύθερος, ο Άδωνις Γεωργιάδης, «έκλεισε τις εισπρακτικές εταιρείες»! Δεν
τις έκλεισε ακριβώς, ανέστειλε τη λειτουργία τους, αν μπορούσε ας έκανε κι αλλιώς! Αλλά έτσι το παρουσίασαν τα νεοφιλελεύθερα «μέσα» (Protothema.gr, iEfimerida.gr). Ένα, μάλιστα, «κεντρώο φιλελεύθερο», με σαφή κλίση προς τα δεξιά, το παρατράβηξε. «Επιτέλους…» (Protagon.gr).

Κάτω από τη «μπότα» του κορονοϊού όλα αυτά; Είπαμε, δεν μπορούν να κάνουν και αλλιώς. Αλλά, ωστόσο, προσοχή. Διαφημίζουν και προετοιμάζουν από τώρα την μετά κορονοϊόν εποχή τους. Και την παλινόρθωση του πυρσού!

Λαϊκή δεξιά! Η νεοφιλελεύθερη προσεβλήθη σοβαρά από τον κορονοϊό. Και ίσως χρειαστεί να παραμείνει καιρό σε καραντίνα. Να κυβερνάμε εμείς κι ας πάει το παλιάμπελο…

ΤΡ.
ΣΧΟΛΙΑ
Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.

Ειδήσεις αλλιώς…

Μαθητικό συλλαλητήριο στο κέντρο τής Αθήνας. «Η μάσκα δεν είναι η μόνη προστασία. Δώστε λεφτά για την παιδεία»… Περίπου 100 τα κλειστά σχολεία λόγω κορονοϊού και σε πάνω από 200 καταλήψεις. «Καταλήψεις │ Βλ. ανάρτηση…