Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021
Πολιτική και Αριστερά εν Τριπόλει
Η ώρα είναι
 
Οφθαλμόν αντί οφθαλμού…
21 Αυγούστου 2021

Όταν προχθές γράφαμε ότι οι Ταλιμπάν τού 2021 δεν είναι οι Ταλιμπάν τού 1996, τότε που κατέλαβαν για πρώτη φορά την εξουσία, δεν είχαμε υπ’ όψη έναν τομέα στον οποίο μπορεί να έχουν «εξαιρετικές» επιδόσεις…

Σήμερα διαβάζουμε πώς είναι γνώστες τής ηλεκτρονικής τεχνολογίας, καθώς εδώ και χρόνια έμαθαν να χρησιμοποιούν κλεμμένες κυβερνητικές βάσεις δεδομένων, για να αποκαλύπτουν μέλη τών αρχών ασφαλείας τής χώρας, που υπηρετούσαν υπό την καθοδήγηση τών Αμερικανών.

Αυτό τώρα λαμβάνει άλλη διάσταση, καθώς φέρεται να έπεσε στα χέρια τών Ταλιμπάν η τεράστια βάση βιομετρικών δεδομένων που δημιούργησαν οι Αμερικανοί κατά την 20ετή παρουσία τους στο Αφγανιστάν. Πράγμα που καθιστά ευκολότερο τον «εντοπισμό» τών Αφγανών πολιτών που συνεργάστηκαν, πρόθυμα ή όχι, με την αμερικανική, αλλά και την αφγανική διοίκηση.

Οι Ταλιμπάν διαβεβαίωσαν τή διεθνή κοινότητα πως δεν θα προβούν σε αντίποινα σ’ αυτούς που εργάστηκαν για τούς δυτικούς ή σε πρώην μέλη τής αφγανικής κυβέρνησης, ωστόσο …ποιός έχει τό μέλι μπροστά του και δεν θα βάλει τό δάχτυλό του στο βάζο!

Η ιστορία εκδικείται! Αρκεί να μην εκδικηθεί όσους δεν την «έγραψαν»…

ΤΡ.
Αναρτήθηκε στις 21 Αυγούστου 2021 , 19:36:40 - Σχόλια 2 - Εκτύπωση
ΣΧΟΛΙA 2
 1. Ποιός το περίμενε, πως με τους Ταλιμπάν θα γίνει τουμπαλιστάν!

 2. Βρήκα αυτό το σχόλιο σ’ ένα άρθρο της Efsyn.gr και σας το μεταφέρω…

  Διάβαζα τις προάλλες ένα άρθρο του Ταρίκ Αλί στο Sidecar, ηλεκτρονικό περιοδικό του New Left Review με τίτλο Debacle in Afganistan (Πανωλεθρία στο Αφγανιστάν). Αυτά που περιγράφει σε αφήνουν άναυδο:

  Η εντυπωσιακά φωτισμένη Πράσινη Ζώνη με τις πρεσβείες, τα κτήρια της δοτής κυβέρνησης και τις κατοικίες των ΜΚΟ περιστοιχιζόταν από το σκότος. Από τη μια υπεραφθονία σε υλικά αγαθά και από την άλλη φτώχια. Ακόμη και οι δυνάμεις ασφαλείας του καθεστώτος ελάμβαναν γελοίους μισθούς με αποτέλεσμα να έχουν διεισδύσει Ταλιμπάν που ελάμβαναν δωρεάν στρατιωτική εκπαίδευση σε σύγχρονα όπλα και ενεργούσαν ως κατάσκοποι!

  Ούτε το στάτους των γυναικών είχε αλλάξει πέραν από την Πράσινη Ζώνη με τις ΜΚΟ. Ηγετική Αφγανή φεμινίστρια έλεγε ότι οι γυναίκες στο Αφγανιστάν έχουν τρεις εχθρούς: τις δυνάμεις κατοχής, τους Ταλιμπάν και τη Βόρεια Συμμαχία. Με την απόσυρση των Αμερικανών έχουμε πλέον δυο και σε λίγο θα μείνει ένας.

  Η βιομηχανία του σεξ είχε ανθίσει (σας θυμίζει τίποτα αυτό;). Οι Αμερικανοί στρατιώτες συχνά κακοποιούσαν σεξουαλικά (περιλαμβανομένου και του βιασμού) τους/τις υπόπτους, για τρομοκρατία.

  Η κυβέρνηση του Καρζάι εθεωρείτο κλεπτοκρατία. Η δε παραγωγή οπίου από την εισβολή του ΝΑΤΟ αυξήθηκε δραματικά και φτάνει στο 90% της παγκόσμιας αγοράς ηρωίνης.

Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.