Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021
Πολιτική και Αριστερά εν Τριπόλει
Η ώρα είναι
 
Ένα αντικειμενικό δημοσίευμα…
19 Ιανουαρίου 2021

Ένα δημοσίευμα στο Protothema.gr μάς έβαλε σε σκέψεις. Αφ’ ενός, το βρήκαμε …αντικειμενικό (και ολίγον αντικυβερνητικό, για την ιστοσελίδα που το φιλοξενεί). Aφ’ ετέρου, μας έβαλε σε υποψίες (ως καχύποπτους αριστερούς, ομολογούμε…).

Στο ραδιόφωνο ΘΕΜΑ 104,6 FM μίλησε η κυρία Αθηνά Λινού, καθηγήτρια Επιδημιολογίας στην Ιατρική Σχολή τού Πανεπιστημίου Αθηνών και είπε. «Είναι απαράδεκτο να επιβαρύνουμε τά νοσοκομεία μας με τους εμβο­λιασμούς κατά του κορονοϊού. Είναι επικίνδυνο να υπάρχει συνωστισμός στη διάρκεια τών εμβολιασμών στα νοσοκομεία και δεν είμαι σίγουρη πόσο έχει οργανωθεί αυτό».

Κατά την κυρία Λινού, επίσης. «Είναι ψευδής η ασφάλεια τού νοσοκομείου, διότι οι κίνδυνοι από άλλα προβλή­ματα εκεί είναι μεγαλύτεροι. Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να έχεις 20 - 30 χιλιάδες ανθρώπους την ίδια μέρα στον ίδιο χώρο και μάλιστα σε νοσοκομεία. Και για εκείνους που πάνε να εμβολιαστούν και για τους νοσηλευόμενους. Μας ξάφνιασε βέβαια λίγο το εμβόλιο τής Pfizer, γιατί έχει περισσότερες, συχνότερες αλλεργικές αντιδράσεις, αλλά δεν είναι τόσες πολλές ώστε η παρουσία ενός γιατρού, με τα απαραίτητα μέσα στη διάθεσή του σε ένα εμ­βολιαστικό κέντρο, να μην λύνει το θέμα και να χρειάζονται οι υποδομές τού νοσοκομείου».

Δεν ξέρουμε αν υπάρχει η δυνατότητα να εμβολιάζονται «20 - 30 χιλιάδες άνθρωποι την ίδια μέρα» (και λιγότεροι να είναι, πολλοί είναι να «παρευρίσκονται» στα νοσοκομεία), αλλά η ένσταση τής κυρίας Λινού φαίνεται λογική. Θέτει, επί πλέον, το ζήτημα τής επάρκειας τών εμβολιαστικών κέντρων, 150 τόσα, σε Κέντρα Υγείας, συν τα 50 νοσο­κομεία όπου γίνονται εμβολιασμοί, απέχουν πολύ από τα 1.018 (!) που είχε σχεδιάσει επί χάρτου ο κύριος Κικίλιας, αλλά ας τ’ αφήσουμε.

Σε τί έγκειται η καχυποψία μας. Ότι το «αντικειμενικό» (τώρα σε εισαγωγικά) αυτό δημοσίευμα μπορεί να είναι «λαγός»! Η κυρία Λινού δεν φταίει σε τίποτα, την αντικειμενική, επιστημονική γνώμη της εξέφρασε, αλλά σπανίως από τη συγκεκριμένη φιλοκυβερνητική ιστοσελίδα προβάλλονται αντικειμενικές γνώμες…

«Λαγός» σε τί; Ε, αφού τα νοσοκομεία επιβαρύνονται με τους εμβολιασμούς (και πράγματι), τα εμβολιαστικά κέντρα είναι λίγα και «ανασφαλή», ας αναλάβουν και οι ιδιωτικές δομές υγείας να εμβολιάζουν τόν πληθυσμό! Και είναι κακό αυτό; Όχι βέβαια, αρκεί να τό κάνουν «επιστρατευμένες» στο κοινό καλό! Και όχι να εξασφαλίσουν οι κλινικάρχες μία ακόμα επιδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Και μετ’ απ’ αυτό δεν ξέρεις τί μπορεί να γίνει, ο δρόμος τού εμβολιασμού είναι μακρύς, να «διευκολύνουν» τόν εμβολιαζόμενο μ’ ένα «λογικό ποσό»…

ΤΡ.
Αναρτήθηκε στις 19 Ιανουαρίου 2021 , 15:06:50 - Σχόλια 2 - Εκτύπωση
ΣΧΟΛΙA 2
Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.