Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021
Πολιτική και Αριστερά εν Τριπόλει
Η ώρα είναι
 
Μπλόκο στον λαϊκό διχασμό…
24 Αυγούστου 2021

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ήταν σαφής. «Αυτοί που δεν συμμετέχουν στην εθνική προσπάθεια…». Θα αποκλειστούν! Το μεσημέρι λέει  θα ανακοινώσουν «περιοριστικά μέτρα» για τους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας που θα τεθούν αμέσως σε ισχύ.

«Μπλόκο στους ανεμβολίαστους!», γράφουν τά καθεστωτικά μέσα, που παραπέμπει σε άλλες εποχές. Η περίφημη «Επιχείρηση Ελευθερία» και το «Freadom Pass» πάνε περίπατο και κανείς πλέον δεν μιλάει γι’ αυτά…

Τί προβλέπεται, προς το παρόν; Δεν θα μπαίνουν σε καφετέριες, εστιατόρια, μπαρ, κέντρα διασκέδασης, στα θέατρα και στα σινεμά και γενικά σε κλειστούς χώρους, οι δε αθλητικοί αγώνες (ποδοσφαίρου, μπάσκετ και τα λοιπά) θα διεξάγονται ενώπιον εμβολιασμένου κοινού! Για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους, τα έχουμε πει.

Δεν είμαστε ασφαλώς κατά τού εμβολιασμού, σίγουρα προφυλάσσει από τον ιό (από τη μετάδοσή του, δεν είμαστε σίγουροι…). Είμαστε κατά τού υποχρεωτικού εμβολιασμού. Και αυτό, πέρα από την παραβίαση ανθρωπίνων και συνταγματικών δικαιωμάτων, γιατί πιστεύουμε πως μια ειλικρινής συζήτηση και η πειθώ από την πλευρά τής Πολιτείας θα είχαν καλύτερα αποτελέσματα. Η δε χρονίως «αμοιβαία» καχυποψία κράτους και πολιτών, με τον χειρισμό τής εμβολιαστικής «εκστρατείας» από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, λαμβάνει διαστάσεις λαϊκού διχασμού.

Ύστερα, έχουμε μια απορία. Πώς θα εφαρμόσει αυτά τα μέτρα η κυβέρνηση; Με την επίδειξη τού πιστοποιητικού εμβολισμού; Στην Ελλάδα ζούμε και δεν αποκλείεται να δημιουργηθεί μια νέα φάμπρικά πλαστών αποδείξεων. Ή οι «αρμόδιοι», πέρα από τους υπαλλήλους τού κράτους (αστυνομικούς και άλλους), να ελέγχουν τήν είσοδο τών εμβολιασμένων σε κλειστούς χώρους (εστιάτορες, σερβιτόροι, ταξιθέτες…), θα κρατούν ένα τάμπλετ στο χέρι να συνδέονται με τη βάση δεδομένων τού εμβολιασμού;

Και τέλος, δίνουμε μια συμβουλή στην κυβέρνηση «προς ιδία χρήση». Να κάνει λίγο κράτει και να κρατά καμιά πισινή. Γιατί όπως βλέπουμε να εξελίσσεται ο γενικός εμβολιασμός τού πληθυσμού σε χώρες που τον εφάρμοσαν πλήρως, λόγου χάρη στο Ισραήλ με κρούσματα, ασθενείς και απώλειες μεταξύ τών εμβολιασμένων, δεν αποκλείεται να πάρει μέτρα και κατά τών εμβολιασμένων!

Και να κλείσει έτσι ο νέος λαϊκός διχασμός που άνοιξε ο Μητσοτάκης. Μπλόκο στον Μητσοτάκη…

ΤΡ.
Αναρτήθηκε στις 24 Αυγούστου 2021 , 07:27:49 - Σχόλια 4 - Εκτύπωση
ΣΧΟΛΙA 4
 1. Τελικά, η χώρα που τη γλιτώνει με τις λιγότερες απώλειες από τον κορονοϊό και χωρίς να θίξει ανθρώπινα και συνταγματικά δικαιώματα και θα πετύχει την «ανοσία τής αγέλης» είναι η Σουηδία. Που την κοροϊδεύανε!

 2. Ξεθάρρεψαν οι επιστήμονες και άρχισαν να τα λένε έξω από τα δόντια (μεταξύ αυτών και ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών). «Οι πέντε λόγοι που είναι δύσκολο να χτιστεί το τείχος ανοσίας»:
  1. Είναι ασαφές αν και κατά πόσο τα εμβόλια προφυλάσσουν από τη μετάδοση του ιού.
  2. Ο διαμοιρασμός των εμβολίων είναι άνισος.
  3. Τα νέα στελέχη ανατρέπουν την ισορροπία του «τείχους ανοσίας».
  4. Η ανοσία μπορεί να μη διαρκεί για πάντα.
  5. Η ολοκλήρωση του εμβολιασμού αλλάζει την ανθρώπινη συμπεριφορά.
  Με το τελευταίο εννοούν ότι οι εμβολιασμένοι «χαλαρώνουν» και μεταδίδουν ευκολότερα τον ιό. Πιάσ’ τον κορονοϊό και κούρευτ’ τον!

 3. Μέχρι τώρα μας έπρηξαν ότι πεθαίνουν από τον κορονοϊό οι ανεμβολίαστοι, στο τέλος θα πεθαίνουμε όλοι εμβολιασμένοι!

 4. Βγήκε ο Κικίλιας, τον έχουν για τις ανακοινώσεις… Αποκλεισμός των ανεμβολίαστων από παντού. Και από την εκκλησία; ’Ε όχι δα! Έκανε και σκόντο, 10 ευρώ το τεστ για τους εργαζόμενους! Και μας φοράει πάλι τη μάσκα,
  που είχε πετάξει ο Άδωνις…

Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.