Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021
Πολιτική και Αριστερά εν Τριπόλει
Η ώρα είναι
 
Εθνική ντροπή…
24 Αυγούστου 2021

Μια ανακοίνωση που εξέδωσε τό υπουργείο τών Εξωτερικών μας θα έπρεπε να μάς κάνει να ντρεπόμαστε. Δώρισε λέει 100.000 ευρώ στην Αϊτή, που δοκιμάστηκε πρόσφατα από έναν μεγάλο σεισμό, για την αντιμετώπιση τής ανθρωπιστικής κρίσης που ακολούθησε…

100.000 ευρώ! Από 10 ευρώ να έβαζαν από την τσέπη τους οι «άριστοι» (διπλωμάτες και λοιποί «μετακλητοί» τής κυβέρνησης Μητσοτάκη) που έχουν μαζευτεί πέριξ τής πλατείας Συντάγματος θα μάζευαν περισσότερα!

Η Αϊτή βέβαια κείται μακράν. Η μικρή αυτή χώρα τής Καραΐβικής έκειτο μακράν και το 1821, ήταν όμως η πρώτη κρατική οντότητα που αναγνώρισε τήν Επανάσταση τού ’21 και το δικαίωμα τών επαναστατημένων Ελλήνων για αυτοδιάθεση, ύστερα από επιστολή - έκκληση τού Αδαμάντιου Κοραή και άλλων επιφανών Ελλήνων «προς τον πρόεδρον τού Χαϊτίου Ιωάννην - Πέτρον Βογέρ (Ζαν - Πιερ Μπουαγιέ)».

Η Αϊτή, χώρα φτωχή, έστειλε για βοήθεια 45 τόνους καφέ προς πώληση, για να αγοραστούν καριοφίλια και άλλα πολεμοφόδια. Και ξεκίνησαν να έρθουν για να πολεμήσουν στην Ελλάδα 100 παληκάρια της, που έχασαν τή ζωή τους κατά τη διάρκεια τού ταξιδιού… Για να έχουμε δηλαδή εμείς σήμερα υπουργείο τών Εξωτερικών!

Ακούμε τα κόκκαλα τού Κοραή, του Καποδίστρια, του Κολοκοτρώνη… Να τρίζουν!

ΤΡ.
Αναρτήθηκε στις 24 Αυγούστου 2021 , 12:02:39 - Σχόλιο 1 - Εκτύπωση
ΣΧΟΛΙΟ 1
  1. Μήπως έχουν διαβάσει και κανένα ιστορικό βιβλίο; «Η Αϊτή και η Ελληνική Επανάσταση του 1821», του Γρηγόρη Ι. Ζώρζου, θα το βρούνε και …στο Skroutz!

Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.