Ο πιο σίγουρος τρόπος να λήξει
ο πόλεμος είναι να ηττηθείς
 
 

Μια πειστική εξήγηση!

25 Μαρτίου 2020

Έχουμε πεισθεί. Πως κυκλοφορεί γύρω μας, μπορεί και μέσα μας, ένας επικίνδυνος ιός. Γι’ αυτό τους εκχωρήσαμε το δικαίωμα να περιορίσουν την ελευθερία των κινήσεών μας, για να προφυλαχτούμε.

Μπορεί τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση να μην είναι μόνο «ελληνικά». Να υπακούουν σε διεθνείς «προδιαγραφές», εν μέσω ενός παγκόσμιου πανδημικού πανικού. Υπάρχει όμως πιθανότητα τα μέτρα και το δικαίωμα που της εκχωρήσαμε να υπερβαίνουν κατά πολύ την αναγκαιότητά τους.

Αφού η μάσκα προφύλαξης από τον ιό κρατά το στόμα μας κλειστό, να έχουμε τα μάτια και τα αφτιά μας ανοιχτά. Είναι πλέον περισσότερο από ορατό πως χρησιμοποιούν και θα χρησιμοποιήσουν στο μέλλον την κατάσταση
της πανδημίας σαν κατάστασης πολιορκίας.

Είναι κάτι που θέλουν πάντοτε. Τώρα τους δίνεται η ευκαιρία. Να κόβουν λόγου χάρη κατά 50% τους μισθούς των εργαζόμενων και παράλληλα να αυξάνουν κατά 100% τις αποζημιώσεις των «επιταγμένων» ιδιωτικών δομών υγείας. Να συνάπτουν μαζί τους συμβάσεις (ιδού οι ΣΔΙΤ!) δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ. Την ίδια ώρα που «αποθεώνουν» το δημόσιο σύστημα υγείας και τους «οπλαρχηγούς» του ΕΣΥ (μήνυμα Μητσοτάκη για ’21!).

Και να μην ξεχνάμε πως η οικονομία πάει μεν τώρα …κατά κορονοϊού, αλλά προτού αυτός ενσκήψει την είχαν ήδη δρομολογήσει κατά διαβόλου. Δεν λέμε πως επιζητούσαν μια πανδημία για να δικαιολογηθούν, γιατί μπορεί να τους γυρίσει μπούμερανγκ (αυτεπίστροφον, ελληνιστί), αλλά ευκαιρίας δοθείσης, δεν θα τη χάσουν.

Έχουν επιστρατεύσει έναν χριστιανό, να βγαίνει κάθε απόγευμα στην τηλεόραση, άλλοτε με συγκίνηση ή «συγκρατημένη αισιοδοξία», άλλοτε με φοβικές προβλέψεις, για να πεισθούμε πως μόνος εχθρός της ζωής μας είναι ο κορονοϊός. Χωρίς να έχουν ή να μη μας παρουσιάζουν ακριβή στοιχεία. Από χθες μάλιστα βλέπουμε να διοχετεύουν σε φιλικά «μέσα» και «επιδημιολογικές έρευνες» ενός μηνός! Με 750 κρούσματα και 20 θανάτους…

Κινούνται σε δύο επικοινωνικές φάσεις. Στη μία «συγκρατούν» τους αριθμούς της πανδημίας και στην άλλη «ανοίγουν» συνεχώς τα μέτρα και τον χρόνο εφαρμογής τους, χωρίς να δίνουν μια πειστική εξήγηση γι’ αυτή
την αντίφαση. Ή το ένα συμβαίνει ή το άλλο. Και αύριο θα βγουν αποπάνω (όπου πάντα είναι), να μας πουν
πως πήραν αυτά τα μέτρα και μας έσωσαν. Πληρώστε τα τώρα! Μαζί με τα προ κορονοϊού σπασμένα τους…

Κι εμείς δεν ζητάμε, μια πειστική εξήγηση. Μήπως είναι η ώρα;

ΤΡ.
ΣΧΟΛΙA 2
  1. Δυστυχώς επιμένετε σε μια κριτική η οποία κατά την γνώμη μου δεν βοηθάει. Αυτό που χρειάζεται σήμερα η ελληνική κοινωνία να αναρτήσετε το μήνυμα του γιατρού Κιτσάκου Θανάση από το Νοσοκομείο Ιωαννίνων.
    Για την ανυπαρξία του δημοσίου συστήματος υγείας, το μοναδικό που μπορεί να σώσει ζωές Για τις συνθήκες που επικρατούν σήμερα στη δημόσια υγεία. Για την ανάγκη άμεσης πρόσληψης γιατρών και νοσηλευτών. Για την άμεση προμήθεια ιατρικού και φαρμακευτικόυ υλικού. Για την ανάγκη να βγάλουμε σωστά συμπεράσματα από την τραγωδία που ζούμε και κυρίως όταν η μπόρα φύγει. Να αγωνιστούμε όλοι για μια νέα κοινωνία όπου θα κυριαρχεί η ειρήνη στο κόσμο, η δημοκρατία τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ο σεβασμος, η αγάπη, η ενσυναίσθηση στις ανθρώπινες σχέσεις. Για να έχουν όλοι οι άνθρωποι εργασία, υγεία, μόρφωση, ασφάλεια, τροφή και στέγη. Δημήτρης Κουτάλης, τέως γενικός γραμματέας εργατικού κέντρου Ελευσίνας.

    1. Μα ακριβώς αυτά που γράφετε, γράφουμε κι εμείς αυτές τις μέρες. Και αυτά που λέει ο γιατρός από τα Γιάννενα. Διαβάστε εδώ,.. και τις τελευταίες αναρτήσεις μας. Σ’ αυτήν εδώ την ανάρτηση που κάνετε και το σχόλιο, γράφουμε ακριβώς για ποιά μέσα χρησιμοποιούν για να μην καταλαβαίνουμε και να μην απαιτούμε αυτά που λέτε. Νομίζουμε πως είναι άδικη η πρώτη πρόταση του σχολίου σας. Πάντως ευχαριστούμε.

Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.

Τον βρήκε ελλιποβαρύ…

Ας μην ξεχνάμε ότι σε πολλές χώρες τού κόσμου υπάρχουν χιλιάδες τζαμιά. Άραγε όσοι ζητούν να γίνει η Αγία Σοφία τζαμί σκέφτονται τί θα συμβεί σ’ αυτά τα τζαμιά; (Ρετζέπ Ταγίπ │ Βλ. ανάρτηση…