Ο πιο σίγουρος τρόπος να λήξει
ο πόλεμος είναι να ηττηθείς
 
 

Τεστ, της νοημοσύνης μας…

26 Μαρτίου 2020

Το εξωφρενικό ποσό των τριάντα εκατομμυρίων (30.000.000!) ευρώ θα ξοδέψει το υπουργείο Υγείας για τη διενέργεια διαγνωστικών τεστ για τον κορονοϊό.

Η δαπάνη που εγκρίθηκε την Τρίτη ως επιχορήγηση από το υπουργείο Υγείας στον ΕΟΠΥ αφορά την «αποζημίωση ιδιωτικών θεραπευτηρίων και κλινικών, καθώς και ιδιωτών, για την πραγματοποίηση κλινικού και εργαστηριακού ελέγχου, στο πλαίσιο της υλοποίησης μέτρων για την αποφυγή και τον περιορισμό της διάδοσης του κορονοϊού», σύμφωνα με την επίσημη απόφαση .

Το ποσό αντιστοιχεί σε κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες διαγνωστικά τεστ για τον κορονοϊό, ενώ μέχρι σήμερα έχουν διενεργηθεί μόλις λίγες χιλιάδες και το υπουργείο Υγείας, διά στόματος Τσιόρδα, απέρριπτε τη γραμμή των μαζικών τεστ, υποστηρίζοντας πως η στρατηγική των περιορισμένων τεστ που ακολουθούν οι ελληνικές αρχές ήταν η κατάλληλη και πως οι επικριτές τους ήταν εγκάθετοι.

Πέρα από την αντίθεση με τις μέχρι σήμερα διακηρύξεις, το κόστος είναι τεράστιο και δίνεται σε ιδιώτες, ενώ υπάρχουν πολλά εργαστήρια σε πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα που διαθέτουν την υποδομή για κάτι τέτοιο, με κόστος τουλάχιστον στο ένα πέμπτο (1/5) σε σχέση με τα ιδιωτικά κέντρα…

Πηγή Tvxs.gr - Εξωφρενική συμφωνία με ιδιώτες για τα τεστ
ΣΧΟΛΙA 3
  1. Ανάποδα πράγματα. Τα ιδιωτικά θεραπευτήρια επιτάσσουν την κυβέρνηση!

  2. Τριάντα εκατομμύρια σε ιδιωτικά διαγνωστικά για τεστ και ημερήσια αποζημίωση 1600 ευρώ στις ιδιωτικές κλινικές αντί των 800 που προβλέπονται για θέσεις ΜΕΘ. Μα τι άλλο περιμένουμε από φιγούρες όπως ο Κούλης, ο Άδωνις, ο Βορίδης και το λοιπό σκυλολόι; Η Μιράντα από καιρό είχε πει ότι όλα τα νοσοκομεία πρέπει να είναι ιδιωτικά. Αυτό σημαίνει ότι όλοι πρέπει να έχουν το απαιτούμενο εισόδημα για να εξασφαλίζουν νοσοκομειακή περίθαλψη. Υποθέτω ότι όσοι δεν έχουν τα προσόντα θα οδηγούνται σε φτωχοκομεία στημένα από «φιλάνθρωπους» που δεν έχουν καμία όρεξη να βλέπουν ρακένδυτους να σέρνονται στους δρόμους.

    1. Οπότε, για να μην πλουτίσουμε τους ιδιώτες, πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να μην αρρωστήσουμε!

Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.

Τον βρήκε ελλιποβαρύ…

Ας μην ξεχνάμε ότι σε πολλές χώρες τού κόσμου υπάρχουν χιλιάδες τζαμιά. Άραγε όσοι ζητούν να γίνει η Αγία Σοφία τζαμί σκέφτονται τί θα συμβεί σ’ αυτά τα τζαμιά; (Ρετζέπ Ταγίπ │ Βλ. ανάρτηση…