Ο πιο σίγουρος τρόπος να λήξει
ο πόλεμος είναι να ηττηθείς
 
 

Οι «εγκληματίες» των Εξαρχείων!

26 Αυγούστου 2019

Πιο ήσυχη μπορεί να κοιμάται πλέον η Αθήνα και οι κυρπαντελήδες της «μεσαίας τάξης» μετά τη νέα επιχείρηση «σκούπα» της Ελληνικής Αστυνομίας στα Εξάρχεια για την επαναφορά στην «κανονικότητα». Με μια αμιγώς επικοινωνιακή παράσταση και σε προσυνεννόηση με τα ΜΜΕ, η ΕΛΑΣ προχώρησε νωρίς το πρωί σε εκκένωση κτιρίων καταλήψεων των Εξαρχείων και σε δεκάδες προσαγωγές.

Με ελικόπτερα, αποκλείοντας δρόμους, η αστυνομία έκανε μια κινηματογραφική κινητοποίηση που έμοιαζε με έφοδο σε γιάφκα επικίνδυνων τρομοκρατών και κακοποιών. Όπως μαρτυρούν οι φωτογραφίες, που επιμελώς απέφυγε η πλειοψηφία των ΜΜΕ, πρόκειται τελικά για οικογένειες μεταναστών. Παιδιά και βρέφη στην αγκαλιά της μητέρας τους, κρατώντας στα χέρια τους τα παιχνίδια τους, κοιτώντας με απορία τους πάνοπλους αστυνομικούς, που τα σέρνουν στις κλούβες.

Μια σκόνη με ενοχλητικό χαρακτήρα…

Με «σκουπίδια» παρομοίασε τους ανθρώπους στα Εξάρχεια ο συνδικαλιστικός εκπρόσωπος των αστυνομικών κ. Μπαλάσκας. «Εκκίνησε μια αθόρυβη νέας τεχνολογίας ηλεκτρική σκούπα, η οποία είναι η αστυνομία, που σιγά - σιγά θα ρουφήξει όλα τα σκουπίδια από τα Εξάρχεια. Προοδευτικά, δημοκρατικά και με σχέδιο από τα επιτελεία».

Ακόμη και όταν οι δημοσιογράφοι της εκπομπής, του ΣΚΑΙ, προσπάθησαν να του δώσουν την ευκαιρία να ανασκευάσει τις ρατσιστικές του δηλώσεις, ρωτώντας αν με τον όρο «σκουπίδια» εννοεί την παραβατικότητα και τα φαινόμενα ανομίας και όχι τους ανθρώπους, εκείνος επέμεινε. «Βεβαίως δεν εννοούμε τους ανθρώπους που αποτελούν μία σκόνη που μπορεί να έχει ενοχλητικό χαρακτήρα, αλλά δεν έχει καίριο ρόλο για τα Εξάρχεια. Εννοούμε τα πραγματικά σκουπίδια στις άλλες δέκα καταλήψεις, τις οποίες τις έχουν σκληροί ποινικοί, ακροαριστεροί, ακροαναρχικοί, άνθρωποι ιδιαίτεροι», είπε.

Πηγή Tvxs.gr
ΣΧΟΛΙA 2
  1. Μπορεί κάποιος να υπολογίσει τι ποσοστό από τους φόρους που πληρώνω πάει στον συνδικαλιστή της Ε.Α. Μπαλάσκα για το μισθό του; Αν το μάθω, στην επόμενη φορολογική μου δήλωση θα το αφαιρέσω από τον οφειλόμενο φόρο, αιτιολογώντας το. Άντε, γιατί παραγνωριστήκαμε Χρυσοχοίδη.

  2. Στην περίπτωση αυτή του συνδικαλιστή με την ηλεκτρική σκούπα, η ανακοίνωση της Ε.Α. ήταν λίγο περίεργη: «Ανακοινώνεται ότι με εντολή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Μιχαήλ Καραμαλάκη, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διαβιβάζονται στην Εισαγγελία Αθηνών, οι δηλώσεις συνδικαλιστή σε τηλεοπτική εκπομπή, για τη σημερινή (26-08-2019) αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης τεσσάρων υπό κατάληψη κτιρίων στην περιοχή των Εξαρχείων. Παράλληλα, διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (Ε.Δ.Ε.)». Είπαμε να κάνουν την ΕΔΕ για στάχτη στα μάτια. Γιατί να τον στείλουν και στον εισαγγελέα; Πώς τους ήρθε;

Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.

Ένα χρόνο ύστερα…

Θα περιμένατε ασφαλώς να μιλήσουμε για τον έναν χρόνο τής δεξιάς στην κυβέρνηση. Ίσως το κάνουμε παρεμπιπτόντως… Αν μάς επιτρέπετε, θα μιλήσουμε μια φορά για την «ιστιοσανίδα» μας τον Τριπολίτη, που │ Βλ. ανάρτηση…