Ο πιο σίγουρος τρόπος να λήξει
ο πόλεμος είναι να ηττηθείς
 
 

Η κοινωνία του ενός δευτέρου…

20 Ιανουαρίου 2021

Ούτε την «κλασική» κοινωνία (των δύο τρίτων…) τού νεοφιλελεύθερου κόσμου του δεν είναι ικανός να συντηρήσει ο Μητσοτάκης! Διαβάζουμε στο Tvxs.gr και στην ετήσια έκθεση τού ΙΝΕ- ΓΣΕΕ…

Μείωση εισοδημάτων, που αφορά σχεδόν 6 στους 10 εργαζόμενους τού ιδιωτικού τομέα, έδειξαν τά αποτελέσματα ειδικής θεματικής έρευνας κοι­νής γνώμης τής Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος - ΓΣΕΕ και του Ινστιτούτου Εργασίας, βλ. εδώ…

Αναλυτικότερα, όπως δείχνουν τα αποτελέσματα τής έρευνας, το 36% δηλώνει μείωση μεγαλύτερη τού 21%, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως το 48% τών εργαζομένων που αναφέρουν μείωση εισοδημάτων, δηλώνουν απαισιόδοξοι για την εξέλιξη τής αμοιβής τους για το επόμενο εξάμηνο.

Επίσης, το 39% τών εργαζομένων, δηλώνουν απαισιόδοξοι για τη διατήρηση τής θέσης εργασίας τους, ενώ το 56% τών ερωτηθέντων εκφράζει επίσης απαισιοδοξία για την πορεία τής χώρας στους μήνες που έρχονται. Και τα δύο ποσοστά παρουσιάζονται αυξημένα κατά 1% και 4% αντίστοιχα σε σύγκριση με ανάλογη έρευνα που είχε πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο.

Παράλληλα, όσον αφορά τήν τηλεργασία, σχετικά με τις ώρες εργασίας, τα εργασιακά δικαιώματα, την ψυχική ισορροπία, αλλά και την προσωπική ζωή, η πλειοψηφία των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα αξιολόγησε ως αρνητικές τις επιπτώσεις τής συγκεκριμένης μορφής εργασίας.

Υ.Γ. Ρεκόρ μεταπολεμικής ανεργίας, στους 1.181.296 οι εγγεγραμμένοι άνεργοι, σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ…

Πηγή Tvxs.gr, Μείωση εισοδήματος για έναν στους δύο εργαζόμενους (απόσπασμα)…
ΣΧΟΛΙΟ 1
Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.