Ο πιο σίγουρος τρόπος να λήξει
ο πόλεμος είναι να ηττηθείς
 
 

Αν είχαμε εκλογές…

29 Μαρτίου 2020

Χθες ο κύριος Χαρδαλιάς, με το γνωστό ύφος, του πολιτικού «καουμπόη», εκστόμισε τη δεύτερη ύβρι που ακούσαμε αυτές τις μέρες. «Τώρα θυμήθηκαν την πατρίδα»! Αναφερόμενος στους εγκλωβισμένους σε αεροδρόμια του εξωτερικού, κυρίως Έλληνες νέους, που (τί πιο φυσικό) θέλουν να γυρίσουν πίσω, μέσα στον πανικό της πανδημίας.

Υπενθυμίζουμε την ύβρι, του άλλου «αγελαδοτρόφου», εκπροσώπου της κυβέρνησης κυρίου Πέτσα. «Δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα»

Πώς να τους φέρουν πίσω; Και τί να τους κάνουν; Δε υποστηρίζουμε φυσικά να τους φέρουν και να τους στείλουν στα σπίτια τους. Όπως είναι υποχρέωσή τους, να τους φέρουν και να κάνουν αυτό που πρέπει, προκειμένου να τους προφυλάξουν κι αυτούς κι εμάς από την εξάπλωση του ιού. Δεν χρειάζεται να πούμε εμείς τί να κάνουν.

Σε καλό καιρό, και καλός καιρός πλέον ήταν ακόμα και ο καιρός των μνημονίων, αν Έλληνες του εξωτερικού επιθυμούσαν να έρθουν και να εγκατασταθούν στην Ελλάδα, θα τους υποδέχονταν μετά βαΐων και κλάδων, δεδομένου και του «κινδύνου» μείωσης του «γνήσιου» πληθυσμού της χώρας.

Αν μάλιστα ήταν προεκλογική περίοδος, θα ναύλωναν αεροπλάνα, να τους φέρουν να (τους) ψηφίσουν και θα έριχναν έξω την Ολυμπιακή ή την Aegean. Θα εξαιρούνταν φυσικά όσοι ήθελαν να έρθουν πίσω από τις χώρες του «σιδηρού παραπετάσματος», αν βρισκόμασταν σ’ εκείνη την εποχή.

Ποιό, πώς το λένε …brain drain και ποιά πατρίδα; Του κυρίου Χαρδαλιά και του κυρίου Πέτσα, που μέσα σε δέκα χρόνια θ’ ακυρώσει μια νέα γενιά της δύο φορές…

ΤΡ.
ΣΧΟΛΙΑ
Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.

Ένα χρόνο ύστερα…

Θα περιμένατε ασφαλώς να μιλήσουμε για τον έναν χρόνο τής δεξιάς στην κυβέρνηση. Ίσως το κάνουμε παρεμπιπτόντως… Αν μάς επιτρέπετε, θα μιλήσουμε μια φορά για την «ιστιοσανίδα» μας τον Τριπολίτη, που │ Βλ. ανάρτηση…