Ο πιο σίγουρος τρόπος να λήξει
ο πόλεμος είναι να ηττηθείς
 
 

Το μισό του μισού…

30 Μαρτίου 2020

Ώστε λοιπόν ο κύριος Μητσοτάκης μάς τη βγήκε από αριστερά! Τύφλα
νά ’χουν οι άσπλαχνοι κομμουνιστές Τσίπρας και Κουτσούμπας…

Όπως πανηγυρίζουν τα φιλικά του μέσα, ο πρωθυπουργός ζήτησε
από τους βουλευτές του να καταθέσουν τον μισό μηνιαίο μισθό τους λόγω της πανδημικής και της επακόλουθης οικονομικής κρίσης. Ακολούθησε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η οποία δήλωσε πώς θα κάνει το ίδιο και αφ’ εαυτής.

Δεν είμαστε μεμψίμοιροι με την κίνηση αυτή τού κυρίου Μητσοτάκη, την επικροτούμε έστω και ως συμβολική κίνηση. Υπάρχουν όμως μια - δυο μικρές λεπτομέρειες, που δεν προβάλλονται από τα φιλικά του μέσα. Πρώτον πως πρόκειται για έκκληση, στην οποία ποτέ ίσως δεν θα μάθουμε αν και πόσοι βουλευτές του ανταποκρίθηκαν. Και δεύτερον πως πρόκειται για το ήμισυ των μισθών δύο μηνών. Σημειωτέον πως το δώρο του Πάσχα αρκετοί πολίτες θα το πάρουν μετά από δύο και τρεις μήνες…

Θα ήταν λοιπόν πιο πειστικός ο πρωθυπουργός, αν με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, που αυτόν τον καιρό τις έχει τόσο πρόχειρες, και χωρίς τις πιθανές αντιρρήσεις των βουλευτών εντός του κοινοβουλίου τώρα που υπολειτουργεί, αποφάσιζε το εξής.

«Υποχρεωτική και καθολική μείωση στο ήμισυ των αποδοχών τής Προέδρου τής Δημοκρατίας, του πρωθυπουργού, των υπουργών και βουλευτών, των δικαστικών και ιεραρχών, των περιφερειαρχών και δημάρχων, των επικεφαλής τών κρατικών οργανισμών και επιχειρήσεων, για όσο διάστημα ισχύουν τα μέτρα περιστολής τού εισοδήματος των πολιτών». Τελεία και παύλα!

Ύστερα, όπως έχουμε γράψει, παραφράζοντας με χιούμορ τον γνωστό στίχο τής Αινειάδας, φοβού τους Νουδούς και δώρα φέροντας! Δεν αποκλείεται μετά από ή μέσα στους δυο μήνες να μας πουν. Είδατε εμείς, η σειρά σας!
Το μισό (του μισού) τού μισθού σας! Και της σύνταξής σας…

ΤΡ.
ΣΧΟΛΙΑ
Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.

Ένα χρόνο ύστερα…

Θα περιμένατε ασφαλώς να μιλήσουμε για τον έναν χρόνο τής δεξιάς στην κυβέρνηση. Ίσως το κάνουμε παρεμπιπτόντως… Αν μάς επιτρέπετε, θα μιλήσουμε μια φορά για την «ιστιοσανίδα» μας τον Τριπολίτη, που │ Βλ. ανάρτηση…