Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021
Πολιτική και Αριστερά εν Τριπόλει
Η ώρα είναι
 
Υπάρχει και αλλού ζωή…
21 Ιανουαρίου 2021

Όταν δεν είναι κόλαση! Μια σκηνή τυλίχθηκε στις φλόγες χθες το από­γευμα στο Καρά Τεπέ και έγινε στάχτη καθώς οι άνθρωποι που «διαβιούν» εκεί πασχίζουν να ζεσταθούν.

Επτά χιλιάδες διακόσιοι άνθρωποι μέσα στο χιόνι και στην κατάθλιψη. Όταν «χτίστηκε» ο νέος καταυλισμός, μετά την καταστροφή τής Μόριας, κανείς δεν έλαβε υπόψιν του ότι σε λίγους μήνες θα ερχόταν χειμώνας. Οι σκηνές είναι σχεδιασμένες για …θερινή διαμονή. Καθώς ουσιαστικά δεν υπάρχει ηλεκτροδότηση και άρα δυνατότητα χρήσης θερμαντικών σωμάτων, η θερμοκρασία μέσα στις σκηνές είναι ίδια με την εξωτερική. Η προσπάθεια τών ίδιων τών ανθρώπων για στοιχειώδη θέρμανση έχει συχνά αυτά τα αποτελέσματα. Ευτυχώς χθες δεν τραυματίστηκε κανείς.

Ο κορονοϊός και οι άλλες «επίκαιρες» έγνοιες μας έχουν μετατοπίσει το όποιο «ενδιαφέρον» τών μέσων ενημέ­ρωσης (και το δικό μας…) από το δράμα τών προσφύγων και μεταναστών, που πίστεψαν πως θα βρουν απαντοχή στην πατρίδα μας. Άνθρωποι που ακόμα ενδιαφέρονται, όπως οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, μας υπενθυμίζουν.

Οι άνθρωποι είναι απελπισμένοι. Το πιο συχνό ψυχικό νόσημα είναι η κατάθλιψη. Οι άθλιες συνθήκες διαμονής έρχονται να προστεθούν στην ήδη βεβαρυμένη ψυχολογική τους κατάσταση. Έφυγαν από τις πατρίδες τους για να αποφύγουν τον κίνδυνο. Δεν μπορεί να χωρέσει ο δικός μας νους τί σημαίνει πόλεμος, τί σημαίνει πολιτική δίωξη. Βιώνουν ένα σωρό τραυματικές εμπειρίες προσπαθώντας να φτάσουν στην Ευρώπη. Και όταν τελικά φτάνουν, βιώνουν και άλλες τραυματικές εμπειρίες μέσα από τις συνθήκες διαβίωσης…

ΤΡ. - Πληροφορίες από το ThePressProject.gr και το Tvxs.gr
Αναρτήθηκε στις 21 Ιανουαρίου 2021 , 10:03:04 - Σχόλιο 1 - Εκτύπωση
ΣΧΟΛΙΟ 1
Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.