Ο πιο σίγουρος τρόπος να λήξει
ο πόλεμος είναι να ηττηθείς
 
 

Μακάρι να κάνουν εκλογές…

4 Απριλίου 2020

Διαβάζουμε σε κεντροδεξιές ιστοσελίδες και στα φιλοκυβερνητικά «Νέα» πως υπάρχουν σκέψεις στο Μαξίμου (κάτι τέτοια εκεί τα σκέφτονται νωρίς) για εκλογές μετά το πέρασμα του κορονοϊού. Φυσικά μετά και την επιστημονική γνωμοδότηση του κυρίου Τσιόδρα.

Το πέρασμα, του κορονοϊού, με τη διπλή έννοια. Το πέρασμα από πάνω μας, την ισοπέδωση δηλαδή του λαού, της κοινωνίας, της δημοκρατίας και της οικονομίας. Και την παρέλευση της κατάστασης πανδημίας.

Δεν ξέρουμε αν πράγματι είναι σκέψεις της κυβέρνησης. Ή αν τα φιλικά της μέσα, που έχουν αναγάγει τον Κυριάκο Μητσοτάκη από Ελευθέριο Βενιζέλο (από την προ κορονοϊού εποχή ακόμα) έως Ουίνστον Τσώρτσιλ, θέλουν να αυτοεπιβεβαιωθούν μ’ ένα «ηχηρό» εκλογικό αποτέλεσμα υπέρ του καλού πρωθυπουργού.

Εμείς πάντως ευχόμαστε οι σκέψεις τους, όποιων και αν είναι, να γίνουν πράξη. Έτσι και αλλιώς, από ενδεχόμενες εκλογές ούτε ο λαός ούτε η κοινωνία ούτε η δημοκρατία ούτε η οικονομία έχουν να χάσουν κάτι. Αφού όλα ή τα περισσότερα θα έχουν ήδη χαθεί.

Και το ευχόμαστε γιατί, αν τις κερδίσουν, που είναι το πιθανότερο, μετά τον «πόλεμο» που σήκωσαν κατά της πανδημίας, παρένθεση εδώ… Και ο Μεταξάς αν έκανε εκλογές μετά τις νίκες του λαού και του στρατού κατά των Ιταλών το ’40, θα τις κέρδιζε με 90% και με τις ψήφους των κομμουνιστών ίσως, μετά τη «συμπολίτευση» του Ζαχαριάδη. Αν λοιπόν τις κερδίσουν, θα επιβεβαιώσουν με κραυγαλέο τρόπο την αλλοπρόσαλλη πολιτική που εφάρμοσαν εν μέσω πανδημίας και πως το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η άνευ όρων παραμονή τους στην εξουσία (αφού θα έχουν «κάψει» και την απλή αναλογική). Και θα ντρέπονται εσαεί, αν βέβαια διαθέτουν
μια κάποια, στοιχειώδη πολιτική και ιστορική αισχύνη.

Ωστόσο, διαβάσαμε πως ο κορονοϊός μπορεί να έχει επίπτωση και στη λειτουργία του εγκεφάλου μας. Είναι λοιπόν πιθανόν να μεταλλάξει τις σκέψεις του Έλληνα. Και εκεί που πηγαίναν για μαλλί να βγούνε κουρεμένοι. Άλλωστε και ο Βενιζέλος και ο Τσώρτσιλ έχασαν τις εκλογές μετά από κερδισμένους μεγάλους πολέμους…

ΤΡ.
ΣΧΟΛΙΟ 1
  1. Στις μπίζνες δεν υπάρχουν ντροπές. Ο πρωθυπουργός μας είναι ένας ακόμα μπίζνεσμαν. Γιατί όσοι δεν το έχουμε καταλάβει ακόμα, οι φιλελέδες (ας ελπίσουμε μόνο αυτοί) που ασχολούνται με την πολιτική, για αυτούς η πολιτική είναι μια ακόμα πλευρά των offshore δραστηριοτήτων τους.

Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.