Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021
Πολιτική και Αριστερά εν Τριπόλει
Η ώρα είναι
 
Σώζων εαυτόν…
21 Ιανουαρίου 2021

Δεν υπήρξε ασφαλώς πολιτικός στην ιστορία που να ήταν άψογος. Και στον καλύτερο, κάτι αρνητικό, θα βρεις. Και στον χειρότερο, ουδέν κακό αμιγές καλού. Δεν είναι τής ώρας να αναλύσουμε γιατί οι πολιτικοί, χωρίς καμιά εξαίρεση, είναι αυτοί που είναι. Ώστε, η πολιτική και η πολιτική ανακολουθία να λογίζονται ως συνοδοιπόρες έννοιες.

Υπάρχει, όμως, στον ενεστώτα χρόνο, ένας πολιτικός στον οποίο ένα θετικό, πολιτικό εννοείται, δεν θα βρεις. Το τί τού βρήκαν και τού βρίσκουν τά φιλικά του ντόπια και ξένα «μέσα» και οι δημοσκοπήσεις, εξηγείται …επί πληρωμή.

Πρώτα - πρώτα και λαμβάνοντας υπ’ όψη τα λογικά «γυρίσματα» (τις κωλοτούμπες…) τής πολιτικής, αναρωτιέσαι αν είπε ποτέ του μια πολιτική αλήθεια (ενώ αποδίδει σε άλλους αυτή την κατηγορία). Εκτός ίσως από μία. Δεν μ’ ενδιαφέρει η ουσία, αλλά η επικοινωνία! Όσον δε αφορά τα πολιτικά πεπραγμένα του, αρκεί να γυρίσεις τό βλέμμα στη συγκυρία, μεριάζοντας ελάχιστα τον «πέπλο» τής πανδημίας.

Προκειμένου να επιπλεύσει από τα πολιτικά του ναυάγια, είναι ικανός να σπρώξει στο βυθό τούς «συνεπιβάτες» του στην εξουσία, τους οποίους είχε αφήσει να «κωπηλατούν» για λογαριασμό του (πρόθυμοι βεβαίως…). Ακόμα και την ίδια την αδερφή του! Χθες στη Βουλή έδωσε ρέστα, δεν έχει σημασία σε ποιό θέμα («εθνικό» πάντως»)…

Δεν είδα να ανασύρατε κάποια δική μου δήλωση για το θέμα. Γιατί εγώ, προσωπικά, για το θέμα αυτό δεν είχα τοποθετηθεί, επειδή αντιλαμβανόμουν τήν περιπλοκότητά του!

ΤΡ.
Αναρτήθηκε στις 21 Ιανουαρίου 2021 , 16:42:18 - Σχόλια 3 - Εκτύπωση
ΣΧΟΛΙA 3
Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.