Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021
Πολιτική και Αριστερά εν Τριπόλει
Η ώρα είναι
 
Η αγωνία του τερματοφύλακα…
11 Σεπτεμβρίου 2021

Πριν από το πέναλτι! Και τών «παραγόντων τής ομάδας»… Ο τίτλος από το βιβλίο τού Πέτερ Χάντκε, που έγινε ταινία από τον Βιμ Βέντερς, θα μπορούσε εδώ, στη Θεσσαλονίκη, να παραφραστεί ως …η αγωνία τού Κυριάκου και τών παρατρεχάμενων πριν από το τρίτο ουστ! 

Από προχθές που βρέθηκε αντιμέτωπος με το πρώτο ηχηρό γιουχάισμα «Ο λαός δεν ξεχνά, Μητσοτάκη κάθαρμά!», στην τελετή αποχαιρετισμού τού Μίκη Θεοδωράκη στη Μητρόπολη, θα ζει μ’ αυτή την αγωνία. Η αντί­­δρασή του άλλωστε έδειξε ότι όχι απλώς ξαφνιάστηκε, αλλά το πήρε πολύ βαριά… Ο Δημήτρης Κουτσούμπας δεν ακούσαμε καλά τί ακριβώς τού είπε, αλλά αν δεν φορούσε μάσκα, θα είχε μείνει με το στόμα ανοιχτό, ακούγοντας έναν αστό πρωθυπουργό να παραπονιέται σ’ έναν κομμουνιστή! 

Δεν έφτανε όμως αυτό που έπαθε στη Μητρόπολη τών Αθηνών, ακολούθησε το «Ουστ!» που άκουσε στην κηδεία τού Μίκη στα Χανιά, που απ’ ό,τι λένε πήρε ξώφαλτσα και την κυρία Σακελλαροπούλου… Εκεί δεν είχε σε ποιόν να παραπονεθεί, βρισκόταν στη δική του «μητρόπολη»! Δεν τον γιουχάισαν κουκουέδες ούτε συριζαίοι…

Στη Θεσσαλονίκη, είναι λογικό να τον προφυλάσσουν από το τρίτο λαϊκό γιουχάισμα μέσα σε πέντε μέρες. Που αν δεν ακουστεί στη συμπρωτεύουσα, σύντομα θα ακουστεί κάπου αλλού. Από ’δώ και πέρα ο Κυριάκος θα ζει με την αγωνία ενός πρωθυπουργού πριν από τον πλήρη ευτελισμό τού αξιώματος. Αγωνία που δεν μπορούσε να κρύψει ούτε από το βήμα τού Βελλιδείου. Έκλεισε τήν πολυαναμενόμενη ομιλία του στη ΔΕΘ με το μυαλό του στον Μίκη Θεοδωράκη! Αφού προηγουμένως το πιο σημαντικό που ακούσαμε (και τίποτα συγκεκριμένο για την ακρίβεια που έρχεται…) είναι πως «τα 18 Rafale θα γίνουν σύντομα 24». Για «να σηκωθούμε λίγο ψηλότερα»!

Δεν έχουμε φωτογραφία από το Βελλίδειο, αλλ’ αυτή που έχουμε τά λέει όλα…

ΤΡ.
Αναρτήθηκε στις 11 Σεπτεμβρίου 2021 , 22:31:50 - Σχόλια 3 - Εκτύπωση
ΣΧΟΛΙA 3
  1. Κάπου πήρε το μάτι μου πως είπε ή θα έλεγε και κάτι άλλο. «Δώρο» 50GB στους νέους που θα εμβολιαστούν! Πανέξυπνος, να τον γιουχάρουν από τα κινητά στα κοινωνικά δίκτυα…

  2. Θαύμασα το θριαμβευτικό ύφος με το οποίο έκλεισε την ομιλία του! Με Θεοδωράκη και Σεφέρη… Τί θριαμβευτικό δηλαδή, σαν χούλιγκαν στο γήπεδο έκανε!

  3. Διάβασα ότι οι μισοί βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας έχουν από 30 ακίνητα ο καθένας, σύμφωνα με το πόθεν έσχες τους. Χθες ο Μητσοτάκης αύξησε την αφορολόγητη γονική παροχή στις 800 χιλιάδες ευρώ, όπερ έδει δείξαι!

Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.