Ο πιο σίγουρος τρόπος να λήξει
ο πόλεμος είναι να ηττηθείς
 
 

Πνιγόταν μέσα στο κοστούμι του…

30 Αυγούστου 2019

Εντούτοις, ιδιαίτερα άνετος εμφανίστηκε όταν εμμέσως άφησε να εννοηθεί ότι προτίθεται να πουλήσει τη ΔΕΗ στους Γερμανούς. Δεν τα λέμε εμείς, το νεοδημοκρατικό Antinews.gr τα γράφει:

Παρόλο που η Μέρκελ πολιτικά πνέει τα λοίσθια, η Ελλάδα συνεχίζει να τηρεί την μνημονιακή παράδοση, σκύβοντάς της το κεφάλι. Όχι ότι αναμέναμε να συμπεριφερθεί διαφορετικά από τους προκατόχους του ο Μητσοτάκης, απλώς περιμέναμε να ολοκληρωθεί η συνάντηση με την γερμανίδα καγκελάριο για να επιβεβαιωθούμε. Μακάρι να ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Όμως πέρα από τους κολακευτικούς τίτλους φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ, ο Μητσοτάκης σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αισθάνεται περήφανος για το αποτέλεσμα του ταξιδιού. Άλλωστε όσοι είδαν ζωντανά την συνέντευξη Τύπου που δόθηκε με το πέρας των συνομιλιών, θα διαπίστωσαν ότι πνιγόταν μέσα στο κοστούμι του, όταν:

Με σοφιστείες απέφυγε να θέσει επί τάπητος την μείωση των πλεονασμάτων, λέγοντας ότι δεν είναι ζήτημα της Μέρκελ αλλά …των θεσμών, λες και δεν ξέρουμε ποιός κυβερνάει την Ευρώπη.

Με σοφιστείες έκανε μια μεγαλειώδη κωλοτούμπα για το όνειδος των Πρεσπών, και από εκεί που ήταν μια κακή συμφωνία αίφνης εμφάνισε …σοβαρά ελαττώματα.

Με σοφιστείες επαλήθευσε τους φόβους μας ότι στο μεταναστευτικό θα ακολουθήσει ανάλογη πολιτική με την ανάλγητη πρώτη φορά αριστερά που κατηγορούσε προεκλογικά.

Με σοφιστείες απέφυγε να ορθώσει ανάστημα απέναντι στον Ερντογάν που είναι έτοιμος να κάνει ντου στο Καστελόριζο, επαναλαμβάνοντας τα τετριμμένα της υποτακτικής ελληνικής εξωτερικής πολιτικής.

Με σοφιστείες ποίησε τη νήσσα όσον αφορά τις αποζημιώσεις, επικαλούμενος, άκουσον άκουσον, τις άσφαιρες ενέργειες του Τσίπρα, τη στιγμή που η Πολωνία στήνει στον τοίχο τη Γερμανία με αφορμή τις δικές τις διεκδικήσεις.

Εντούτοις, ιδιαίτερα άνετος, εμφανίστηκε όταν εμμέσως άφησε να εννοηθεί ότι προτίθεται να πουλήσει τη ΔΕΗ στους Γερμανούς. Με την Μέρκελ να σκάει ένα χαμόγελο μέχρι τα αυτιά. Αυτός ήταν άραγε ο σκοπός του ταξιδιού; Αυτό ήταν το κάλεσμα στους Γερμανούς επιχειρηματίες; Ελάτε να αγοράσετε τη ΔΕΗ, την οποία απαξιώνουμε για να την πάρετε μπιρ παρά; Ποιος ξέρει, το μέλλον θα δείξει…

Ελπίζουμε πάντως, ο Κυριάκος να προσέξει τις κακοτοπιές όπως γράφαμε σε άλλο κομμάτι, και να μην επαναλάβει τα λάθη του πατέρα του με την πώληση του ΟΤΕ που οδήγησαν στην πτώση της τότε κυβέρνησης.

Υ.Γ. Τα γερμανικά τί τα ήθελε στο τέλος; Αρκούσαν όσα είπε στα ελληνικά…

ΤΡ. Καμμιά φορά το …σάπιο πορτοκάλι, που θέλει παιρνιέται για …κουρδιστό, λέει φοβερές αλήθειες. Συγκλονιστικός ο Μητσοτάκης! Στο ταξίδι της ζωής του προσπαθεί να πουλήσει τη ΔΕΗ στους Γερμανούς… Λέμε κι εμείς, γι’ αυτό αυξάνουν μάνι - μάνι τα τιμολόγια του ρεύματος, για να μην …αναγκαστούν οι Γερμανοί να το κάνουν! Αμέσως τουλάχιστον…

ΣΧΟΛΙA 3
  1. Αν το Antinews.gr διαδίδει τις θέσεις του Σαμαρά, δεν θα το χρησιμοποιούσα ως όπλο κατά της τωρινής κυβέρνησης. Δεν μου χρειάζονται τα επιχειρήματα Σαμαρά για να καταγγείλω την πολιτική του Μητσοτάκη, έχω δικά μου. Κυρίως την αποσάρθρωση της Δημοκρατίας.

    1. Ξεχνάς, φίλε συνώνυμε, ότι ο Σαμαράς, χωρίς το Antinews.gr τότε, το ’92, έριξε μία κυβέρνηση Μητσοτάκη, με πρόφαση το Μακεδονικό, αλλά στην πραγματικότητα για την πώληση ΟΤΕ. Αν είναι να ρίξει μια δεύτερη κυβέρνηση Μητσοτάκη, που έχει πάλι να κάνει με το μακεδονικό και την πώληση της ΔΕΗ τώρα, καλοδεχούμενο. Ο σύντροφος Λένιν έλεγε «θα συμμαχήσουμε ακόμα και με το διάβολο»…

      1. Εδώ ακριβώς έγκειται η αντίρρησή μου, δεν θέλω να συμμαχώ ακόμα και με τον διάβολο.

Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.

Ένα χρόνο ύστερα…

Θα περιμένατε ασφαλώς να μιλήσουμε για τον έναν χρόνο τής δεξιάς στην κυβέρνηση. Ίσως το κάνουμε παρεμπιπτόντως… Αν μάς επιτρέπετε, θα μιλήσουμε μια φορά για την «ιστιοσανίδα» μας τον Τριπολίτη, που │ Βλ. ανάρτηση…