Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021
Πολιτική και Αριστερά εν Τριπόλει
Η ώρα είναι
 
Η Γερμανία κινδυνεύει από τους αριστερούς…
13 Σεπτεμβρίου 2021

Όλου τού κόσμου οι δεξιές είναι παντού ίδιες. Όταν στριμώχνονται επικαλούνται τόν εξ αριστερών κίνδυνο και τη θεωρία τών δύο άκρων. Στη Γερμανία μάλιστα αγνοώντας τόν κίνδυνο που ενέχει κάτι τέτοιο από την ακροδεξιά. Διαβάζουμε μεταξύ άλλων στην Efsyn.gr…

Η δεύτερη τηλεοπτική αντιπαράθεση τών υποψηφίων για την καγκελαρία εν όψει των γερμανικών εκλογών τής 26ης Σεπτεμβρίου είχε έναν ξεκάθαρα «χαμένο» και αυτός ήταν ο Άρμιν Λάσετ.

Ο υποψήφιος τών Χριαστιανοδημοκρατών και της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU), υπό το βάρος τής τελευταίας ευκαιρίας να ανατρέψει το προβάδισμα των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) στις δημοσκοπήσεις, έπαιξε τό «χαρτί» τής «αριστερής στροφής» θέλοντας να «ξυπνήσει» τα συντηρητικά ένστικτα τής κοινωνίας.

Από τα πρώτα λεπτά τής τηλεμαχίας, που μεταδόθηκε από τη δημόσια τηλεόραση (ARD, ZDF), ο Άρμιν Λάσετ έδειξε τις προθέσεις του ζητώντας τόσο από τον Όλαφ Σολτς όσο και από την υποψήφια τών Πρασίνων Αναλένα Μπέρμποκ τη διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να συμμαχήσουν μετεκλογικά με το Κόμμα τής Αριστεράς (Die Linke).

Μόνο η Αναλένα Μπέρμποκ απάντησε ευθέως ότι θεωρεί επικίνδυνη την εξίσωση τών δύο άκρων, «διότι αυτό θα αποσιωπούσε ότι η AfD κινείται εκτός τού συνταγματικού τόξου». Πιστός στο γνωστό, τεχνοκρατικό του προφίλ ο σοσιαλδημοκράτης Όλαφ Σολτς δήλωσε απλά. «Το σίγουρο είναι ότι θα παρουσιάσω μια κυβέρνηση που θα απο­τελείται κατά το ήμισυ από γυναίκες, με πρόσωπα που γνωρίζουν το αντικείμενό τους και ταιριάζουν μεταξύ τους».

Σύμφωνα με την ανίχνευση τάσεων τού ARD, ο Όλαφ Σολτς κατάφερε να πείσει το 41% τών τηλεθεατών που παρα­κολούθησαν την τηλεμαχία, ενώ ο υποψήφιος τής Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) Άρμιν Λάσετ μόνο το 27% και η «Πράσινη» Αναλένα Μπέρμποκ το 26%. Στην αντίστοιχη δημοσκόπηση για λογαριασμό τού ZDF, ο Σολτς επι­κράτησε με 32%, έναντι 26% της Μπέρμποκ και 20% του Λάσετ. Η τρίτη και τελευταία τηλεμαχία τών τριών υποψηφίων θα πραγματοποιηθεί τήν επόμενη Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου.

Πηγή Efsyn.gr - Απεγνωσμένη προσπάθεια Λάσετ για ανατροπή
Αναρτήθηκε στις 13 Σεπτεμβρίου 2021 , 09:13:19 - Σχόλιο 1 - Εκτύπωση
ΣΧΟΛΙΟ 1
  1. Φανταστείτε τί θα επικαλεστεί ο Μητσοτάκης. Την πηγάδα του Μελιγαλά…

Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.