Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021
Πολιτική και Αριστερά εν Τριπόλει
Η ώρα είναι
 
ΔΕΘ ήταν και πέρασε…
14 Σεπτεμβρίου 2021

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήγε στη ΔΕΘ για να εμφανίσει μια δική του, κατασκευασμένη πραγματικότητα. Τον βοήθησε φυσικά ο κλοιός προ­στασίας τώων ΜΜΕ, με την οικτρή εικόνα οσφυοκαμψίας που εμφάνισε στη συνέντευξη Τύπου. Αλλά μια προσεκτική αποτίμηση τών μέτρων δείχνει τρία πράγματα.

Πρώτον, ότι τα φορολογικά μέτρα είναι σχεδιασμένα για να ευνοούν κυρίως τους ισχυρούς. Ειδικά η μείωση τού συντελεστή φορολογίας τών επιχειρήσεων κατά 2 μονάδες, αλλά και η κατάργηση τής φορολογίας στις γονικές παροχές μέχρι 800.000 ευρώ.

Δεύτερον, ότι δεν ακούστηκε τίποτα απολύτως για το χρέος που έχει δημιουργηθεί κατά τη διάρκεια τής πανδημίας. Και το οποίο οδηγεί τις μικρές επιχειρήσεις στα νύχια τού πτωχευτικού.

Τρίτον, ότι τα μέτρα για τις ανατιμήσεις είναι από συμβολικά έως ανύπαρκτα. Τα νοικοκυριά και οι μικρές επι­χειρήσεις έχουν παραδοθεί στην κερδοσκοπία. Και ειδικά στην ηλεκτρική ενέργεια, η πώληση τού μονοπωλίου τών δικτύων σ’ ένα ξένο fund θα επιδεινώσει δραματικότερα την κατάσταση.

Τα λοιπά είναι στη σφαίρα τής κακής επικοινωνίας. Ο Μητσοτάκης γνωρίζει ότι έχει χάσει τή νεολαία και προσπαθεί να τήν καλοπιάσει με δωρεάν gigabytes. Αλλά και με παραπλανητικές εξαγγελίες, όπως η επιδότηση 1.200 ευρώ, που εκφωνήθηκε σαν να είναι μηνιαία, αλλά είναι για ένα εξάμηνο.

Τώρα όλοι επιστρέφουμε στις δουλειές μας. Η κυβέρνηση στα ντηλς με τους ισχυρούς και ο κόσμος στην πάλη με την αβάσταχτη καθημερινότητα. Ένας δύσκολος χειμώνας ξεκινά…

Πηγή Εφημερίδα «Η Αυγή»
Αναρτήθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου 2021 , 13:16:02 - Σχόλιο 1 - Εκτύπωση
ΣΧΟΛΙΟ 1
  1. Για διάβασε κι αυτό φίλε που βρήκα στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και πρόστεσέ το. «Εκτός από ηλίθιους, πρέπει να πιστεύουν ότι έχουμε μνήμη χρυσόψαρου. Μάλλον και σ’ αυτό έχουν δίκιο, καθώς με τη μαγική δια-μεσολάβηση πάλι αρκετών ΜΜΕ και τη συστηματική κατανάλωση λωτών και κουτόχορτου, έχει σχεδόν σβηστεί
    από τη μνήμη μας ότι πριν από ενάμιση χρόνο η κυβέρνηση επέβαλε αυξήσεις 20% στα τιμολόγια της ΔΕΗ. Αυτές που απέφεραν στη ΔΕΗ 700 εκατ. κέρδη το 2020, για τα οποία κορδώνονται η διοίκησή της και η κυβέρνηση. Κέρδη που βγήκαν από την τσέπη των πιστών της δημόσιας επιχείρησης, που με ζήλο προσπαθεί να στρέψει προς τους ιδιώτες φίλους της η Ν.Δ. των «μεγάλων ιδιωτικοποιήσεων».

Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.