Ο πιο σίγουρος τρόπος να λήξει
ο πόλεμος είναι να ηττηθείς
 
 

Μπροστά στη βιβλιοθήκη…

13 Απριλίου 2020

Άλλες ειδήσεις δεν υπάρχουν, να γράψουμε κάτι σοβαρό. Λες κι είναι Αύγουστος. Κάθε πράγμα στον καιρό του βέβαια. Κι ελπίζουμε ο κορονοϊός να μην το τραβήξει σαν κολιός.

Εν πάση περιπτώσει, «νο νιουζ, γκουντ νιουζ». Αλλά ’κει που πας να ησυχάσεις, νά ’σου στη μικρή ή στη μεγάλη οθόνη σου… Πώς αλλάζουν οι καιροί, άλλο λέγαμε μεγάλη οθόνη! Όλο και κάποιος ή κάποια λοιπόν βγαίνει, να σού πουν τον εσώκλειστο πόνο τους.

Σελέμπριτυς κατά προτίμηση. Και πολιτικοί, καλλιτέχνες, επιστήμονες και διανούμενοι. Αλλά, βρε παιδί μου, ένα περιέργο πράγμα. Καλά οι τελευταίοι, υποθέτουμε πως κάθονται στο γραφείο τους και δουλεύουν. Τί πιο φυσικό να έχουν πρόχειρα χρήσιμα εργαλεία τής δουλειάς τους. Αλλά οι πιο πολλοί από τους άλλους, περίεργο πράγμα, έχουν πάντοτε πίσω τους φόντο μια βιβλιοθήκη!

Με παραγεμισμένα ράφια. Και σε κάποιο εμφανές και προτεταμένο ράφι, μια εικόνα της Παναγίας. Στη θέση της μια φωτογραφία με τον εθνάρχη ή με τον Αντρέα, αν είναι πολιτευόμενοι. Εκείνο που δεν έχουμε προσέξει, δεν μας βοηθάει η κάμερα, είναι αν όλ’ αυτά είν’ αληθινά βιβλία.

Γιατί, θα πείτε, υπάρχουν και βιβλία που δεν είναι αληθινά; Πώς δεν υπάρχουν; Κάποτε τραβήξαμε έναν τόμο από ένα ράφι και μας έμεινε το δερματόδετο εξώφυλλο στο χέρι! Ήμασταν βέβαια σ’ ένα μεγάλο κατάστημα επίπλων στις παρυφές τής πόλης. Θα τό ’χετε πάθει κι εσείς, εξόν αν αγοράσατε τη βιβλιοθήκη με τα βιβλία μαζί.

Κι αληθινά βιβλία να είναι, μένουν άλλα δύο ζητήματα. Αν μπορείς να τα ξεφυλλίσεις σελίδα τη σελίδα κι όχι κάθε δεκάξι ή τριανταδύο! Ενώ έχει πάρει το μάτι σου στο προτεταμένο ράφι έναν ωραίο ορειχάλκινο χαρτοκόφτη.

Και το τελευταίο, αλλά όχι έσχατον. Θαυμάζοντας βυθισμένος στον καναπέ σου το πλούσιο διανοητικό φόντο τού ομιλούντος, το συγκρίνεις με το νοητικό του υπόβαθρο…

ΤΡ.
ΣΧΟΛΙΑ
Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.

Έβρος ανέστη!

Οι ιεράρχες μας επέδειξαν μια κάποια σύνεση και δεν μετέτρεψαν την εξ αναβολής Ανάσταση σε θεατρική παράσταση. Σύνεση που δεν φαίνεται να επιδεικνύουν την ίδια ημέρα οι σκηνοθέτες τού «πολιτικού» θεάτρου. │ Βλ. ανάρτηση…