Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021
Πολιτική και Αριστερά εν Τριπόλει
Η ώρα είναι
 
Συνοικία Δαμάσι…
16 Σεπτεμβρίου 2021

Ο χειμώνας έρχεται στη συνοικία τών κοντέινερς στο Δαμάσι Τυρνάβου μετά τον σεισμό τής Άνοιξης, μάς υπενθυμίζει ο καθόλου …επιλήσμων φίλος τού «Τριπολίτη» Κοσμάς Ηλιάδης. Το Δαμάσι ωστόσο διαθέτει…

Το καλύτερο σχολείο τής Ελλάδας, σύγχρονο με όλες τις ανέσεις, κτίσθηκε από την εταιρεία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε., μάς ενημερώνουν τα Μ.Μ.Ε. Τί έργα έχει πάρει η εταιρεία από το Ελληνικό Δημόσιο; Πόσα κερδίζει απ’ αυτά; Καμιά πληροφορία γι’ αυτά από τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης!

Ο Μητσοτάκης εγκαινίασε τό σχολείο. Τα κοντέινερ, δεν τα είδε, δεν τα ξέρει, οι «έντιμοι» δημοσιογράφοι δεν ανάφεραν κάτι, δεν μάς τα έδειξαν. Αφού δεν τα έδειξαν, δεν υπάρχουν… Αναζήτησα, αλλά δεν μπόρεσα να μάθω, πόσους μαθητές έχει το σχολείο. Πόσοι απ’ αυτούς κατοικούν σε κοντέινερ, πώς τρέφονται, πώς αυλίζονται, πώς ζεσταίνονται. Αυτά οι «έντιμοι» δημοσιογράφοι δεν τα αναφέρουν.

Εξαιρετικό κόσμημα το σχολείο, η «βιτρίνα». Μα πίσω από τη «βιτρίνα» τί υπάρχει; Ηλικιωμένοι άνθρωποι, άρρωστοι, γυναίκες με παιδιά, με βρέφη, στοιβαγμένοι σε 36 ή 24 τετραγωνικά. Πώς θα επιβιώσουν στις βροχές τού φθινοπώρου και στο χειμώνα που τους περιμένει; Ο «Μωυσής», δεν έριξε ένα βλέμμα σ’ αυτούς τους ανθρώπους, ούτε είπε μια κουβέντα για αυτούς. Δεν υπάρχουν γι’ αυτόν. Υπάρχει μόνο η «βιτρίνα» και εκεί χαριεντίζεται ο αναίσθητος.

«Συνολικά, περισσότερες από 200 οικογένειες ζουν σε κοντέινερ εμβαδού 36 τμ, ή 24 τμ. το καθένα, άλλοι μένουν σε τροχόσπιτα, κάποιοι φιλοξενούνται σε σπίτια συγγενών ενώ αρκετοί αναγκάστηκαν να μετακομίσουν και να νοικιάσουν σπίτια σε άλλες περιοχές» (Έθνος 01.08.221). «Περίπου 60 κοντέινερ, 40 σπίτια κατεδαφιστέα και περίπου 130 «κίτρινα» μη κατοικήσιμα» (CNN Creece).

Ποιός θα μάς τα πει αυτά; Ποιός θα δείξει τήν αλήθεια; Πόσο καιρό θα μάς ταγίζουν κουτόχορτο; Φωτογραφίες με τον γελαδάρη «Ντάλτον», φίλο λέει τού πατέρα του που …τυχαία συνάντησε στα χωράφια, είδαμε.

ΚΟΣΜΑΣ ΗΛΙΑΔΗΣ, Επιλήσμων παλαιόθεν, αντιγραφέας εξ ιδίων
Αναρτήθηκε στις 16 Σεπτεμβρίου 2021 , 09:16:46 - Σχόλιο 1 - Εκτύπωση
ΣΧΟΛΙΟ 1
Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.