Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021
Πολιτική και Αριστερά εν Τριπόλει
Η ώρα είναι
 
Ο ιμπεριαλισμός του εμβολίου…
22 Ιανουαρίου 2021

Σαράντα εννέα (49) χώρες τού πλανήτη (κουτσά - στραβά ανάμεσά τους και η Ελλαδίτσα…) έχουν μέχρι στιγμής εμβολιάσει τους πολίτες τους με τριάντα εννέα εκατομμύρια (39.000.000) δόσεις εμβολίων. Από κάποιες άλλες, μόνο μία (1) έχει καταφέρει να πάρει είκοσι πέντε, όχι εκατομμύ­ρια ούτε χιλιάδες, είκοσι πέντε (αριθμός 25!) δόσεις…

Προειδοποίηση για τον σοβαρό κίνδυνο να γίνουν τα εμβόλια για τον κο­ρονοϊό «άλλο ένα τούβλο στον τοίχο τής ανισότητας μεταξύ τών εχόντων και των μη εχόντων αυτού τού κόσμου», εξέδωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Η χώρα για την οποία έγινε λόγος είναι η Γουινέα, που είναι η μοναδική από τις φτωχότερες χώρες του πλανήτη που έχει εξασφαλίσει εμβο­λιασμό, με μόλις 25 δόσεις τού ρωσικού εμβολίου Sputnik-V, μία εκ των οποίων έκανε ο πρόεδρος τής χώρας!

«Χρειάζεται να γίνω ωμός», συμπλήρωσε ο διευθυντής τού ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγιεζούς. «Ο κόσμος είναι στα πρόθυρα μιας καταστροφικής ηθικής αποτυχίας και το τίμημα αυτής της αποτυχίας θα πληρωθεί με τις ζωές και το βιός τών ανθρώπων στις φτωχότερες χώρες τού κόσμου».

Εξ άλλου, ο διευθυντής τής οργάνωσης «Global Justice Now» Νικ Ντίαρντεν επεσήμανε τήν αδήριτη ανάγκη να αφαιρεθούν οι πατέντες για τα εμβόλια κορονοϊού από τις εταιρείες. «Μα μοιραστούμε τήν τεχνολογία και να επι­τρέψουμε σε όλους όσοι μπορούν να παράγουν αυτά τα εμβόλια να το κάνουν αμέσως, βοηθώντας να δοθεί η δυνατότητα παρασκευής όπου δεν υπάρχει. Το να αποτύχουμε σ’ αυτό, είναι σαν να βάζουμε τά εταιρικά κέρδη πάνω από τη σωτηρία ανθρώπινων ζωών. Δεδομένου ότι η παραγωγή αυτών των εμβολίων έχει γίνει με σημαντικά ποσά δημόσιας χρηματοδότησης, αυτό είναι σκανδαλώδες».

Πηγή Info-War, Οι έχοντες δύο εμβόλια…
Αναρτήθηκε στις 22 Ιανουαρίου 2021 , 13:41:10 - Σχόλιο 1 - Εκτύπωση
ΣΧΟΛΙΟ 1
Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.