Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021
Πολιτική και Αριστερά εν Τριπόλει
Η ώρα είναι
 
Τη «διαφορά» και τα μάτια σας…
19 Σεπτεμβρίου 2021

Η τελευταία δημοσκόπηση τής MRB στο STAR εκλαμβάνεται από το Μαξίμου ως η πρώτη προσωπική αποδοκιμασία για τις επιλογές τού πρωθυπουργού, γράφει το Newsbreak.gr.

«Εκλαμβάνεται» πράγματι ή εκείνο που τους ενδιαφέρει κάθε φορά στις δημοσκοπήσεις είναι να διατυμπανίζουν ότι «η διαφορά παραμένει σταθερή»; Την οποία διαφορά οι δημοσκόποι «τηρούν με θρησκευτική ευλάβεια», παρ’ ότι τα «ποιοτικά» ευρήματά τους λένε άλλα…

Δεν είναι μόνο η υπουργοποίηση τού Θάνου Πλεύρη που βρίσκει αντίθετους σχεδόν τους μισούς ψηφοφόρους τής Νέας Δημοκρατίας. Αλλά για πρώτη φορά στη μεταπολίτευση, ένας στους τρεις ψηφοφόρους τού κυβερνώντος κόμματος αποδοκιμάζει ευθέως ένα ανασχηματισμό, ο οποίος βαρύνει αποκλειστικά τον πρωθυπουργό.

Ισχυρή αποδοκιμασία για τις επιλογές τού πρωθυπουργού είναι και η άποψη τών πολιτών για τον νέο υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη. Ενώ μόλις ένας στους τρεις Έλληνες έχουν θετική άποψη για το συγκεκριμένο πρόσωπο, η κυβέρνηση υποχρεώθηκε να παραβιάσει συνταγματικές αρχές και ηθικές αξίες προκειμένου να τού δώσει τήν υπηκοότητα, αγνοώντας τή βασική αρχή τής συγκεκριμένης διαδικασίας που απαιτεί πλήρη αποδοχή τού «τιμώμενου» προσώπου.

Η αξιολόγηση τής διαχείρισης τής πανδημίας, που αποτελούσε τό ισχυρό όπλο τής κυβέρνηση, φθίνει επικίνδυνα. Ο κόσμος που συμμετείχε τήν έκρινε κατά 54% αρνητικά και 39,9% θετικά. Μπορεί το ποσοστό να μην μοιάζει συντριπτικό, όταν όμως η πολιτική τής κυβέρνησης έχει τήν απόλυτη ασυλία τών ΜΜΕ, λόγω και της στήριξης τών φαρμακοβιομηχανιών τού εμβολίου, η επικράτηση τών αρνητικών απόψεων στο συγκεκριμένο ερώτημα, είναι το πλέον ανησυχητικό εύρημα τής δημοσκόπησης.

Είναι ακριβώς αυτό το στοιχείο που ανησυχεί τους αναλυτές τού Μαξίμου και παραπέμπει στην έναρξη τής αντί­στροφης μέτρησης για την κυβέρνηση. Όταν χάνεις τή ναυαρχίδα της πολιτική σου, τότε δεν χρειάζεται καν να σχολιάσεις τά τού υπολοίπου «στόλου». Αυτός είναι ο λόγος που οι υπόλοιπες πτυχές τής έρευνας, δεν προβλήθηκαν καν. Τα αποτελέσματα εκεί ήταν ακόμα πιο επώδυνα. Πτυχές που μέχρι πρότινος προβάλλονταν σε κάθε έρευνα…

Μ’ αυτά τα ευρήματα, ίσως ο πρωθυπουργός αναγκαστεί να προσφύγει στις κάλπες πρόωρα. Ήταν ακριβώς οι κρυφές δημοσκοπήσεις που είχαν στα χέρια τους ισχυροί παράγοντες τών ΜΜΕ, ώστε μέσω δημοσιευμάτων να απαιτούν από τον πρωθυπουργό να μην εμμείνει στην απόφαση που ανακοίνωσε στο Βελλίδειο, όπου απέκλεισε τό ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Υπάρχει διάχυτος ο φόβος από ισχυρά συμφέροντα, που η επιβίωσή τους εξαρτάται από την παραμονή τού Κυριάκου Μητσοτάκη στην εξουσία, ότι πλέον η οποιαδήποτε καθυστέρηση στον χρόνο των εκλογών απομακρύνει τό σενάριο τής αυτοδυναμίας. Την οποία φυσικά δεν επιδιώκει ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, διότι αυτά που έρχονται στον τομέα τής οικονομίας και τα εθνικά θέματα, θα είναι αδύνατον να τά διαχειριστεί οποιαδήποτε κυβέρνηση με μειοψηφικό αποτύπωμα στην κοινωνία. Ακόμα και αν είναι αυτοδύναμη…

Πηγή Newsbreak.gr - Αντίστροφη μέτρηση για την κυβέρνηση…
Αναρτήθηκε στις 19 Σεπτεμβρίου 2021 , 08:01:30 - Σχόλιο 1 - Εκτύπωση
ΣΧΟΛΙΟ 1
Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.