Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021
Πολιτική και Αριστερά εν Τριπόλει
Η ώρα είναι
 
Ένα βιβλίο για το ’21 στο Μεγάλο Καφενείο…
20 Σεπτεμβρίου 2021

Στην Τρίπολη σήμερα το βράδυ ώρα 7.00΄ στο ιστορικό Μεγάλο Καφενείο, το Ινστιτούτο Εναλλακτικών Πολιτικών θα παρουσιάσει τό βιβλίο τού Δημήτρη Παπανικολόπουλου «Το 1821 ως Επανάσταση - Γιατί ξέσπασε και γιατί πέτυχε».

Πρόκειται για ανάλυση τών επαναστατικών διαδικασιών τού ’21, από έναν μελετητή τής συλλογικής δράσης και τών κοινωνικών κινημάτων. Εστιάζει στις ευκαιρίες που εκμεταλλεύτηκαν οι επαναστάτες, τις απειλές που τούς κινητοποιούσαν, τον λόγο και τα συναισθήματά τους, την οργάνωση και την ηγεσία τους, τους πόρους και τρόπους δράσης τους, προκειμένου να πετύχουν τόν στόχο τους. Την απελευθέρωση τού τόπου τους και τη συγκρότηση ενός ελεύθερου κράτους, έστω και αν τελικά δεν ευοδώθηκαν πλήρως οι επαναστατικοί σκοποί τους.

Με τον συγγραφέα τού βιβλίου Δημήτρη Παπανικολόπουλο, διδάκτορα Πολιτικής Επιστήμης και ερευνητή, θα συνομιλήσει ο καθηγητής Οικονομικής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και Αρκάς Βασίλης Καρδάσης. Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Εύα Γαλανιάδη.

ΤΡ.
Αναρτήθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου 2021 , 07:31:00 - Σχόλιο 1 - Εκτύπωση
ΣΧΟΛΙΟ 1
  1. Επιτέλους, να ακούσουμε και κάτι από την ουσία του ’21, γιατί με τη Γιάννα και όσα άλλα παρακολουθούμε φέτος ξεχάσαμε πως ήταν ξεσηκωμός και επανάσταση…

Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.