Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021
Πολιτική και Αριστερά εν Τριπόλει
Η ώρα είναι
 
Πιστοποιητικό επιπολαιότητας…
22 Ιανουαρίου 2021

Quo vadis, Dominice? Πού πας ρε Κυριακούλη; Γράφαμε πριν μια βδο­μάδα… Η πρότασή του για το «πιστο­ποιητικό εμβολιασμού» απορρίφθηκε από τους Ευρωπαίους. Έμεινε με την πανηγυρική «έγκριση» που είχε εδώ από τα φιλοκυβερνη­τικά ΜΜΕ και τούς νοσταλγούντες «πιστοποιητικά» άλλων εποχών, επικαι­ροποιη­μένα ως «υγειονομικών φρονημάτων». 

Η πρόεδρο τής Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν πρωτο­κόλλησε τή σχετική επιστολή που τής έστειλε ο πρωθυπουργός μας, συνο­δευόμενη μάλιστα από ένα προσχέδιο τών ελληνικών αρχών, βλέπετε έχουμε εμπειρία από τέτοια πιστοποιητικά! Η κυρία Ούρσουλα απάντησε στον κύριο Μητσοτάκη με δυο καλά λόγια και παρέπεμψε τήν επιστολή στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής τών Ευρωπαίων.

Στο μεταξύ, εκδηλώθηκαν αντιδράσεις από τον διεθνή Τύπο (Guardian) και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Συγκεκριμένα, από την Επιτροπή Έκτακτης Ανάγκης τού ΠΟΥ, ο επικεφαλής Τέντρος - Αντανόμ Γκεμπρεγέσους μίλησε με σκεπτικισμό για το ενδεχόμενο «διαβατηρίου εμβολιασμού». Και σημείωσε. «Άπτεται τής αλληλεγγύης τών κρατών, δεν μπορούμε να δώσουμε προτεραιότητα ή να τιμωρήσουμε ομάδες ή χώρες».

Τί να καταλάβει ο Μητσοτάκης από αλληλεγγύη; Τα εδώ «μέσα» το χαβά τους! Στο τραπέζι τής Συνόδου Κορυφής η πρόταση Μητσοτάκη… Ώσπου χθες, οι «ομόλογοί» του στο τραπέζι τής τηλεσυνόδου δεν τον άφησαν λέει ούτε να ολοκληρώσει τή πρότασή του! Τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε, τού άνοιξαν άλλα μέτωπα! «Μέτωπο Μητσοτάκη - Κουρτς - Φρέντερικσεν για την επιτάχυνση τών αδειο­δοτήσεων νέων εμβολίων»…

ΤΡ.
Αναρτήθηκε στις 22 Ιανουαρίου 2021 , 09:13:08 - Σχόλιο 1 - Εκτύπωση
ΣΧΟΛΙΟ 1
Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.