Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021
Πολιτική και Αριστερά εν Τριπόλει
Η ώρα είναι
 
Τα σχολεία υπό συνθήκες πανδημίας…
20 Σεπτεμβρίου 2021

Εδώ και μια εβδομάδα, τα σχολεία στην Τρίπολη, όπως και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, ξεκίνησαν τη λειτουργία τους.

Και ενώ υπάρχει πλέον η εμπειρία από την Πανδημία υπάρχει πλέον, η κατάσταση δεν έχει βελτιωθεί στο ελάχιστο όσον αφορά την προστασία των μαθητών λόγω της παρουσίας μεγάλου αριθμού μαθητών σε κάθε τμήμα. Αντί να έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά αυξημένες προσλήψεις Εκπαιδευτικών ώστε να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών σε κάθε τμήμα, το άνοιγμα των σχολείων πραγματοποιείται με τον ίδιο τρόπο όπως και το προηγούμενο κλείσιμο τους. Αντί να πραγματοποιούνται δωρεάν αξιόπιστα μοριακά τεστ με χρηματοδότηση από το κράτος, η πρόληψη εξακολουθεί γίνεται με τα self-test που πραγματοποιούνται από τους μαθητές και τους γονείς και κηδεμόνες. Ένα σχολικό τμήμα θα κλείνει εάν αρρωστήσουν το 50% + 1 των μαθητών, ενώ ενώ οι ειδικοί προειδοποιούν πως έστω και εάν έχει νοσήσει ένας αριθμός παιδιών τότε η διασπορά του ιού μπορεί να φτάσει τελικά στο πολλαπλάσιο.

Η μη πρόσληψη του επιπλέον αναγκαίου εκπαιδευτικού προσωπικού με τη συνεπακόλουθη μη διαίρεση των τμημάτων, η μη εξασφάλιση επαρκούς μηχανισμού προστασίας και η μη μέριμνα για την κάλυψη των κενών και των προβλημάτων που προκλήθηκαν από την περσινή χρονιά τηλεκπαίδευσης εντάσσεται σε μια πολιτική που δεν ασχολείται ουσιαστικά με τη δημόσια εκπαίδευση και το δημόσιο σχολείο. Το τελευταίο που χρειάζεται η κοινωνία μας είναι μια εκπαιδευτική πολιτική που θα διευρύνει τις ανισότητες στη μόρφωση,θα υποβαθμίζει την παρεχόμενη εκπαίδευση, και θα υπονομεύει συνολικά τη δημόσια εκπαίδευση, δίνοντας ζωτικό χώρο στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα. Αντίθετα, επί ΣΥΡΙΖΑ η πολιτική παιδείας πέτυχε τη σταθεροποίηση του προϋπολογισμού, τη θεσμοθέτηση της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης και του ολοήμερου δημοτικού και νηπιαγωγείου, τη μείωση του περιττού εξεταστικού φόρτου σε γυμνάσιο και λύκειο, την κατάργηση της τράπεζας θεμάτων, την αναβάθμιση της ειδικής αγωγής και εκπαιδευσης και την ενδυνάμωση της επαγγελματικής εκπαίδευσης.

Ως ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ υπερασπιζόμαστε την εκπαίδευση ως καθολικό και αναφαίρετο δικαίωμα, που δεν πρέπει να εξαρτάται από το εισόδημα, την κοινωνική θέση ή άλλα κοινωνικά χαρακτηριστικά. Υπηρετούμε και οικοδομούμε ένα συμπεριληπτικό σχολείο, σχολείο της μόρφωσης, της ισότητας, της δημοκρατίας, της ελευθερίας και της αλληλεγγύης, ένα σχολείο για όλα τα παιδιά. Ζητούμε από τις αρμόδιες αρχές να προβούν στις εξής ενέργειες:
- Να πραγματοποιηθεί μείωση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα με όριο τους 15 μαθητές ανά τμήμα.
- Να πραγματοποιηθούν άμεσες προσλήψεις αναπληρωτών δασκάλων και καθηγητών, ώστε να καλυφθούν τα κενά που έχουν δημιουργηθεί και να διαιρεθούν τα τμήματα.
- Να δοθεί κρατική χρηματοδότηση για την αγορά Μέσων Ατομικής Προστασίας και ειδών προστασίας έναντι της Πανδημίας (μάσκες, απολυμαντικά).
- Να πραγματοποιούνται δωρεάν rapid-test καθόλη τη διάρκεια του 24ωρου τουλάχιστον σε περίπτωση που τούτο απαιτηθεί από τα περιστατικά COVID-19 που τυχόν θα διαπιστωθούν στα σχολεία.
- Να προσληφθεί ικανός αριθμού προσωπικού καθαριότητας ώστε να εξασφαλιστεί η επαρκής παροχής υπηρεσιών καθαρισμού στις ιδιαίτερες αυτές συνθήκες.

Συντονιστική Επιτροπή Δυτικού Τομέα Τρίπολης ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτικής Συμμαχίας
Αναρτήθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου 2021 , 10:13:22 - Σχόλια 2 - Εκτύπωση
ΣΧΟΛΙA 2
Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.