Ο πιο σίγουρος τρόπος να λήξει
ο πόλεμος είναι να ηττηθείς
 
 

Η Νίκη η πονηρή…

23 Απριλίου 2020

Εν μέσω πανδημίας, αλλά και διαμαρτυριών από τις εκπαιδευτικές ομο­σπονδίες και την αντιπολίτευση, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως κατεβάζει ένα σαρωτικό νομοσχέδιο που κάνει το σχολείο ακόμα πιο ταξικό, σκληρό και αναχρονιστικό.

Αυστηροποίηση των προαγωγικών και απολυτηρίων, αλλά και των παν­ελ­λαδικών εξετάσεων για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, αξιολόγηση σχολικών μονάδων και εκπαιδευτικών, επαναφορά ανα­χρο­νιστικών «παιδαγωγικών» μέτρων, όπως οι πολυήμερες αποβολές και η αναγραφή της «διαγωγής» στους τίτλους σπουδών, αλλά και ευθεία καταστρατήγηση του άρθρου 16 του Συντάγματος είναι οι βασικές αλλαγές που φέρνει το νέο νομοσχέδιο.

Τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μετατρέπονται σε εξεταστικά κέντρα αφού ήδη από το Γυμνάσιο αυξάνεται ο αριθμός των μαθημάτων προς εξέταση και στις τρεις τάξεις, όπως και στις δυο τελευταίες τάξεις του Λυκείου, με τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου μάλιστα να εξετάζονται ενδοσχολικά και σε «κόντρα μάθημα», αυξάνοντας έτσι τον βαθμό δυσκολίας δεδομένου και του συνυπολογισμού του βαθμού στη διαμόρφωση του τελικού βαθμού εισαγωγής σε ΑΕΙ.

Η δυσανεξία της κυβέρνησης σε κάθε τι προοδευτικό αποδεικνύεται κατά τρόπο χαρακτηριστικό με την απόφαση της υπουργού να επαναφέρει το μάθημα των Λατινικών στη θέση του μαθήματος της Κοινωνιολογίας, συντασσόμενη με την ανιστόρητη και καθαρά αντιδραστική γραμμή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Άδωνι Γεωργιάδη που υποστηρίζει ότι «η Κοινωνιολογία κάνει τα παιδιά μας αριστερά»!

Αντίθετα, επιχειρείται να παρουσιαστεί ως πρόοδος η «εξωστρέφεια» των ελληνικών Πανεπιστημίων και η «προσέλκυση ξένων φοιτητών» μέσω «συνεργιών με ξένα πανεπιστήμια» και με τη δυνατότητα ίδρυσης ξενόγλωσσων προπτυχιακών τμημάτων με την εισαγωγή διδάκτρων.

Τμήματα, όμως, που όπως είπε εν τη ρύμη του λόγου του ο αρμόδιος υφυπουργός Βασίλης Διγαλάκης, κατά τη χθεσινή διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου, δεν θα χρηματοδοτούνται από κρατικούς πόρους.

Με λίγα λόγια, δίνεται πλέον και διά νόμου το ελεύθερο στα κάθε είδους κολέγια να επεκτείνουν τις επιχειρήσεις τους με ελάχιστο κόστος, αφού δεν θα χρειάζεται να εξασφαλίσουν τα ίδια δομές για τους πελάτες τους, απολαμβάνοντας μολαταύτα τα παχυλά δίδακτρα από τα προγράμματα που θα λειτουργούν εντός των
δημοσίων ελληνικών πανεπιστημίων.

Πηγή Efsyn.gr - Διαγωγή κοσμία
ΣΧΟΛΙA 2
  1. Η υπουργός της παιδείας γνωρίζει, άραγε, πως ο Ελευθέριος Βενιζέλος, τον οποίο τόσο θαυμάζει ο πρωθυπουργός, αποφοίτησε από το Γυμνάσιο Σύρου το σχολικό έτος 1879-1880 με διαγωγή »κοσμία» στο απολυτήριό του; Υποθέτω πως, αν αποφοιτούσε επί των ημερών της, η διαγωγή του στον τίτλο σπουδών θα χαρακτηριζόταν »επίμεμπτη»!

  2. Η Κεραμέως χαρακτηρίζεται από την ΔΑΚΕ ως «κατώτερη των περιστάσεων», ο Βρούτσης εξευτελιζόμενος παραμένει στη θέση του, ο Κικίλιας εν μέσω πανδημίας άφαντος Τα εύσημα της αριστείας ανήκουν μόνο στο Μητσοτάκη. Αλλά πόσο μπορεί ν’ αντέξει η αγιογραφία;

Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.

Ειδήσεις αλλιώς…

Φθινοπωρινή ισημερία σήμερα, ακριβώς στις 16.31΄ ώρα Ελλάδος… Θεέ μου, πώς ν’ αντέξουμε άλλο ένα Φθινόπωρο με τον Μητσοτάκη! Και το χειμερινό ηλιοστάσιο είναι μπροστά μας…  Στην Καρδίτσα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. │ Βλ. ανάρτηση…