Ο πιο σίγουρος τρόπος να λήξει
ο πόλεμος είναι να ηττηθείς
 
 

Ανοσία της ελληνικής αγέλης…

30 Απριλίου 2020

Πριν ούτε καν ένα μήνα, ο «εθνικός» μας γιατρός Σωτήρης Τσιόδρας δήλωνε ότι δεν υποστηρίζει τη χρήση μάσκας από τον γενικό πληθυσμό διότι, πέραν του ότι ήταν αμφίβολο αν προστατεύει, «φέρει σημαντι­κούς κινδύνους και αβεβαιότητες, όπως το να μολυνθείς χωρίς να θέλεις, με το άγγιγμα των χεριών στη μάσκα και στο πρόσωπο».

Χθες ο κύριος Τσιόδρας, εμφανώς εκνευρισμένος και με έντονο ύφος, μάς είπε πως από Δευτέρα πρέπει οπωσδήποτε να φοράμε όλοι μάσκες σε μέσα μαζικής μεταφοράς και καταστήματα. Το τί ακριβώς, από επιστημονικής πλευράς, άλλαξε δεν το εξή­γησε, αλλά μας είπε ότι «τώρα πρέπει να κάνουμε ό,τι παραπάνω μπορούμε για χάρη της κοινωνίας».

Παρεμπιπτόντως, ούτε ο καθηγητής Τσιόδρας ούτε η κυβέρνηση ανέφεραν τίποτα για το κόστος με το οποίο θα επιβαρύνει η μάσκα τα νοικοκυριά, ενώ ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης είπε πως θα δοθούν ακρι­βείς κυβερνητικές οδηγίες για το …«πώς θα φτιάχνουμε μάσκες μόνοι μας». Στο Βέλγιο οι μάσκες θα διανέμονται δωρεάν, ενώ στο Λουξεμβούργο θα αποστέλλονται ταχυδρομικά από τις αρχές στους πολίτες.

Τον προηγούμενο μήνα επίσης και στην αρχή της πανδημίας, μέλη της επιτροπής Τσιόδρα και κυβερνητικά στε­λέχη έκλειναν, ως πρώτο μέτρο, τα σχολεία λέγοντας ότι οι μαθητές μπορεί να λειτουργήσουν ως «υγειονομική βόμβα» στην μετάδοση του ιού. Χθες η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, δίπλα στον κύριο Τσιόδρα, ανα­κοίνωσε την ταχεία επαναλειτουργία Γυμνασίων και Λυκείων μέσα από ένα σχέδιο - λαβύρινθο, με μαθήματα μέρα παρά ημέρα, με αραίωμα μαθητών στις τάξεις και με ελάχιστες πραγματικές ώρες διδασκαλίας.

Δεν εξήγησε πού ακριβώς θα βρεθούν οι σχολικές υποδομές σε ακριτικές και υποβαθμισμένες περιοχές για να γίνουν όλα αυτά, δεν είπε αν και πώς θα διδάξουν καθηγητές μεγαλύτερης ηλικίας που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, δεν είπε πού θα βρεθούν τα δεκάδες τετραγωνικά στους ασφυκτικούς χώρους των φροντιστηρίων της τρίτης Λυκείου για να τηρηθούν τα στοιχειώδη έστω μέτρα ασφαλείας. Ούτε ο κύριος Τσιόδρας εξήγησε πώς και γιατί τα παιδιά έπαψαν να είναι «υγειονομική βόμβα», λέγοντας μόνον πως πλέον φαίνεται ότι δεν είναι ισχυροί φορείς μετάδοσης του ιού.

Στην ίδια επίπλαστη κανονικότητα ουδείς κυβερνητικός αρμόδιος, ούτε η κυρία Κεραμέως ούτε ο κύριος Παπαθανάσης εξήγησαν γιατί είναι πιο ασφαλές να ανοίγουν γρηγορότερα οι εκκλησίες, μετά λειτουργίας και θείας μετάληψης, από τους ανοιχτούς χώρους εστίασης που απασχολούν χιλιάδες εργαζόμενους.

Σήμερα επίσης, Πέμπτη 30 Απριλίου, λήγει το καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας για χιλιάδες δα­νειολήπτες και ουδείς μέχρι χθες το βράδυ τους είχε πει εάν από αύριο θα έχουν σπίτι για …να μείνουν ή να φύγουν. Στην Αθήνα, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας προβλέπει ύφεση 6%, ο αρμόδιος υπουργός Χάρης Θεοχάρης περιφέρεται χαρούμενος στα κανάλια για να δηλώσει ότι περιμένουμε πλημμύρα εξίσου χα­ρού­μενων τουριστών διότι είμεθα «ασφαλής χώρα» έναντι του κορονοϊού.

Όλα τα παραπάνω συγκροτούν τους άξονες του περίφημου σχεδίου «Γέφυρα ασφάλειας» της κυβέρνησης για την «επιστροφή στην κανονικότητα». Εάν δεν πρόκειται για το «απόψε αυτοσχεδιάζουμε», πρόκειται απλώς για το καθυστερημένο πείραμα της «ανοσίας της αγέλης» με εντολή Μητσοτάκη…

Πηγή Tvxs.gr (απόσπασμα)
ΣΧΟΛΙΟ 1
  1. Η γενικευμένη χρήση μασκών μπορεί και να μας βγάλει από την καραντίνα, χωρίς να είναι σίγουρο, τώρα που καλόμαθε η κυβέρνηση και έχει τον ολοκληρωτικό έλεγχο των πάντων, είναι ικανή να συνεχίσει μέχρι να κουραστεί κι εμείς θα πεθάνουμε νεοδημοκράτες. Επιμένω στις ευθύνες εκείνων που ακολούθησαν το δόγμα «τί Πλαστήρας τί Παπάγος», αναρωτιέμαι, δεν νιώθουν ενοχές; Όλα καλώς καμωμένα; Τότε το σύνθημα «τί Πλαστήρας κτλ.» έδωσε την κυβέρνηση στον Παπάγο και είναι γνωστή η απάντηση που θα δώσουν στη συνέχεια του συλλογισμού μου («αν η γιαγιά μου είχε καρούλια κτλ.»), αλλά… Αλλά, δεν μπορούμε να ξέρουμε πώς θα ήταν η πορεία της χώρας αν κέρδιζε τις εκλογές ο Πλαστήρας, αν π.χ. ο Λαμπράκης πέθαινε στα ογδόντα - ογδονταπέντε του, αν δεν είχαμε χούντα ή εισβολή στην Κύπρο, αν δεν μετατρεπόταν σε εθνάρχη ο φρυδάς και ο Αντρέας θα έμενε στην Αμερική. Βέβαια, το «τί Παπάγος  τί Πλαστήρας» είναι επακόλουθο της Βάρκιζας που σημάδεψε την Αριστερά, η οποία τότε ήταν πραγματική αριστερά και όχι μαγαζάκια και το πληρώνουμε ακόμα.
    Το πέταγμα μιας πεταλούδας στη Βοστώνη προκαλεί τυφώνα στο Πεκίνο, αυτή τη στιγμή τρώμε στη μάπα την καταιγίδα που εξαπέλυσε η στάση μας τον περσινό Ιούλιο. Ατομική ευθύνη! (ακούγοντας τη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή)…

Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.

Ειδήσεις αλλιώς…

Μαθητικό συλλαλητήριο στο κέντρο τής Αθήνας. «Η μάσκα δεν είναι η μόνη προστασία. Δώστε λεφτά για την παιδεία»… Περίπου 100 τα κλειστά σχολεία λόγω κορονοϊού και σε πάνω από 200 καταλήψεις. «Καταλήψεις │ Βλ. ανάρτηση…