Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021
Πολιτική και Αριστερά εν Τριπόλει
Η ώρα είναι
 
Μήπως είναι προχωρημένη η Πρόεδρος…
30 Σεπτεμβρίου 2021

Και την έχουμε παρεξηγήσει; Εκεί που περιγελούσαμε τό μαξιλαράκι με την προσωπογραφία τής κυρίας Σακελλαροπούλου στον προεδρικό καναπέ, ήρθε το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα τής «Εστίας» που φρίττει, γιατί. «Τα τσαρούχια τών Ευζώνων ενοχλούν τήν κυρία Πρόεδρο!». Τί πιο λογικό, σκεφτήκαμε.

Η γυναίκα ζήτησε από τις 8.00΄το βράδυ ώς τις 8.00΄ το πρωί οι εύζωνοι τής Προεδρικής Φρουράς να μη βοντοκοπάνε τά τακούνια τών τσαρουχιών τους στο πλακόστρωτο τού Προεδρικού Μεγάρου. Να τήν αφήσουν να κοιμηθεί πάνω από έναν ορισμένο χρόνο, δεν ρωτήσαμε κάθε πόση ώρα ακριβώς γίνεται αλλαγή τής Προεδρικής Φρουράς.

Τώρα, αυτός ο χτύπος από τους ευζώνους έχει τόν σκοπό του. Είναι ένα μήνυμα λέει προς όσους έπεσαν στο παρελθόν για την πατρίδα, ότι από πάνω τους υπάρχουν ακόμα Έλληνες να την υπερασπιστούν… Ο Κυριάκος Μητσοτάκης το δήλωσε κιόλας σήμερα το πρωί στο Athens Democracy Forum. «Είναι καθήκον μου να υπερασπιστώ τήν πατρίδα…». Αλλά όταν ο πρωθυπουργός τής χώρας διακηρύττει τό αυτονόητο, οι πεσόντες πρόγονοί μας δεν χρειάζονται τήν ηχηρή υπενθύμιση από τα τσαρούχια τών ευζώνων τής Προεδρικής Φρουράς. Στριφογυρίζουν στους τάφους τους και τρίζουν τα κόκκαλά τους με όσα εδώ και καιρό συμβαίνουν από πάνω τους.

Μόλις χθες άκουσαν τον πρωθυπουργό στη συνάντησή του με την Πρόεδρο (απουσίαζε η Καλυψώ…) να τής λέει. «Αποκτήσαμε τά καλύτερα πολεμικά πλοία από τη Γαλλία στην καλύτερη τιμή…». Ότι έκανε και παζάρια δηλαδή! Πώς να μην τον βάλει να καθήσει στον καναπέ δίπλα από το μαξιλαράκι της η κυρία Σακελλαροπούλου… Και πού να είχε διαβάσει τί έγραψε τό «Θεωρείο» τής «Καθημερινής». «Η συμφωνία έκλεισε κατά τις συνομιλίες που είχε ο Μητσοτάκης µε τον Μακρόν στο αυτοκίνητο και στη διάρκεια τής ξενάγησης που έκανε ο πρωθυπουργός στον Γάλλο πρόεδρο στην Ακρόπολη»! Δεν ξέρουμε αν στις συνομιλίες …τής ρόδας (πώς λέμε στο γόνατο…) και τής βόλτας συμμετείχαν η Μπριζίτ και η Μαρέβα… Υψηλή και σοβαρή εξωτερική πολιτική, θα πρόσθετε η κυρία Πρόεδρος, αλλά εκεί άκουσε τα κόκαλα τού Ελευθερίου Βενιζέλου να τρίζουν.

Εν πάση περιπτώσει, ας ξαναγυρίσουμε στο διακοσμητικό μαξιλαράκι της. Κάπου πήρε το μάτι μας στο διαδίκτυο πως το μαξιλαράκι με την «αυτοπροσωπογραφία» της («σέλφυ»…) «δεν προδίδει ματαιοδοξία, αλλά αυτοσυνειδησία». Είναι η πρώτη… ο πρώτος (εδώ έχουμε ένα πρόβλημα με την «αρσενική» Γραμματική μας, αλλά το παρακάμπτουμε…) «Ανώτατος Άρχων» που έχει πλήρη συνείδηση τού ρόλου του. Ότι είναι πέρα για πέρα διακοσμητικός! Και η κυρία Σακελλαροπούλου κάνει ό,τι μπορεί να τόν «κοσμήσει» έτι περαιτέρω, ευτελίζοντάς τον…

ΤΡ.
Αναρτήθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 2021 , 14:51:47 - Σχόλιο 1 - Εκτύπωση
ΣΧΟΛΙΟ 1
  1. Μη γίνεσαι κακός συμπολίτη… Δεν είναι σέλφι, της το χάρισαν από κάποιο ίδρυμα το μαξιλαράκι! Πλάκα κάνω, ότι γίνεσαι κακός…

Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.