Ο πιο σίγουρος τρόπος να λήξει
ο πόλεμος είναι να ηττηθείς
 
 

Οι πολιτικές επιταγές Τσιόδρα…

30 Απριλίου 2020

Ακούγαμε στο ραδιόφωνο την ενημέρωση του κυρίου Σωτήρη Τσιόδρα. Είν’ αλήθεια χωρίς να δίνουμε μεγάλη προσοχή, αφού πλέον, ο κύριος καθηγητής, δεν συγκινεί.

Το διαχρονικό όμως «μηχάνημα» της αριστεράς που «συλλαμβάνει» φράσεις - κλειδιά «ενδιαφέρουσες» συνέλαβε τις εξής. «Αίσθημα ασφά­λειας», «συμμετοχή τού πολίτη στα κοινά», «κοινωνική πρωτοβου­λία», «αλληλεγγύη», «διαφάνεια», «πλαίσια ηθικών επιταγών», «κανόνες επο­πτείας»… Τα ανακλαστικά «μηχανήματα» τής «ιστορικής» αριστεράς λειτουργούν άραγε;

Εμείς είπαμε να το ψάξουμε καλύτερα. Στο διαδίκτυο γενικά και ειδικά στην αναζήτηση της Google. Βρήκαμε την εξής σχετική αναφορά (εκτός από μία - δύο περιπτώσεις που μάλλον τους ξέφυγε…). «Όλη αυτή η εμπειρία αποτελεί ευκαιρία για να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας. Όλα θα γίνονται με διαφάνεια στα πλαίσια ηθικών επιταγών και με κανόνες εποπτείας».

Αλλά μάς έτρωγε εκείνο το «συμμετοχή τού πολίτη στα κοινά», που ήμασταν σίγουροι πως το είχαμε ακούσει κάπου ανάμεσα. Βρήκαμε λοιπόν στο Youtube βίντεο με την τελευταία ενημέρωση του κυρίου Τσιόδρα, για να μη μάς μείνει αμφιβολία. Μπορείτε να τό βρείτε και ’σεις.

Κατ’ αρχήν να πούμε πως εμείς βρήκαμε τον κύριο καθηγητή να διατηρεί (με 96% αποδοχή!) τον εκνευρισμό του από την προηγού­μενη ενημέρωση και μάλιστα εντεταμένον. Όταν τον ρωτήσανε για την αναγκαστική χρήση τής μάσκας… Καθόλου ωστόσο υποχρεωτική για τα παιδιά - μαθητές - «υγειονομικές βόμβες»! Γιατί εκεί θα όφειλαν να τις χορηγήσουν, δωρεάν… Κάπου διαβάσαμε και χωρίς να υπονοούμε κάτι για τον κύριο Τσιόδρα, ένας Νταβέλης φίλος τής οικογένειας Μητσοτάκη θα «κατασκευάζει» μάσκες (αφήστε που αυτό από πολλούς θεω­ρήθηκε «αναπροσανατολισμός τής ελληνικής παραγωγής»! Η «κατασκευή» χάρτινων μασκών…).

Ύστερα ακούσαμε τον κύριο Τσιόδρα να λέει πως οι «θυσίες» που κάναμε για την αντιμετώπιση του κορονοϊού «δεν πρέπει να μετατρέπονται σε πεδίο αντιπαράθεσης». Το δικαιολογήσαμε, αφού προηγουμένως είχε ανα­φερθεί σε «αντίθετες απόψεις» επιστημόνων (που το δικό του επιστημονικό ύψος δεν τις σηκώνει…). Αν έμενε στο «επιστημονικό πεδίο». Γιατί μ’ αυτά που είπε εν συνεχεία έχουμε την εντύπωση πως ως «πεδίο αντιπαρά­θεσης» στο μυαλό του είχε μάλλον τη Βουλή και τη συζήτηση που μόλις είχε ακούσει εκεί…

Και φτάνουμε στο ζητούμενο. Καθήσαμε και απομαγνητοφωνήσαμε λέξη προς λέξη όσα έπιασε το «μηχάνημα» που λέγαμε. Αυτό βρήκαμε και ακούσαμε εμείς «διά ζώσης» από τον κύριο Τσιόδρα. Κάντε μια σύγκριση με όσα βρήκαμε (βλ. παραπάνω τρίτη παράγραφο) περικομμένα στο διαδίκτυο (φαίνεται πως άλλοι έχουν πιο εξελιγ­μέ­να «μηχανήματα» από το δικό μας…):

«Από την υγιεινή και τα μέτρα ατομικής προστασίας μέχρι την περισσότερη συμμετοχή τού πολίτη στα κοινά, την εθελοντική του συμμετοχή, την κοινωνική πρωτοβουλία, το πνεύμα της αλληλεγγύης… Όλα αυτά θα γίνο­νται με διαφάνεια, στα πλαίσια ηθικών επιταγών και με τη χρησιμοποίηση κανόνων εποπτείας…».

Τον κύριο Τσιόδρα τον πληρώνουμε να κάνει το επιστημονικό του καθήκον στο κακό που μάς βρήκε. Και θα έχει την εκτίμησή μας αν τα καταφέρει. Επί τέλους, ας σώσει κάτι από την «αξιοπιστία» του! Δεν τον πληρώνουμε να μάς μεταφέρει τις πολιτικές «ηθικές επιταγές» τών «ανωτέρων» του και να μάς απειλεί με «κανόνες εποπτείας» για τις κοινωνικές μας πρωτοβουλίες και για πώς ως πολίτες θα συμμετέχουμε στα κοινά. Χωρίς εισαγωγικά…

ΤΡ.
ΣΧΟΛΙΑ
Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.

Ειδήσεις αλλιώς…

Νέες δημοσκοπήσεις. Της Σίας, τής Μάρας, τής σάρας… Είπαμε, όσο ο κορονοϊός θα εξαπλώνεται, η Ελλάδα θα πνίγεται στη λάσπη, η παραγωγή θα συρρικνώνεται και η ανεργία θα αυξάνεται, τόσο θα │ Βλ. ανάρτηση…