Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021
Πολιτική και Αριστερά εν Τριπόλει
Η ώρα είναι
 
Ακριβή μου κυβέρνηση…
4 Οκτωβρίου 2021

Άδωνις Γεωργιάδης. «Η πραγματική επίπτωση τών μεγάλων αυξήσεων στην ενέργεια δεν θα έρθει ακόμα. Δεν θ’ αφήσουμε τούς αδύναμους συμπολίτες μας να παγώσουν». Τουτέστιν, θα τούς κάψουμε!

Στην πολιτική ικανός και χρήσιμος δεν είναι αυτός που διαπιστώνει, αλλά εκείνος που προβλέπει σωστά. Η ικανότητα τών πολιτικών εκεί κρίνεται, αλλά αυτή η κυβέρνηση στο επίπεδο των προβλέψεων έχει αποδειχτεί εντελώς ανίκανη. Γράφει η Efsyn.gr…

Πριν από περίπου έναν μήνα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας διαπίστωνε ότι η ακρίβεια είναι παγκόσμιο φαινόμενο, αλλά προέβλεπε πως είναι φαινόμενο παροδικό. Την ίδια ακριβώς πρόβλεψη έκανε και πριν από εφτά ημέρες, όταν κλήθηκε να απαντήσει σε επίκαιρη επερώτηση 56 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ γι’ αυτό ακριβώς το θέμα. Τα πράγματα βεβαίως είναι εντελώς διαφορετικά. Την Παρασκευή δημοσιοποιήθηκε η προκαταρκτική εκτίμηση της Eurostat, από την οποία προκύπτει ότι ο πληθωρισμός στην Ευρωπαϊκή Ένωση αγγίζει τό υψηλό τών τελευταίων 13 ετών και η μεταποιητική παραγωγή επιβραδύνεται, καθώς αυξάνονται οι τιμές τής ενέργειας.

Δεν χωράει αμφιβολία πως βρισκόμαστε μπροστά σε νέο κύμα τής κρίσης, η οποία κρατάει διεθνώς από το 2008, γνώρισε διάφορες υφέσεις και εξάρσεις όλα αυτά τα χρόνια, πήρε νέες διαστάσεις με την πανδημία και συνεχίζει ακάθεκτη τόν δρόμο της. Το κακό μ’ αυτή την κυβέρνηση είναι πως δεν έχει ακόμη καταλάβει ότι βρισκόμαστε σε οικονομική κρίση ως χώρα και διεθνώς. Αν το είχε αντιληφθεί δεν θα εκτιμούσε ως παροδικό ένα φαινόμενο όπως τής ακρίβειας, που έχει παγκόσμιες διαστάσεις.

Αλλά ακόμη και αν ήταν παροδικό, η ζημιά που θα προκαλούσε στον λίγο χρόνο της εκδήλωσής του θα ήθελε πολλα­πλάσιο χρόνο για να αποκατασταθεί. Κατά συνέπεια ήδη θα έπρεπε να έχουν ληφθεί μέτρα που να προλαβαίνουν τό φαινόμενο και τις επιπτώσεις του στην οικονομία και τα λαϊκά στρώματα, αντί να τό ακολουθούν.

Δεν συνέβη κάτι τέτοιο. Τώρα τρέχουν να πάρουν πρόσθετα μέτρα για να προλάβουν αυτό που πριν από λίγες ημέρες υποτιμούσαν και το άφησαν να προσπεράσει, με τον πρωθυπουργό να εξαγγέλλει «ασπιρίνες» στη ΔΕΘ, ενώ λίγες ημέρες μετά ανακοινώθηκε τό ξεπούλημα τής ΔΕΗ, η οποία είναι ισχυρό εργαλείο κατά τής ακρίβειας, ειδικά τώρα που οι τιμές στην ενέργεια καλπάζουν.

Τόση ιδεοληψία και τόση πολιτική μυωπία έχει προσβάλει τούς ενοίκους στο Μέγαρο Μαξίμου, με αποτέλεσμα κυβέρνηση και ακρίβεια να κοστίζουν πανάκριβα στον λαό και τη χώρα…

Πηγή Efsyn.gr - Κυβέρνηση και ακρίβεια κοστίζουν πολύ…
Αναρτήθηκε στις 4 Οκτωβρίου 2021 , 11:40:32 - Σχόλιο 1 - Εκτύπωση
ΣΧΟΛΙΟ 1
Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.