Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021
Πολιτική και Αριστερά εν Τριπόλει
Η ώρα είναι
 
Διαθέτουν μυαλό;
3 Ιανουαρίου 2021

Ή το διαθέτουν για την πολιτική τους ασφάλεια και επιβίωση; Και καλά αυτοί, οι άλλοι;

Διότι πρέπει να αναρωτηθούμε. Ποιός «επιτελικός νούς» αποφάσισε νέο ή παρατεταμένο αυστηρό lockdown μέχρι τις 11 τού μηνός; Για ν’ ανοί­ξουν «χωρίς επιβαρυμένο ιικό φορτίο» τα σχολεία! Να ξεκαθαρίσουμε. Δεν είμαστε υπέρ τών κλειστών σχολείων. Το αντίθετο μάλιστα. Αν είχαν φροντίσει απ’ όταν έπρεπε, θα μπορούσαν σήμερα τα σχολεία να είναι εστίες όχι δυνητικής «υπερμετάδοσης» τού ιού, αλλά εστίες αντίστασης κατά τού ιού! Και μια και γίνεται πολύ κουβέντα, με πολλά ερωτηματικά, αν κάποιοι πρέπει να εμβολιαστούν πρώτοι, μετά τους υγειονομικούς (αν και τούς πρόλαβαν οι «άριστοι»…), αυτοί είναι οι εκπαιδευτικοί!

Κατά συνέπεια, τρεις μπορεί να είναι οι λόγοι για τους οποίους επιβάλλουν αυστηρότερο lockdown, το οποίο δεν φαίνεται να έχει καμιά σχέση με το άνοιγμα τών σχολείων. Ο πρώτος, να μην ξέρουν τί τούς γίνεται! Καθόλου απίθανος… Ο δεύτερος, να ξέρουν και δεν μας λένε! Ότι τα click away και οι άλλες αστειότητες τών εορτών δεν είχαν καλά αποτελέσματα. Ο σοβαρότερος ίσως λόγος, παρά το γεγονός ότι χθες ανα­κοίνωσαν 262 κρούσματα. Με πόσα τεστ, βέβαια, δεν μας είπαν, αλλιώς θα βρισκόμασταν μπροστά στο παράδοξο, τα κρούσματα να είναι λιγότερα από τους διασωληνωμένους! Ο τρίτος λόγος, λιγότερο πιθανός, αλλά υπαρκτός, να επιβεβαιώσει η κυρία Κεραμέως την «πυγμή» της και οι σχολάρχες ότι δεν παίρνουν τζάμπα τα λεφτά τών πελατών τους, διότι και οι μαθητές τών ιδιωτικών μπορούν να παρακολουθήσουν (δωρεάν!) την τηλεκπαίδευση…

Και οι τρείς αυτοί πιθανοί ή απίθανοι λόγοι πάντως συμπυκνώνονται σε έναν και μοναδικό. «Ψυχανεμίζονται» αυτά που έρχονται! Δεν χρειάζεται να τά απαριθμήσουμε πάλι, αλλά τώρα έρχονται φορτισμένα, με το διαφαι­νόμενο φιά­σκο τών εμβολιασμών και την επιδεινούμενη οικονομική κατάσταση. Και τί κάνουν; Αντί να βάλουν τό κεφάλι τους κάτω (αλλά είπαμε, διαθέτει μυαλό;), να βρουν λύσεις, αντί για «μαζικό εμβολιασμό», κάνουν ασκήσεις (με πραγματικά πυρά!) μαζικού εγκλεισμού, ελέγχου και αποδυνάμωσης, αφοπλισμού τού πληθυσμού!

Η αντιπολίτευση, που κατά συνθήκη εκπροσωπεί πλέον τον μέγιστο πληθυσμό, ιδιαίτερα η αριστερή αντιπολίτευση, θα έπρεπε και αυτή να «ψυχανεμιστεί»! Και αντί για «ευγενείς» και ξεχωριστές ανακοινώσεις, να αναλάβει τήν ευθύνη τής ακροτελεύτιας συλλογικής αντίστασης, με κάθε μέσο, εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να καταλύσει τό Σύνταγμα με τη βία! Ή δεν πρόκειται για βία; Ή αποκλείεται η βία τής αντίστασης στη «συνταγματική» βία;

ΤΡ.
Αναρτήθηκε στις 3 Ιανουαρίου 2021 , 00:31:07 - Σχόλια 2 - Εκτύπωση
ΣΧΟΛΙA 2
  1. Πέσ’ τα Τριπολίτη, γιατί οι δικοί μας κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου αριστερού!

  2. Έχουν μια καλή «δικαιολογία», ότι και στην Ευρώπη υπάρχει έξαρση της πανδημία. Αλλά η Ελλάδα είναι στην άκρη της Ευρώπης, είναι «ελέγξιμη», δεν είναι δα και καμμιά καπιταλιστική χώρα πρώτης γραμμής, με κοινωνικές και οικονομικές δραστηριότητες που να ευνοούν την έξαρση της πανδημίας. Είναι αδικαιολόγητοι!

Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.