Ο πιο σίγουρος τρόπος να λήξει
ο πόλεμος είναι να ηττηθείς
 
 

Μεγάλες προσδοκίες…

5 Μαΐου 2020

Αποδείχθηκαν οι διαβεβαιώσεις τής κυβέρνησης, της νυν περιφε­ρεια­κής αρχής και των δημάρχων Τρίπολης, Κορίνθου, Ναυπλίου και Άργους για την πολυπόθητη έλευση του φυσικού αερίου, καθώς το μεγάλο έργο δεν θα πραγματοποιηθεί, αφού όλο το πρόγραμμα της Πελοποννήσου «τινάχτηκε στον αέρα».

Οκτώ συνολικά πόλεις, για τις οποίες το προηγούμενο (και αρχικό) πρόγραμμα ανάπτυξης της ΔΕΔΑ προέβλεπε ότι θα τροφοδοτηθούν με φυσικό αέριο, τώρα εξαιρούνται από το νέο 5ετές 2020 - 2024, σύμφωνα με την έγκριση της ΡΑΕ. Ανάμεσα σε αυτές, και η Τρίπολη. Η εξαίρεση αφορά, αφ’ ενός μεν όλο το πρόγραμμα ανάπτυξης στην Περιφέρεια Πελο­ποννήσου (Τρίπολη, Κόρινθος, Άργος, Ναύπλιο που σχεδιαζόταν να τροφοδοτηθούν από τον αγωγό υψηλής πίεσης του ΔΕΣΦΑ και Καλαμάτα, Σπάρτη που σχεδιαζόταν να τροφοδοτηθούν με LNG από τη Ρεβυθούσα), αφ’ ετέρου δε τις πόλεις Βέρροια και Γιαννιτσά που σχεδιαζόταν να τροφοδοτηθούν με συμπιεσμένο αέριο (CNG).

Σύμφωνα με πληροφορίες του Energypress, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας μετά την αρχική υποβολή του νέου 5ετούς από τη ΔΕΔΑ, ζήτησε από την εταιρεία ακριβές χρονοδιάγραμμα για κάθε πόλη. Για όσες πόλεις το νέο χρονοδιάγραμμα ξεπερνούσε τους 18 μήνες υπέρβασης σε σχέση με το πρώτο 5ετές πρόγραμμα, αποφασίστηκε η απένταξη, σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νόμος.

Έτσι, ένα από τα αναπτυξιακά σχέδια για την Περιφέρεια Πελοποννήσου ναυαγεί και τούτο επειδή ο χρόνος υλοποίησης είναι απαγορευτικός, σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΡΑΕ.

Πηγή ArcadiaPortal.gr - Βόμβα, δεν έρχεται το φυσικό αέριο στην Τρίπολη…
ΣΧΟΛΙΑ
Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.

Μμμ! Κανείς δεν μιλάει γι’ αυτά…

Οι πλατείες φταίνε, οι συγκεντρώσεις φταίνε, οι νέοι φταίνε, τα πάρτυ φταίνε, όλα τούς φταίνε… Τα μέσα μαζικής μεταφοράς δεν φταίνε! Για τη μεταφορά και τη μαζική μετάδοση τού κορονοϊού… Τα │ Βλ. ανάρτηση…