Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021
Πολιτική και Αριστερά εν Τριπόλει
Η ώρα είναι
 
Ένα χρόνο πριν και μετά…
7 Οκτωβρίου 2021

Σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος από την ιστορική απόφαση τής καταδίκης τής «Χρυσής Αυγής», που έστειλε τήν ηγεσία και τα εκτελεστικά όργανα τής εγκληματικής οργάνωσης στη φυλακή.

Μια καταδίκη με διεθνή αντίκτυπο, που χαρακτηρίστηκε «ορόσημο» από τη Διεθνή Αμνησία και εμφύσησε ελπίδα στο ελληνικό και διεθνές αντι­φασιστικό κίνημα, σε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες τής Ευρώπης και όλου του κόσμου.

Πέρυσι τέτοια μέρα το δικαστήριο «σφράγισε» τήν ποινική μεταχείριση τού δολοφόνου τού Παύλου Φύσσα και των μελών τής εγκληματικής οργάνωσης. Οδηγήθηκαν στη φυλακή οι 37 από τους 39 καταδικασθέντες, καθώς ο υπαρχηγός Χρήστος Παππάς δραπέτευσε και ο Γιάννης Λαγός κρύφτηκε πίσω από τη βουλευτική του ασυλία μέχρι τη σχετικά πρόσφατη άρση της.

Σήμερα συμπληρώνεται επίσης ένας χρόνος από τη μεγαλειώδη κινητοποίηση χιλιάδων πολιτών έξω από το Εφετείο. Πολίτες, που μέρες πριν την ετυμηγορία κινητοποιήθηκαν με το σύνθημα «Δεν είναι αθώοι, οι ναζί στη φυλακή!», έθεσαν με τη δυναμική παρουσία τους ένα νέο σημείο αναφοράς, με ένα ηχηρό «Όχι» στον φασισμό, τον νεοναζισμό και τους εκπροσώπους του. Με πανηγυρισμούς κατά την ακρόαση τής τελικής απόφασης. Στις 7 τού Οκτώβρη τού περασμένου χρόνου καταγράφηκε μια ελπιδοφόρα στιγμή τής νεώτερης ιστορίας μας…

Έναν χρόνο μετά, οι «χρυσαυγίτικες» ιδέες συνεχίζουν να υπάρχουν, να αναπαράγονται και να δηλητηριάζουν. Εκπρόσωποι θεσμών, δημόσια πρόσωπα που επηρεάζουν τήν κοινή γνώμη διατυπώνουν συχνά λόγο τοξικό. Πρόσωπα με σαφείς ακροδεξιές ιδέες και διαδρομή αναλαμβάνουν καίριες κυβερνητικές θέσεις. Ο εθνικισμός, ο ρατσισμός, ο σεξισμός, η ομοφοβία, ο εθνοφυλετισμός, η μισαλλοδοξία είναι εδώ!

Πηγή Tvxs.gr
Αναρτήθηκε στις 7 Οκτωβρίου 2021 , 10:58:14 - Σχόλιο 1 - Εκτύπωση
ΣΧΟΛΙΟ 1
  1. Μη χαίρεστε που σκοτώσατε τό κτήνος. H σκύλα που τό γέννησε ζει και είναι πάλι σε οργασμό!

Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.