Ο πιο σίγουρος τρόπος να λήξει
ο πόλεμος είναι να ηττηθείς
 
 

Ημέρα της Νίκης, χωρίς τους νικητές!

9 Μαΐου 2020

Σαν σήμερα 43 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα πριν από 75 χρόνια χρόνια, στις 9 Μαΐου τού 1945, υπογράφεται στο Βερολίνο η άνευ όρων παρά­δοση της ναζιστικής Γερμανίας.

Την παράδοση στον σοβιετικό στρατάρχη Γκεόργκι Ζούκωφ υπέγραψε ο γερμανός ομόλογός του Βίλχεμ Κάιτελ. Είχαν κληθεί να παρευρεθούν εκπρόσωποι των άλλων τριών συμμάχων, τών Ηνωμένων Πολιτειών τής Αμερικής, τής Αγγλίας και της Γαλλίας, από αβροφροσύνη. Καθ’ ότι ο σοβιετικός στρατός ήταν αυτός που έφτασε πρώτος στο Βερολίνο. Το μαρτυρά και η φωτογραφία.

Ο στρατός τής Σοβιετικής Ένωσης, της Ρωσίας, ή όπως αλλιώς θέλουν να την λένε, των είκοσι πέντε εκατομ­μυρίων (25.000.000!) νεκρών, που κατατρόπωσε τούς ναζί. Οι «σύμμαχοι» της Ευρωπαϊκής Ένωσης (είναι και Ημέρα τής Ευρώπης σήμερα!) αμφισβητούν τη νίκη της και επιχειρούν να την ταυτίσουν με τον τότε αντίπαλο της.

Κάτι ανάλογο έκαναν μετά το τέλος τού πολέμου και οι Αμερικανοί στην Ασία. Αποσιώπησαν τον εγκληματικό ρόλο τής Ιαπωνίας νομιμοποιώντας την ως σύμμαχό τους! Και υποβάθμισαν τις θυσίες τού κινεζικού λαού στην ανάσχεση της ιαπωνικής επέκτασης. Επέλαυνε άλλωστε ο Μάο…

ΤΡ.
ΣΧΟΛΙΑ
Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.

Ειδήσεις αλλιώς…

Μαθητικό συλλαλητήριο στο κέντρο τής Αθήνας. «Η μάσκα δεν είναι η μόνη προστασία. Δώστε λεφτά για την παιδεία»… Περίπου 100 τα κλειστά σχολεία λόγω κορονοϊού και σε πάνω από 200 καταλήψεις. «Καταλήψεις │ Βλ. ανάρτηση…