Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021
Πολιτική και Αριστερά εν Τριπόλει
Η ώρα είναι
 
Ποιά Εξεταστική, ένας Εισαγγελέας με…
13 Οκτωβρίου 2021

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η λοιπή αντιπολίτευση δεν έχουν καταλάβει με ποιούς έχουν να κάνουν… Με τους Δον Κορλεόνε τής ελληνικής πολιτικής!

Η πρόταση για Εξεταστική, για την περίφημη λίστα Πέτσα και για στημένες δημοσκοπήσεις, έχει ασφαλώς την πολιτική σημασία της. Να διαμορφώσει ίσως ένα αντικυβερνητικό μέτωπο με προεκτάσεις στην κοινωνία… Είναι αναγκαίο περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Και να σπάσει τό αντι - ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο, που συντηρεί η κυβέρνηση με κρατικό χρήμα…

Είναι ενδιαφέρον ότι το ΚΙΝΑΛ έσπευσε πρώτο να συμπαραταχθεί με την πρόταση τού ΣΥΡΙΖΑ. Δεν ξέρουμε τί θα έκανε, αν δεν είχε προηγηθεί ο δημοσκοπικός «αποκλεισμός» τής κυρίας Γεννηματά από την Opinion Poll εν όψει τής εκλογής προέδρου τού κόμματος. Και ποιά είναι η γνώμη τού «αρεστού» υποψηφίου, του κυρίου Λοβέρδου… Εν πάση περιπτώσει, όλ’ αυτά ανάγονται στο πολιτικό επίπεδο. Και η Νέα Δημοκρατία θα εκμεταλλευτεί τήν ευκαιρία να επεκτείνει τήν έρευνα στην περίοδο διακυβέρνησης τού ΣΥΡΙΖΑ και να θολώσει τά νερά. Προφάσεις εν αμαρτίαις δηλαδή. Ποιά είναι δε η κατάληξη τέτοιων «εξεταστικών» (τής Βουλής) επιτροπών, είναι γνωστό.

Γι’ αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ και η λοιπή αντιπολίτευση (ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ, ΜέΡΑ25) οφείλουν και τώρα να επιμείνουν στην παρέμβαση τής φυσικής Δικαιοσύνης, όχι μόνο τής «πολιτικής». Οι Έλληνες δικαστές δύσκολα βέβαια «θα μπουν στον κόπο». Δεν βαριέσαι σού λένε, αφού υπάρχει τό άρθρο 86 τού Συντάγματος, βάσει τού οποίου στέλνουμε «αμελλητί» στη Βουλή τις «υποθέσεις» τους, θα καθόμαστε εμείς να ασχολούμαστε τώρα!

Και εδώ δεν είναι Αυστρία, ώστε να εισβάλουν «βιαίως» οι εισαγγελείς στα υπόγεια τού Μαξίμου, όπως εισέβαλαν οι αυστριακοί εισαγγελείς στην καγκελαρία τού Κουρτς. Αν όμως σύσσωμη η αντιπολίτευση πιέσει και η κοινωνική πλειοψηφία αντιληφθεί περί τίνος πολιτικού εγκλήματος πρόκειται, δεν αποκλείεται να βρεθεί ένας «τρελός» Εισαγγελέας με κότσια, ένας Δελαπόρτας, ένας Τσεβάς και ένας «μονόχνωτος» Σαρτζετάκης… Και αν δεν υπάρχει, οφείλουμε να τόν εκπαιδεύσουμε!

Να εισβάλει, μεταφορικά ή κυριολεκτικά στην «καγκελαρία» τού Μαξίμου, να ψάξει σε βάθος και πλάτος το έγκλημα και να τό στείλει κατευθείαν σε μια Προανακριτική Επιτροπή τής Βουλής. Μπορεί η υπόθεση να μη φτάσει στο Ειδικό Δικαστήριο, αλλά υπάρχει και το λαϊκό δικαστήριο (μην τρομοκρατείστε, δεν εννοούμε εκείνο που σπεύσατε να εννοήσετε, όσοι σπεύσατε, αν και σάς χρειάζεται…). 

ΤΡ.
Αναρτήθηκε στις 13 Οκτωβρίου 2021 , 14:09:59 - Σχόλια 3 - Εκτύπωση
ΣΧΟΛΙA 3
  1. Τώρα που μέριασε η Φώφη, να είναι καλά, περαστικά της, το ΚΙΝΑΛ θα εξακολουθήσει να υποστηρίζει την πρόταση για εξεταστική; Ή θα κάνει κουμάντο ο Λοβέρδος;

  2. Ο Γεωργιάδης πλήρωνε με κρατικό χρήμα δημοσκοπήσεις για να τον βγάζουν στους τρεις πρώτους δημοφιλείς υπουργούς. Αυτό δεν θέλει διερεύνηση;

Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.