Ο πιο σίγουρος τρόπος να λήξει
ο πόλεμος είναι να ηττηθείς
 
 

Υπουργείο Υγείας, ο ΣΚΑΪ!

13 Μαΐου 2020

Στην κυριακάτικη ενημέρωση για τον κορονοϊό, ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης ισχυρίστηκε πως η Ελλάδα κατείχε την πρώτη θέση διενέργειας τεστ ανά επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Η φράση τότε πέρασε κυριολεκτικά ντούκου, μάλλον επειδή όλοι γνω­ρίζουν ποια είναι η πραγματικότητα σχετικά με τα τεστ στη χώρα μας και θα νόμιζαν ότι παράκουσαν ή πρόκειται για κάποιου είδους μετα­χρονολογημένο πρωταπριλιάτικο αστείο.

Αυτό δεν θα μπορούσε να το αφήσει να περάσει έτσι ο ΣΚΑΪ, που στο χθεσινό του δελτίο επανέφερε την «είδηση», συνοδευόμενη μάλιστα και από ένα γράφημα (ειδικότητα του σταθμού ως γνωστόν), σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι ανάμεσα στις πρώτες χώρες με το μεγαλύτερο αριθμό τεστ ανά κρούσμα.

Η δημοσιογράφος που το παρουσιάζει μαζί με τη Σία Κοσιώνη εμπλουτίζει μάλιστα το αφήγημα με τη θεωρία ότι έτσι αποδεικνύεται η «αποτελεσματικότητα των στοχευμένων τεστ» που κάνει η Ελλάδα, αλλά και το γεγονός ότι έτσι αποδεικνύεται πόσο αποτελεσματική και εκτεταμένη ιχνηλάτηση των κρουσμάτων γίνεται στη χώρα μας. Η κεντρική παρουσιάστρια, μάλιστα, για να μάς το κάνει ακόμα πιο λιανά, ισχυρίζεται πως «για κάθε θετικό κρούσμα που εντοπιζόταν, γίνονταν άλλα 33 στον περίγυρό του».

Όπως είναι φυσικό, αυτό το χαρμόσυνο γεγονότο, που θα έλεγε και ο Κώστας Σημίτης, το αναπαρήγαγε με υπε­ρηφάνια και αυτούσιο από το δελτίο του ΣΚΑΪ ο επίσημος λογαριασμός τού υπουργείου Υγείας…

Για το ποιά είναι η αλήθεια, μεταφερθήτε από εδώ στην πηγή της είδηση…

Πηγή Katiousa.gr - Eίναι η Ελλάδα πρώτη στα τεστ…
ΣΧΟΛΙΟ 1
 1. Οι «δέκα καλύτερες» ειδήσεις τού ΣΚΑΪ:
  1. Ο δείκτης τεστ ανά κρούσμα δείχνει πόσο καλά γίνεται η ιχνηλασιμότητα ,στην Ελλάδα.
  2. Ανησυχία από την αύξηση των θανάτων σε ένα 24ωρο, στη Γερμανία.
  3. Ανάσα η μείωση ΦΠΑ στο 13%, στην Ελλάδα.
  4. Η οικονομία δέχεται σκληρό πλήγμα, στην Αγγλία.
  5. Θα χαθούν 3.000 θέσεις εργασίας, στη Ryanair, όχι σε ελληνική αεροπορική εταιρία.
  6. Θερίζει η ανεργία, στην Τουρκία.
  7. Άνοιξαν τα καταστήματα, βγήκαν οι καταναλωτές και πρώτα βήματα στην κανονικότητα, στην Ελλάδα.
  8. Δυσοίωνες προβλέψεις για χιλιάδες απολύσεις, στη Γερμανία.
  9. Θαύμα αυτό που συμβαίνει με τις τιμές του πετρελαίου θέρμανσης. «Από πότε είχατε να δείτε τέτοια τιμή στο πετρέλαιο;», ρωτάει η ρεπόρτερ έναν περαστικό. «Από τη δεκαετία του ‘60». Στην Ελλάδα.
  10. Ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων, μαζικές πληρωμές επιστρεπτέας προκαταβολής και δεύτερο κύμα ενός δισ. στην αγορά τον Ιούνιο, στην Ελλάδα.
  Από την Efsyn.gr.

Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.

Μμμ! Κανείς δεν μιλάει γι’ αυτά…

Οι πλατείες φταίνε, οι συγκεντρώσεις φταίνε, οι νέοι φταίνε, τα πάρτυ φταίνε, όλα τούς φταίνε… Τα μέσα μαζικής μεταφοράς δεν φταίνε! Για τη μεταφορά και τη μαζική μετάδοση τού κορονοϊού… Τα │ Βλ. ανάρτηση…