Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021
Πολιτική και Αριστερά εν Τριπόλει
Η ώρα είναι
 
Ο Μητσοτάκης, να σεβαστεί το Σύνταγμα;
18 Οκτωβρίου 2021

Η συζήτηση που έγινε σήμερα στη Βουλή «ανέδειξε» για μια ακόμα φορά τον γνωστό «μικρό», αλλά και αλαζονικό Μητσοτάκη.

Ο Αλέξης Τσίπρας, με επιχειρήματα και στοιχεία, εγκάλεσε τόν κύριο πρωθυπουργό ότι σήμανε «πρόωρη λήξη» τής παναδημίας, ενώ ο κορονοϊός καταγράφει μεγάλο αριθμό θανάτων (σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, 15.418 συνολικά, 43 σήμερα και 3.164 κρούσματα, 58 στην Αρκαδία…), ο Μητσοτάκης τον χαβά του. Ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει για όλα!

Στο άλλο θέμα που εθίχθη στη σημερινή κοινοβουλευτική συζήτηση, την Εξεταστική για τη λίστα Πέτσα και τις πληρωμένες δημοσκοπήσεις, ενώ έχουν πιαστεί με τη γίδα στην πλάτη (Ο Άδωνις με την Interview και 600.000 ευρώ που δεν ξέρει κανένας πού πήγαν…), ο Μητσοτάκης επιχειρεί και αυτό να τό φορτώσει στον ΣΥΡΙΖΑ!  Με τη «διεύρυνση» τής έρευνας, προς τα πίσω, στο 2015. Σύμφωνα και με την ανακοίνωση τού ΣΥΡΙΖΑ…

ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ στο άρθρο 68 παράγραφος 2, σε ό,τι αφορά το δικαίωμα σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής από την αντιπολίτευση, είναι τόσο σαφές όσο και ο πανικός τού κυρίου Μητσοτάκη. Ορίζει ότι η αντιπολίτευση με πρόταση 60 βουλευτών της δικαιούται να καταθέσει πρόταση για σύσταση Εξεταστικής για τα πεπραγμένα τής παρούσας κυβέρνησης, η οποία και συστήνεται αν πάρει τουλάχιστον 120 ψήφους.

Ως εκ τούτου ο κύριος Μητσοτάκης έχει δύο επιλογές. Είτε θα σεβαστεί τό Σύνταγμα και δεν θα προσπαθήσει να παρέμβει, να αλλοιώσει και εν τέλει να στερήσει τό δικαίωμα τής αντιπολίτευσης να ελέγξει, μέσω τής πρότασής της για Εξεταστική Επιτροπή, τα πεπραγμένα τής παρούσας κυβέρνησης, είτε θα επιχειρήσει να παραβιάσει ωμά το Σύνταγμα, παρεμβαίνοντας στη διαδικασία και προτείνοντας άλλη Εξεταστική Επιτροπή, με παρεμφερές θέμα, πέραν τής διαδικασίας που ορίζει τό άρθρο 68 παράγραφος 2 τού Συντάγματος.

Αν το θέμα του είναι η διεύρυνση τού χρονικού πλαισίου για τα προς εξέταση θέματα τής πρότασης τού ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί απλά να τό ζητήσει μετά τη συγκρότηση τής Επιτροπής. Όπου και την πλειοψηφία θα διαθέτει και κανένα κόμμα δεν θα το αρνηθεί. Αν όμως το θέμα του είναι ότι δεν το αντέχει, θα τού συνιστούσαμε, τουλάχιστον να μην επιχειρήσει να ευτελίσει τό ίδιο το Σύνταγμα, προκειμένου να αποφύγει τόν έλεγχο τών πεπραγμένων του. Θα εκτεθεί ακόμη περισσότερο…

Σύντροφοι, τής σύνολης αντιπολίτευσης, δεν αρκούν οι ανακοινώσεις. Η «έκθεση» και ο ευτελισμός τών πάντων, όχι μόνο τού Συντάγματος, είναι ίδιον τής αλαζονικής διακυβέρνησης Μητσοτάκη!

ΤΡ.
Αναρτήθηκε στις 18 Οκτωβρίου 2021 , 19:01:06 - Σχόλιο 1 - Εκτύπωση
ΣΧΟΛΙΟ 1
  1. Το έχω ξανασχολιάσει, αν δεν του κόψουμε τώρα τη φόρα, θα μας βρουν ακόμα χειρότερα!

Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.